Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
23 Nisan 2015 Perşembe - 16:55

Türel açıklamadan cevapları geldi

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, Mustafa Akaydın hakkında pazar günü açıklayacağını duyurduğu dosyalarla ilgili “Burada yapılan mecrasını kaybetmiş, amacından sapmış, eskimiş siyaset tarzının seçimlerden hemen önce devreye sokulmasıdır" dedi.

Türel açıklamadan cevapları geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Antalya milletvekili adayları, Kepez'de bir restoranda öğle yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve Milletvekili Gürkut Acar dışındaki adaylar tam kadro katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Semih Esen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan partisinin seçim bildirgesinin halkın temel sorunlarını çözmeye ve ülkenin temel sıkıntılarını bir an önce aşmaya odaklandığını söyledi. Antalya örgütü olarak buna benzer bir çalışmayı aylar öncesinden kent özelinde başlattıklarını aktaran Esen, anketler, örgütlerden alınan bilgiler ve yerel araştırmalar sonucunda Antalya'nın sorunlarını ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini saptadıklarını söyledi. Esen, “Bunlarla seçim stratejimizi belirledik. Antalya'da sorunların çözümüne odaklı stratejimiz olacak. Yürüyüş haritamız bu olacak" dedi.

'ANTALYA'DA REKOR OYLA BİRİNCİ PARTİ CHP'

CHP'nin iş dünyasından siyaset sahnesine taşıdığı Çetin Osman Budak ise bugüne kadar çok net olarak görmediği durumlar hakkında konuşmaktan hep imtina ettiklerini belirterek, “Ama 7 Haziran'da iktidara geliyoruz. Antalya'da rekor oyla birinci partiye doğru gidişimizi halkımızın gözlerinden, coşkusundan görüyorum" dedi. Toplumun değişim ve dönüşümün arifesinde olduğunu ve CHP olarak bu sürece hazır olduklarını belirten Budak, Antalya'da çok güçlü bir listeyle sahada olduklarının altını çizdi. Budak, son derece bilimsel bir çalışmayla Antalya'nın tüm sorunlarının çıkarıldığını, ayrıca adayların yine benzer bir çalışmayla kim, nerede, ne zaman ne konuşacağının da tespit edildiğini belirtti.

'TÜREL NİYE 13 AY BEKLEMİŞ'

Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve 4'üncü sıra adayı Mustafa Akaydın, partisinin Antalya'da Türkiye'nin en kaliteli aday listesine sahip olduğunu söyledi. CHP'nin seçimi Antalya'da açık ara önde bitireceği iddiasını ortaya koyan Akaydın, bir soru üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in pazar günü açıklayacağını ilan ettiği hakkındaki dosyalarla ilgili konuştu. Kendinden hiç şüphesi olmadığını, Antalya halkının da kendisinden şüphesi olmadığını düşündüğünü söyleyen Akaydın, “Niye sayın Türel 13 ay beklemiş bu açıklamaları yapmak için? Biz çünkü üç aylık belediye başkanıyken Türel'in en azından tespit edebildiğim bütün ayıpları hakkında savcılıklara, İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundum" diye konuştu. Türel'in tüm bu suç duyurularından aklanarak milletvekili seçildiğini söylediğini hatırlatarak açıklamalarını sürdüren Akaydın, “Aklandığına dair en ufak bir kanıt yok" dedi. Sürecin takipsizlik kararları, üstünün kapatılmasıyla işlediğini savunan Akaydın, “Benimle ilgili tespitleri varsa direkt savcılığa gitsin. Böyle cekli caklı konuşmaya gerek yok" çağrısı yaptı.

'OTURSUNLAR ANLATIRIZ'

İl Başkanı Esen ise konuyla ilgili değerlendirmesinde “Bu iddiaların eğer varsa bir gerçeklik payı zaten yargı gerekli kararı verir. Ama bu böyle bir şey değil. Burada yapılan şey, mecrasını kaybetmiş, amacından sapmış, eskimiş siyaset tarzının seçimlerden hemen önce devreye sokulmasıdır. Siyaseti ne Antalya'da ne de Türkiye'de bataklık alanına dönüştürmeyeceğiz" ifadelerine yer verdi. Siyasetin isteyenin istediğine her şeyi söylediği, canının istediğini yaptığı bir alan olmayacağını belirten Esen, “Diledikleri konuya, diledikleri kanaldan, diledikleri güçte girebilirler. Ama biz hazırız. Temiz siyasete hazırız" dedi. Pazar günü açıklanacağı iddia edilen konuların neler olabileceği konusunda en ince detayına kadar bilgi sahibi olduklarını belirten Esen, “100. Yıl meselesi mi, otursunlar sorunun nereden başladığını anlatırız. Ama bu karşılıklı atışmanın siyaset kurumuna bir faydası yok. Ama eğer bize etiket yapıştırılacak bir durum olursa cevapsız bırakmayız, açıklamasını yapar geçeriz" diye konuştu.

TOPLANTIDAN NOTLAR

CHP'nin 12 milletvekili adayının katıldığı toplantıda İl Başkanı Semih Esen, birlik ve beraberlik vurgusunu sıklıkla yaptı. Kısa bir 'hoş geldiniz' konuşmasının ardından Esen, toplantıda yer almayan Deniz Baykal ve Gürküt Acar'ın şu an nerede ne yaptıklarını anlattı. Esen, Baykal'ın Avrupa Parlamentosu görevi için Strasbourg'ta olduğunu, ancak hafta sonu çalışmalara katılabileceğini aktardı, Acar'ın ise 23 Nisan kutlamaları için Arkara'da bulunduğu söyledi. Esen, uyumlu bir kampanya sürdürdüklerini anlatırken, “Birbirimizi seviyoruz" demesi de dikkat çekti.

Milletvekilleri oturma düzeninde listede yer aldıkları sıraya uygun bir diziliş içinde oturmadı. Tam ortada İl Başkanı Esen otururken bir yanında 3'üncü sıra adayı Çetin Osman Budak bir yanında ise 5'inci sıra adayı Devrim Kök yer aldı. Tek tek konuşan milletvekilleri liste sıralaması yerine oturma düzeninde konuşmayı tercih etti. Hal böyle olunca listenin ilk sırasında yer alan Niyazi Nefi Kara, son konuşmacı oldu. Kara, toplantı için kırmızı, üzerinde ay yıldız ve Atatürk fotoğraflı kravat tercih ederken Regaip Kandili'ni kutlayan tek isim oldu.

Toplantının en konuşkan ismi 6'ncı sıra adayı Figen Çalıkuşu oldu. Bütün adayların tek tek konuştuğu toplantıda Çalıkuşu önce siyasete bakışını anlattı, sonrasında dün gerçekleştirdiği Alanya ve Gazipaşa ziyaretlerinden izlenimlerini aktardı. Çalıkuşu, Alanya'da inanılmaz bir ilgiyle ve “Bugüne kadar neredeydiniz?" sitemiyle karşılandıklarını anlattı. Çalıkuşu, seçim çalışmasına salonda da devam etti ve partisi için gazetecilerden oy istedi.

Mustafa Akaydın ise diğer adayların aksine ayakta konuşmayı tercih etti, fakat mikrofonun azizliğine uğradı. Konuşması sırasında mikrofon bozulunca Akaydın'ın “Sabotaj. Mikrofona kedi girdi" esprisi gülüşmelere neden oldu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Antalya - Konya karayolu trafiğe açıldı
 
Batman'da Ak Parti seçim bürosuna silahlı saldırı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
atlantisten gelen adama 24 Nisan 2015 Cuma 15:32

senin sülalende böyle göbekli biri varmı ? varsa şu yazdıklarını onun içinde yazabilirmisin. saygınlıgını yitirmiş bir yazı.

Yorumu oyla      3      3  
atlantis ten gelen adam 23 Nisan 2015 Perşembe 21:29

Mustafa akaydin a tibbi kritik soru :o gobek nasil oyle şisiyor?neler yemek lazim?o gobegi eritmeyecek kadar hareketsiz kalabiliyorsa 60 yaşini gecip,çalismaktan nasil bahsedebiliyor? Obeziteyle mucadele diye birsey duymadi mi acaba hic fakultedeyken filan ? Goruntu onemlidir secmene saygi itina lutfen.ayıp ...

Yorumu oyla      3      4  
4 zor 23 Nisan 2015 Perşembe 20:43

devrim kök seçilmemesi lazım, sayın böceği başımıza bela etti gitti. chp 4, akp 6, MHP 3 bağımsız 1

Yorumu oyla      4      3  
dmitri shevchenko 23 Nisan 2015 Perşembe 19:50

Figen albuga çalicikcik i de hdp pantolonu giymis. Devrim kök ile ortak girdikleri hdp asortisi ne iş ya ? Bak huylandim simdi dusunmek lazim

Yorumu oyla      3      3  
tarz degilsin 23 Nisan 2015 Perşembe 19:48

Biri budak osman çetin e berbat gorundugunu soylesin.öte yandan Yaşli antropozlu prostatli aydedeler toplulugu ... huzurevi sakinlerinin kutlu gununde gibi gorunuyorlar. Hanimlar da menopoz yaşini geckinler zira sac boyayip yuze dolgu enjeksiyonuyla kafa kağidi genclesmiyor bebisim. Hırsli olmak icinde vatan savunmasi icinde çok yaşlisiniz ya yazik size.

Yorumu oyla      3      3  
ne mutlu turkum diyene 23 Nisan 2015 Perşembe 19:44

Bu il baskani olur olmaz karisini boşayan ,akabinde il baskanligini kaybeden dul erkek mv adayı devrim kök niye hdp kravati takmis acaba? Orasi hdp bildirgesinin aciklandigi yer herhalde. Manavgatli hdp li çokmuş

Yorumu oyla      3      3  
dmitri shevchenko 23 Nisan 2015 Perşembe 19:40

Mesleklerinde basarili olamamis doktorlar ve avukatlardan arayada iki uc batik iş adami serpistirilmis bir liste.hicbiri politikaci degil siyasetle tum iliskileri konyaalti lara arasi tipler.adam cerrahim diyor sanarsin bana mehmet öz veya bingur sonmez . Avukatlar hele tam ziyan.anca cak cak cak konusuyorlar :atasozumuz bile var'- boş fıçı çok langırdarmış !'. Bunlarin ne icin makam istedigi açik ve nettir. Olan guzelim chp ye oluyor. Ama Allah buyuk... allah buyuk...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP seçim otobüsüne taşlı saldırı
ANTALYA'da CHP'nin seçim otobüsüne taşlı saldırı gerçekleştirildi. Maddi ...
Budak: Kaynak biziz
CHP Antalya milletvekili adayları, Antalya İşadamları Derneği (ANTİAD) ...
Günal: Adaylık biraz da kısmet işi
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, kendisinin birinci sırasında yer ...
 
CHP Muratpaşa mahalleye çıkıyor
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul yarın milletvekili adaylarıyla ...
İşte son 10 anket
Son 10 anketin değerlendirmesine göre HDP tam barajın kıyısında...
İşte CHP'nin vaadleri
CHP seçim bildirgesini açıkladı.
 
Davutoğlu: Ak Parti'de alevi çok aday var ama söylemem
Başbakan Ahmet Davutoğlu ''AK Parti'de Alevi aday var mı?'' şeklinde soruya ...
Kepez CHP'den seçim stardı
Cumhuriyet Halk Partisi Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği ...
Şentop: Şer cephesi kurulmuş
Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen AK Parti Genel Merkez Seçim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva