AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
27 Ekim 2015 Salı - 15:02

HDP'li Oluç: 100 vekille döneceğiz

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, 80 vekille ayrıldıkları TBMM'ye 100 vekille döneceklerini iddia etti.

HDP li Oluç: 100 vekille döneceğiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde inşaat işçilerini ziyaret edip briket üzerinde kahvaltı yapan Saruhan Oluç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Oluç, siyaset konuşmayacağını belirtmesine rağmen işçilerin konuyu siyasete getirmesi üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. 

Türkiye'de insanların ekmeğini kazanırken haklarının yenilmemesi gerektiğini belirten Saruhan Oluç, "Türkiye'de ayda 120 ile 150 arasında kardeşimiz iş cinayetine kurban gidiyor. Özellikle nşaat ve tarım alanında sorunlar yaşanıyor. Bunu aşmanın yolu sosyal adaleti sağlamak. İktidarda adında 'Adalet' olan bir parti olacak da bir ülkede bu kadar adaletsizlik olacak. Dün Başbakan öğrencilerle konuşurken 'Benim bir yüzüme bakın, hiç IŞİD'i destekleyecek yüz var mı?' demiş. Yahu sen de yüz kalmadı ki neyi desteklediğin belli değil. Yüzsüz bir adam" dedi.

'80 VEKİLLE AYRILDIK, 100 VEKİLLE DÖNECEĞİZ'

Devletin yıllardır halkı Türk ve Kürt diye ikiye ayırdığını kaydeden Saruhan Oluç, herkesin bu ülkede eşit ve kardeş olduğunu belirtti. Bir gazetecinin, HDP'nin Antalya'dan tekrar milletvekili çıkarıp çıkarmayacağı yönündeki sorusu üzerine Saruhan Oluç, şu yanıtı verdi:

"Geçen dönem Antalya'da gördüğümüz ilgiyi yine görüyoruz. İnsanlara güven vermişiz. Biz inşallah Antalya'da oylarımızı artıracağız. Daha iyi bir sonuç alacağız. Bizim için Türkiye düzeyinde baraj yüzde 10 değil, yüzde 13'tür. Bu TBMM'den 80 vekille ayrıldık, 100 vekille geri döneceğiz."

Bir işçinin seçimde aynı sonuçların çıkması halinde tekrar seçime gidilip gidilmeyeceği yönündeki sorusuna ise Oluç, "'Ben kazanana kadar seçim yapacağım' diye bir şey var mı? O zaman haftada bir yapalım. Onu yapamazlar" karşılığını verdi. 

'MİLLET ONLARA OY VERSİN DİYE KORKUTUYORLAR'

Bir işçinin sorusu üzerine konuyu sandığa getiren Saruhan Oluç, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bir meclis başkanı var. Eski Savunma Bakanı İsmet Yılmaz. Demiş ki, 'Tek parti iktidarı çıkmaz ise kimse iş miş beklemesin.' Yahu sanki işimizi bunlar veriyor. Bu kadar ayıp. Sürekli tehdit. Biri Van'da 'Beyaz toros' diyecek, öbürü 'İş vermeyiz' diyecek, öbürüsü diyecek 'Bak seçim yeniden olur.' Eee niye bunları söylüyorlar? Millet korksun da bunlara oy versin. Bunlar sandıkla geldi, sandıkla gitmeyi de kabullenecekler." 

Demirci ustası bir işçi de CHP'lilerin ısrarla MHP ile koalisyon kurma söylemini dillendirdiği yönündeki bir soruya ise Saruhan Oluç, "CHP taktik yapıyor. Akılları sıra zannediyorlar ki, Kılıçdaroğlu 'MHP ile koalisyon kurarız' deyince MHP'lilerin gelip onlara oy vereceklerini düşünüyor. Bunlar ham hayaller" dedi.


ANTALYA'NIN KEPEZ ILCESI'NDE INSAAT ISCILERINI ZIYARET EDIP BRIKET UZERINDE KAHVALTI YAPAN HDP ANTALYA MILLETVEKILI SARUHAN OLUC, GUNDEME ILISKIN ACIKLAMALARDA BULUNDU.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

'HAREKETLİ SEÇMENDEN 10 VEKİL KAZANDIK'

Saruhan Oluç, bazı işçilerin başka ilden geldiklerini ve gitmek için paraları olmadığını belirterek, 1 oyun bile değerinden söz etti. Oluç, vatandaşları bir ilden diğer ile oy kullanması için götürebileceklerini hatırlatarak, “7 Haziran'da hareketli seçmen sayesinde 10 milletvekili kazandık" dedi. 

HDP'den oy çalındığı zaman CHP ve MHP'ye de zarar verdiğini vurgulayan Saruhan Oluç, "HDP meclise girmemiş olsa CHP ve MHP'nin masaya oturma şansı olmaz. Olacaklarsa koalisyon ortağı, bizim sayemizde olacaklar. Onun için CHP ve MHP'den bir teşekkür bekliyoruz ama arkadaşlar bunu daha fark etmedi" diye konuştu.

MUHTARLAR CUMHURİYET TARİHİNDE BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yüklenen Saruhan Oluç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Adam sabah kalkıyor HDP ile başlıyor, gece yatana kadar HDP'yi konuşuyor. Başka hiçbir şey konuşmuyor. Dün yine muhtarlar toplantısına gitmiş. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde muhtarlar böyle zulüm çekmedi. İkide bir milleti toplayıp oraya getiriyor. Konuşup duruyor işte. Cumhurbaşkanının bize en çok gıcık olduğu şey de saz çalamaması. Bizim eş genel başkanımız da saz çalıyor ya, o çok kıskandı bunu. İkide bir çıkıp 'saz çalıyor' diyor. Yahu sana ne, git sen de ders al öğren, çal. Bizim eş genel başkanımız dedi ki, 'Ben çaldıklarımı söylüyorum, sen de çaldıklarını söyle.' Ama söyleyemiyor. Derdi o yani."

Saruhan Oluç, yaklaşık 1 saat kaldığı inşaattan ayrılırken kendisini bekleyen çocukları sevdi, kadınlarla da bir süre sohbet etti.


ANTALYA'NIN KEPEZ ILCESI'NDE INSAAT ISCILERINI ZIYARET EDIP BRIKET UZERINDE KAHVALTI YAPAN HDP ANTALYA MILLETVEKILI SARUHAN OLUC, GUNDEME ILISKIN ACIKLAMALARDA BULUNDU.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Sedef hastalığı, kalbi tetikliyor
 
Oy ve Ötesi 5 ilçede gönüllü arıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte 5’inci partinin merkezi
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tam karşısındaki binanın içi tamamlandı, giriş katı düzenleniyor…
Genel başkan kazada öldü
HAK ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı 58 yaşındaki Fehmi ...
AKP'de 3 dönemlik krizi
3 dönemliklere adaylık hakkı verildiği halde aday gösterilmeyen çok sayıda ...
 
Yeniçeri başkan
Geçtiğimiz Mayıs ayında kurulan ve belediye personelinden oluşan Alanya ...
Türel: Atatürkçülük lafla olmaz
Dışİşleri Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, ...
İşte, Gül'ün 'Yalan' dediği o haber
AKP içindeki, "yeni oluşum" çalışmaları hızlandı.
 
Günal: Bilal neden İtalya'da?'
MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
AKP'nin gizli günlükleri
Aralarında Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın da bulunduğu AKP heyetinin ...
Çavuşoğlu, Antalya projelerini açıkladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva