Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
19 Ağustos 2022 Cuma - 15:37

Onno Medical Kalitesi ve Profesyonelliği ile Sektörün Zirvedeki İsmi

2007 yılından bu yana global çapta bilinirliğe sahip markaların medikal hastane sarf malzemelerinin ticaretini gerçekleştiren Onno Medical, sektörünün en iyi isimlerinden biridir.

Onno Medical Kalitesi ve Profesyonelliği ile Sektörün Zirvedeki İsmi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kalitesi dünyaca onaylanmış Medtronic ve Bard gibi lider markaların ürünleri Onno Medical markasının portföyünü oluşturur. Uluslararası platformda tanına üreticiler tarafından üretilen tek kullanımlık tıbbi ürünlerin ticaretini yapan Onno Medical, sektörünün gereksinimlerini üst düzey kaliteyle karşılamayı başarır.

Günümüzde en sık konuşulan konulardan biri sürdürülebilirliktir. Bu kapsamda pek çok tüketici yeniden kullanılabilir, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen ve israfın azaltılmasına odaklanan ürünleri tercih etmeye yönlendirilir. Bu yöntem çevre için son derece iyi olduğu gibi aynı zamanda uzun vadeli maliyet faydaları da sağlar. Diğer yandan tıbbi alanda ürünlerin yeniden kullanılabilir olması her zaman imkansız olmasa da çok zor bir süreç haline gelebilir. Tüm bu etkenlere bağlı olarak günümüz tıbbi cihaz endüstrisinin en önemli bileşenleri arasında tek kullanımlık tıbbi cihazlar ilk sıralarda yer alır.

Tek kullanımlık tıbbi ürünler yalnızca her tür tıbbi tesisin, sağlık tesisinin, hastanenin ve bakımevinin değil aynı zamanda doktorların, hemşirelerin ve sektördeki tüm profesyonellerin de aralarında bulunduğu sağlık çalışanlarının kullanımına yönelik olarak tasarlanıp üretilmiştir.

Tek kullanımlık tıbbi ürünlerin yalnızca tek bir hastada gerçekleştirilen tek bir prosedür esnasında kullanılmaları mümkündür. Yeniden sterilize edilemezler ve bir başka hastada yeniden kullanılamazlar. Tek kullanımlık tıbbi ürünler bu sayede tıbbi personelin zamanından da tasarruf sağlar. Ayrıca sağlık hizmetleri kapsamındaki maliyetleri azaltır. Bu avantajları sayesinde hastane ortamındaki en önemli bileşenler arasında yer alırlar.

Tek kullanımlık tıbbi sarf malzemelere verilebilecek örnekler arasında bandajlar, tek kullanımlık ilaç testleri, yüz maskeleri, kateterler, hipodermik iğneler, aplikatörler, sargılar, muayene önlükleri, eldivenler, cerrahi süngerler ve şırıngalar sayılabilir.

Tek kullanımlık tıbbi sarf malzeme kullanımının kontaminasyonu ve hastane kaynaklı enfeksiyonları önleme amacıyla tek kullanımlık tıbbi malzemelere olan talebin ve dünya genelinde hastalık insidansının artması pazar büyümesini yönlendiren en önemli faktörler arasında sayılabilir.

Tek kullanımlık tıbbi sarf malzeme pazarının türlerine göre; teşhis malzemeleri, radyoloji sarf malzemeleri, deri altı ürünleri, dokumasız tıbbi malzemeler, diyaliz sarf malzemeleri, infüzyön ürünleri, entübasyon ve ventilasyon malzemeleri, sterilizasyon sarf malzemeleri, yara bakım sarf malzemeleri ve diğer tıbbi malzemeler şeklinde sınıflandırılması mümkündür.

Bu sarf malzemeleri sağlık hizmetleri ortamında sürekli olarak kullanılan inkontinans ürünleri ile cerrahi dokunulmamış ürünler gibi tek kullanımlık ürünlerden meydana gelir. Uygulamaya göre tek kullanımlık tıbbi malzeme pazarı; kardiyovasküler, oftalmoloji, üroloji, serebrovasküler, jinekoloji, ortopedi ve diğerleri olarak sınıflara ayrılmış bulunmaktadır.

Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünlerin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Tek kullanımlık tıbbi ürünler adından da anlaşılacağı üzere yalnızca bir kez kullanılan ve sonra atılan ürünlerdir. Verimli sağlık hizmetlerinin sağlanması noktasında en önemli faktörler hijyen ve sanitasyon olarak kabul edilir. Kimyasal sterilizasyon ve ısıyla sterilizasyon gibi pek çok farklı sterilizasyon yöntemi olmakla birlikte yeniden kullanılabilir aletlerden kaynaklanan kontaminasyon riskinin varlığından her zaman için söz edilebilir.

Son yıllarda dünyayı etkisi altına alan ve hepimizin yaşam tarzı alışkanlıklarında önemli değişikliklere neden olan Pandemi sürecinde karşı karşıya kalınan en önemli risk kişiye enfeksiyon bulaşmasıdır. Bu yüzden kontaminasyon riskinin ortadan kaldırılabilmesi için tek yol olan tek kullanımlık ürünler tercih edilmelidir. Günümüzde hemen her sektörde mümkün olduğunca tek kullanımlık ürünlerin kullanılmaya başlandığı görülmektedir. Bunun doğal bir sonucu olarak doğrudan insan hayatını konu olan sağlık sektöründe tek kullanımlık tıbbi ürünler vazgeçilmez bir seçim haline gelmiştir.

Hastadan hastaya kontaminasyon riskini ortadan kaldırmaları ve hasta güvenliğini çok daha iyi noktalara taşıması tek kullanımlık ürünlerin en önemli özellikleri arasında yer alır. Yeniden kullanılabilir ürünlerin her kullanımın ardından temizlenerek sterilize edilmesi gerekir. Tek kullanımlık tıbbi ürünler ise çoğunlukla kullanıma hazır bir haldedir. Bu nedenle kullanımdan sonra atılmaları mümkündür. Bu, tıp doktorları başta olmak üzere tüm sağlık personeli için çok büyük ölçüde zaman tasarrufu anlamına gelir ve verimliliği artıran bir unsur olarak kabul edilir.

Tek kullanımlık ürünlerin kullanılması pek çok kullanıcı için pahalı bir seçim gibi görünmesine karşın uzun vadede çok daha uygun maliyetlidirler. Çünkü yeniden kullanılabilir cihazlar, ek aksesuar satın alma gereksinimi nedeniyle daha yüksek maliyetlere sahiptirler. Diğer yandan yeniden kullanılabilir cihazların düzenli olarak temizlik ve bakım ihtiyacı vardır. Düzenli sterilizasyonlar ise ekstra maliyet anlamına gelir.

Tek kullanımlık ürünler maliyet olarak çok daha ucuzdur, bakım gereksinimleri minimum düzeydedir ve kapsamlı sterilizasyon prosedürleri uygulanması gerekmez. Onarımla ilgili ek maliyetleri de yoktur. Tüm bunların yanı sıra yeniden kullanılabilir ürünlerle benzer kalite sağlayacak şekilde tasarlanmışlardır.

Müşteri memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışını benimseyen Onno Medical kalitesini güvence altına alara sektörünün önde gelen markaları arasında yer almaktadır. Siz de Onno Medical ile iletişime geçerek Medtronic ve Bard başta olmak üzere dünyaca ünlü markaların ürünlerine erişebilirsiniz.

 
Caretta caretta yavrusunun yuvadan çıkma anı görüntülendi
 
Pazarcıların silahlı- bıçaklı kavgası: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genital Estetik Çeşitlerini Biliyor Musunuz?
Genital estetik, günümüzde sıkça başvurulan bir estetik cerrahi uygulaması biçimidir.
Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi
Her bireyin hayatında çeşitli sağlık sorunları yaşaması gibi cinsel sağlık ...
Bakan Koca'dan 'malpraktis davaları' açıklaması
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, malpraktis davalarıyla ilgili yasanın, sonuçlanmış ...
 
Masseter Botoks
Güzellik endüstrisinde Botoks, esas olarak kırışıklık silici olarak bilinir. ...
Yoğun bakımda yüzde 30 artış
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Şehir Hastanesi ...
Dudak Dolgusu Fiyatları
Dudak dolgusu, her geçen yıl artan bu ameliyatsız işleme olan talep ile popüler bir tedavidir.
 
Op. Dr. Seher Şirin
Kadın genel cerrahi uzmanı arayanların sıkça tercih ettiği isimlerden ...
Özel hastanelerden şikayet var
Antalya’daki özel hastanelerden şikayetvar.com’a gönderilen şikayetler ...
Kanseri yine aşk ile yenecekler
EVLİLİKLERİNİN ikinci ayında hayatlarına giren kanseri, birbirlerine olan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva