Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
18 Ekim 2012 Perşembe - 11:08

Mithat Ali Kabaali: AKP uçağının yakıtı bitti, inişe geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya ziyaretine eşlik eden, Genel Başkan Danışmanı Mithat Ali Kabaali, Antalya'da yayınlanan haber dergisi Kaktüs'ün sorularını cevapladı. İşte o röportaj:

Mithat Ali Kabaali: AKP uçağının yakıtı bitti, inişe geçti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’nın çeşitli ilçelerinde yaptığı bu geziler ve halkın Kılıçdaroğlu’na yaklaşımlarını nasıl buldunuz?
Sayın genel başkanım gelmeden birkaç gün önceden Adana’dan başlayarak Mersin üzerinden buraya geldim. Yol boyunca örgütlerimizi ve var olan yerlerde belediyelerimizi, yaptıkları çalışmaları yerinde tespit ettik. Halkımızla görüştük, belde yaşayanların sorunları ve kendi çözüm önerilerini dinledik ve bunları not halinde genel başkanımıza hazırlamak üzere aldık.

Antalya’ya gelecek olursak, Gazipaşa’da ilk hareket noktamızdı. Orada belediye başkanımızın arıtma tesisi ve yenilenen ilçe binamızı gördük, partililerimizle görüştük. Ciddi bir sempati vardı. Çalışmalarda da bize göre belediye başkanımızın oldukça başarılı, hatta ben Gazipaşa’da bu ölçüde geniş yollar ve bulvarlar bulabileceğimizi göreceğimi tahmin etmiyordum. Çok memnun oldum o çalışmaları görünce. Söyleyebileceğim partimizin Gazipaşa’da ivmesinin oldukça iyi olduğu. Ertesi gün zaten iki gün vatandaşın karşılamalarda teveccühünü gördük. Genel başkanımız da oldukça memnun kaldı, Gazipaşa’da hem halkın ilgisinden hem başkanın yaptığı çalışmalardan. Bunu ilçe binasının açılış töreninde de dile getirdi.

ANTALYA CHP'NİN KALESİ DURUMUNDA

Antalya bizim için önemli bir kent. CHP’nin kalesi durumunda, Güney’de, Akdeniz sahillerinde. Antalya halkından memnunuz. Çok daha iyi işler bekliyoruz. Bizim burada merkez ve iki tane belediyemiz var, bunun önümüzdeki seçimde çok daha fazla olacağını düşünüyoruz.
AKP iktidarı bize göre düşüşte. Bunu bizim dışımızda halk ta söylüyor. Biz önümüzdeki yerel seçimlerde, başta Antalya olmaz üzere, pek çok yerde anakent belediye başkanlıklarını alacağımızı biliyoruz.
-Siz daha önceden de Antalya’da genel yapıyı bilen insansınız. Daha önceleri kamuoyunda birbirleri arasında kavgalı bir görünüm vardı. Antalya’yı bilen bir insan olarak yeni yönetimle Antalya CHP’de oluşan havayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yeni yönetimle birlikte kamuoyunda farklı bir görüntü var. Bir birlik ve beraberlik görüntüsü sergileniyor, bu da bizi çok mutlu ediyor. İç çekişmeler bir tarafa bırakılmış, olması gereken ana hedefe kilitlenmiş, olması gereken görüntü bu. Bundan çok memnunuz.
-Bunun önümüzdeki yerel seçimde ne gibi etkisi olur?
Biz Antalya’da her yeri alacağımızı düşünüyoruz. Bunda da çok iddialıyız.
-Anakent yasası çıkarsa bu etkiler mi düşüncenizi?
Bizim hiç korkumuz yok. Bizim hiç kimseden korkumuz olmadığı gibi kaydımız da yok. Köyde yaşayan vatandaşlarımız da başkanlarımızın başarılı çalışmalarını görüyor, biliyor. Tüm Türkiye biliyor. Ben bugün Muratpaşa’da bir Hentbol maçını izledim ki ömrümde ilk defa Hentbol maçı izledim ve başkanıma da teşekkür ettim. Bizim görmek istediğimiz kadın profili işte oydu. Bunu Antalya genelinde ve Türkiye’nin tamamında görmek isteriz. Doğru olan da bu. Halka iyi işler sağlayan belediyeler istiyoruz. Hem ekonomik hem kültürel anlamda. Yani 21. Yüzyılın insanı olduğunu bilebilmeli Antalya’da yaşayan şanslı insanlar.
-Antalya’yı bir Konya ile kıyaslama olanağı yok değil mi?
Mümkün mü? Ama biz iklimin oralarda da bu şekilde olmasını arzu ediyoruz. Bu iklimi sağlayan tüm partililerimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten vitrinimiz olmuş durumda gerek Anakent gerek Konyaaltı ve Muratpaşa. Bugün arkadaşlarla kenti dolaşma imkanı da buldum. O yapılar, tiyatrolar çok hoşuma gitti. Antalya Türkiye’nin turizm başkenti derlerdi, bu sıfatı da bileğinin hakkıyla almış durumda bana göre. Antalyalılar bunun kıymetini bilsin ve doğru olanı tercihlerinde devam etmelerini arzularız.
-Antalya’nın yanı sıra birçok ili de geziyorsunuz. Genel olarak CHP’nin son durumunu nasıl buluyorsunuz?
Şöyle söyleyeyim, gezilerime Başbakan’ın Sivas’ın ötesine geçemezler sözünden etkilenerek Hakkari’den başladım. Aşağı yukarı şu an itibariyle 70’e yakın ili dolaşmış durumdayım. Güneydoğu’da Van depreminde bizim belediyelerin katkıları ve çalışmaları, ardından Uludere olayına sahiplenme ve meclise sunduğumuz akil adamlardan oluşan heyet ve Kürt sorununa çözüm anlayışı, özellikle Güneydoğu’da ciddi anlamda sempati toplamış durumda. Oralarda hiç yokmuşuz. Bizi sordukları “bugüne kadar nerede kaldınız” oldu. Ben Hakkari’de il başkanımızla birlikte ana cadde olan Cumhuriyet Caddesi’nde, vatandaşın ilgisinden yol bile alamadık. Herkes bize teşekkür ediyor ve bu sorunu çözecekse CHP çözecek diyor. Güneydoğu’da böyle kanı var.
-Ülke genelinde yapılan anketlerden de gördüğümüz kadarıyla AKP’de ciddi bir düşüş var, bu AKP iktidarının bitiş düdüğü mü?

Sayın Demirel’in bir sözünü de çok seviyorum; “hiçbir uçak havada kalamaz” diye. Biz şu anda uçağın yakıtının bittiğini görüyoruz. Bunu herkes görüyor. Ankara’da Sayın Başbakan görmek istemeyebilir ama şu anda AKP ciddi bir inişte. Özellikle de uluslar arası politikadaki tutarsızlık, onu bir batağa sapladı. Bu ülkede hiç kimse savaş istemiyor. Bu savaş saplantısının AKP’nin oylarını çok hızlı bir şekilde bitireceğini görüyorum ve saptıyorum.

 
Muharrem Sarıkaya görevden alındı Başbakanın komşusu Habertürk'e temsilci oldu
 
Elma çok ama fiyatı düşük
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hoca sevenler 18 Ekim 2012 Perşembe 12:02

vay ben danışmana bak sen merak etme beyefendi akp nin yakıtı bitmez onun yakıtı millet sizin yakıtınız kım sizz ona bakın millet yok arkanızda muhalefete mahkumsunuz chp antalya buyukşehiri alacakmış siz buna inanıyormusunuz antalya hiç bir zaman chp nin kalesi olmamıştır olamaz yüzde 40 nerde yuzde 60 nerde siz seçim sonuclarına bakmıyor bilmiyorsunuz akp nın vekılleri sizden fazla sanırım sayın kılıçtaroğluna şirin görunme gayretindesiniz antalyadan haberiniz yok bu millet siz istemıyorsunuz diye akp nin arkasından cekılmez ac tavuk kendisini buğday anbarında görürmüş bana bir tane kişi söyleyın size oy vermedim ama şimdi vereceğim diyen yok olamaz çunku siz ve ekibiniz insanları dışlayan aşağılayan sizin gibi düşünmediği için insan yerine koyulan insanar göruyorsunuz büyük şehirdekı kıyımdan haberiniz varmı yada ilçelerde bir tane size oy verebilecek kişi görevde varmı yok sadece sizin partizanlarınız asla iktidar olamayacaksınız bu kafalarla hele hiç size oy verenler zaten veriyor size oy vermeyenleri ikna etmek gibi bir çabanız yok fişleyıp kenara atıyorsunuz kapılarınız kapalı nasıl iktidar olacaksınzı oylar göktenmı gelecek güldürmeyın bizi sizd ekendi dediğinize inanmıyorsunuz hocanın bu kadar başarısızlığından sonra antalyayı tekrar kazanacaklarmış göreceğiz

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’yi karıştıran iddiada son nokta…
Bir haber ajansının CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök hakkında geçtiği ...
Erken yerel seçim Kasım’da olabilir
AKP erken yerel seçimde ısrarını sürdürüyor. 27 Ekim 2013’de yapılması ...
Sapan'dan Türel'e tepki
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes ...
 
İddia: Bahçeli MİT'çi ve kasedi var
Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar MHP lideri Bahçeli'yle ilgili ...
Kılıçdaroğlu: Devrim Kök topladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 günlük Antalya gezisini izleyen ...
Hilal Dokuzcan'dan Akaydın’a ziyaret
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve beraberindeki Merkez ...
 
Kılıçdaroğlu Antalya yollarında
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin 5 ay öne alınarak, ...
Erdoğan'dan A takımına Audi
Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcılığını yürüten ...
Erken seçim çıkmadı ortalık karıştı
TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'e alınmasına ilişkin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva