Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
15 Mart 2011 Salı - 13:47

Meteoroloji'de maaş isyanı

Gün Haber’in gündeme taşıdığı ‘Meteoroloji çalışanlarının maaşlarının bir bölümünün ödenmemesi’ büyük yankı buldu. Çalışanlar isyan ederken, Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman’dan “Hak edilmiş maaşlar ödenir.” açıklaması geldi.

Meteoroloji de  maaş isyanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nde çalışan memurlar, maaşlarının bir bölümünü alamamış, sendika temsilciliğinden yapılan açıklamada çalışanların maaşlarının 400 ila 800 liralık kısmının ödenmediği bildirilerek, maaşların 2002 yılı seviyesine döndüğü kaydedilmişti.
 
GÜN HABER’in konuyu, ‘Meteoroloji’de maaş şoku’ başlığı ile duyurması üzerine çalışanlar, adeta feryat etti. İşte o yorumlardan birkaçı:
 
“Seçim propagandaları için fazlasıyla ödenek var ama memuruna maaşı da çok görüyorlar. Verdiğimiz emeklere yazıklar olsun. Hafta sonu, dini, milli bayram demeden çalışıyoruz. İstirahatli günümüz yorgunluktan uyumakla geçiyor. Duyun sesimizi...”
 
“Ölmüşüz ağlayanımız yok derler ya. Aynen öyle. 25 yıllık Memur olarak ilk defa maaşımın bir kısmı ödenmiyor. Tepkimizi gösterelim. Biz koyun değiliz. Sessiz kalmayalım...”
 
“Bunca yıllık memurum, bugüne dek maaşımın bir bölümünü ya da tamamını alamadığım hiç olmadı, hiç gecikmedi, en beter kriz zamanlarında bile! Bu ne aymazlıktır böyle, yazıklar olsun buna sebep olanlara!”
 
 
 
BÖLGE MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

  “Hak edilmiş maaşlar ödenir

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nde çalışan memurların maaşlarının bir bölümünü alamamaları ile ilgili yaptığı açıklamada sorunun, Döner Sermaye’nin ücretleri karşılayamamasından kaynaklandığını bu sorunun kısa zamanda çözüleceğini söyledi. Duman, “Döner Sermaye’de hak kaybolmaz kazanılmış haklar mutlaka geri ödenir. Böyle bir sorun ilk defa yaşandı, maaşlar gecikmiş olsa bile mutlaka geri ödenir.” dedi.

Duman ayrıca, Antalya merkezde 44, Antalya Bölge de ise 155 memurun çalıştığını söyledi. İzinde olduğunu belirten Duman, olayın çok yeni olduğunu, gelişmeleri de takip edeceğini kaydetti.

 
 

 
Arıboğan'dan uyarı
 
Anadolu Ajans'ından grev kararı
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fırat 28 Haziran 2011 Salı 22:07

Sayın Nuri Ünal nerde çelışırsın bilmem ama konuşmana göre antalya veya istasyonlarında çalışıyosundur tahminim ben hiç yalakalık yapmadım ama Necip DUMAN dediğin kişi önce sopayı yalakalara gösteriyor haberin olsun gerçi sen şimdi diceksinki sopayı yemişsin konuşuyosun diceksin aksine hiç yemedim ama Meteoroloji teşkilatı Necip DUMANI çok iyi tanır nasıl olduğunu.bize anlatmana gerek yok tosun.

Yorumu oyla      3      4  
Rasatçı 28 Haziran 2011 Salı 16:33

sayın serdar KURT belliki sen meteorolojide vur kafayı al maaşı yapmışın sen hiç tek çalıştınmı ayrıca benim gibi yıllık iznini yaktınmı veya aileni tek başına hastanede yüz üstü bıraktınmı benim en yakın ailemin cenazesine gidemediğim günler yaşadım 10 yıl boyunca sabah 6,30 da kalkıp akşam 10 eve gittinmi ve okuduğum diyağramlar yüzünden gözlerim kör olma safhasına geldim ve bunun üstüne yediğim fırçalar da boşver kardeşim açıkçası lütfen bilip bilmeden konuşma ya ziraat mühendisiymiş tabi torpille gelip masa başına geçtin sıkıntı görmedin uzaktan davulun sesi hoş geldi.konuşup duruyorsun yazıkki meteorolojide çalışmışın.hiç bişey görmeden gitmişin .

Yorumu oyla      4      3  
Hak mağduru 28 Haziran 2011 Salı 16:16

sayın meteoroloji bürokratları söz konusu konuyla ilgilenen amirlerim. her yıl bir defa görevde yükselme sınavları oluyor klimada görev yapıp sinoptik kursu görmeyip ve sınavlarda çoğunluğu snoptik soruları olup sınavda başarılı olmayan mağdur personellere ne gibi cevap lar sunuyorsunuz bu konuda bilgi verilirse memnun olurum saygılarımı sunarım.

Yorumu oyla      3      3  
savaş koç 20 Nisan 2011 Çarşamba 13:47

nisan 15... bu ayda maaşlar eksik ödendi.ve hala bir çıkar yol bulunamadı.

Yorumu oyla      4      3  
Tebrikler Pınar Hanım 18 Mart 2011 Cuma 10:48

Çok güzel bir konuya değinmissiniz tebrikler...

Yorumu oyla      5      3  
gariban kurum 17 Mart 2011 Perşembe 22:44

ek ödeme 3 ay gecikirse kurum çalışanlarının en az %10 u büyük sıkıntı içine girer...bu vebal de ödenmez...maliyeye bu durum, havacılık tazminatı çalışmaları nedeniyle bildirilmedi demek yanlış çünkü siz oranları artırısanız eurocontrol gelirleriniz bir sonraki yıl aynı paralelde artar.Şu an genel müdür 2011 de eurocontrolden dhmi ye para aktarılmadığı için onlar da bize yeterli kaynak aktaramadı diyor büro memursenin sitesinde..yani gelirimiz yetiyor ama tahsilatta problem olmuş.Ama bunların hiçbiri mazaret değil çünkü ilgili kanunda ek ödemeye hak kazanılmasının aylıklar hükmünde olduğu yazılı ve de döner sermaye harcama talimatında öncelik sırası belirtilen harcamalar için aksaklığa sebebiyet verilmemesi için nakit ayrılması gerekliliği belirtiliyor..

Yorumu oyla      7      3  
pınar seyitoğlu 17 Mart 2011 Perşembe 10:33

ben DMİ kurumuna 2008 yılın da özelleştirmeden geldim. Yani 4046 sayılı kanunla geldim kanunun 22 maddesi derki vergi dahil kurumdaki emsale yetişmeden vergi bile kezemezsin kanunun hükmü amirdir.Bu nasıl bir keyfiyettir ki kurumun verdiği ek tazminatlardan 1 tl yararlanamazken sen benim maaşıma giydrilmiş tazminatımı nasıl kesip kimlerin maaşını ödeyip nerelerde hangi kokteyler açılışlar vs. harcamalarda kullanırsın .Anlamakta inanılmaz güçlük çekiyorum.Ama bu iş böyle bitmiyecek Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım .

Yorumu oyla      9      3  
meteor mağduru 16 Mart 2011 Çarşamba 21:34

meteoroloji genel müdürü, sizin görevlerinizi nedir acaba? kendi personelinizin bile maaşını ödettiremeyecek kadar acizseniz hala neden oturuyosunuz o koltukta? kurum yöneticiğili böyle mi yapılır? herhalde siz senenin en az yarısını yurtdışında geçirerek, bakanlıktakilere yaranmak için haftanın 3 günü özel yemekler ve kokteyler vererek, yakınınızda ve size yalakalık yaparak çalışanlara özel haklar getirerek kurum yönetilir sandınız? Ama bu iş o kadar basit değil. Her sefanın bir cefası olur. Siz artık sefa döneminizi doldurdunuz. İnşallah cefa günlerinize de meteoroloji personeli olarak tanık oluruz. Bu dünyada neyse de öbür tarafta bu kadar insanın hakkını nasıl ödersiniz bilinmez. Hiç aynaya baktığınızda vicdanınız sızlamıyor mu sayın genel müdür? Aslında daha neler var söylenecekte o yaptıklarınızda bizde kalsın. Elbet zamanı gelir, teker teker basından duyarsınız ve verirsiniz hesabını. Şimdilik kalsın bizde. Yazık size. Sadece acıyorum...

Yorumu oyla      34      4  
acıların çocuğu... 16 Mart 2011 Çarşamba 21:25

Döner sermayenizde maaşlarını ödeyecek para yoktu da; bu konuda maliye bakanlığına yazı ile bilgi verdiniz mi? Bu ay ödeyemeyeceğinizi, memurların mağdur olacağını bildirdiniz mi? Şayet bunu yapmadıysanız görevinizi ihmal etmiş sayılırsınız. Kurumu yönetecek bu kadar bilgiden yoksun musunuz? 1 ay öncesinden niçin gerekli tedbirleri almadınız? bu konuyu maliye bakanlığına sorup bir girişimde bulunmadıysanız cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü mağduriyetimiz hat sahfadadır.

Yorumu oyla      38      4  
Nuri ÜNAL 16 Mart 2011 Çarşamba 19:09

Bir maaş hadisesini, hak hadisesini ne hale getirdiniz. Unutmayın; herkezin rızkını Allah (cc) maaşını devlet veriyor. Kimse kimsenin rızkını istesede alamaz. Bu haberin altına meslek yada okuduğu okul savaşına döndürmek, konunun üstünü kapatmaktır. Bu ancak beceriksizliğin üstünü örtmek için yapılmış iştir. Hedefiniz ne, yaptığınız iş ne derler adama. Kurumda görevde yükselme yada kurumda kimler nasıl çalışıyor bunların platformu da ayrıca oluşturulmalı. Hiçkimse hangi devlet dairesinde çalışacağını kendi keyfiyeti ile belirleyemiyor. Bunu da biliniz. Bu kurumda Meteoroloji Mühendisi yada Teknik lise mezunu olmayan binlerce insan ekmek yiyor. Onlara da sorsanız kimbilir hangi kurumlarda çalışmak isterler. Birbirinizi kırıp dökmek, bir aşiret büyüklüğünde bir kuruma yakışmıyor. Hepmizi toplasanız bir mahalle nüfusu kadarız. El ele, gönül gönüle bir aile gibi olmamız gerekir. Saygı ve selamlar.

Yorumu oyla      34      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatlıses'in vurulmadan önceki görüntüleri
Maslak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses’in ...
İşte İbo'nun vurulma anı
Suikast sırasında kafasından vurulan Tatlıses’in şoförünün sadece 1-2 ...
Jülide Gülizar vefat etti
TRT’nin ve Türkiye’nin ilk haber spikerlerinden, usta sunucu, yazar, eğitmen ...
 
Yeni İffet Abla belli oldu
Müjde Ar'ın “Gençlik benim cam sahnemle büyüdü. Türkiye'nin ahlakını ben ...
TSK'den Şehit ve Gazi bilgi hattı
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin telefonla hizmet verecek olan “Şehit Gazi Bilgi Hattı” devreye girdi.
Bulat'tan ön seçim açıklaması
CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Av.Murat Bulat; “13 Mart 2011 tarihli ...
 
Meteoroloji'de maaş şoku
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nde çalışan memurlar, maaşlarının ...
Emekli küstü
İşçi Emeklileri kendisi de bir işçi emeklisi olan Başbakan Recep Tayyip ...
Kısa Film Festivali
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva