Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
21 Şubat 2011 Pazartesi - 10:31

Üreticiye yeni şart

Tohum üreticilerinin, tohumlukların üretildikleri üretim sezonu içerisinde aldığı sertifika ve raporlara, düzenlenme tarihinden itibaren bir yıl geçerli olması şartı getirildi.

Üreticiye yeni şart
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, Tahıl Tohumu Sertifikasyonu ve Pazarlaması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazate’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tohumlukların üretildikleri üretim sezonu içerisinde sertifikalandırılmasını esas kılan Yönetmelik ile sertifika ve raporların, düzenlenme tarihinden itibaren bir yıl geçerli olma şartı getirildi.
Ayrıca, her bir tohumluk çeşidi için, sınıfı ve kademesi aynı olan, bir veya birden fazla parselden oluşan fiziki olarak tek bir üretim alanı için bir tohumluk beyannamesi düzenlenecek. Tohumluk beyannamelerinin son veriliş tarihlerine göre ise belirtilen tarihten sonra verilen beyannameler kabul edilmeyecek ve üretimler tohumluk olamayacak. Tarla kontrol raporunun ise birinci nüshası sertifikasyon kuruluşuna numune ile birlikte gönderilmek üzere, ikinci nüshası ise arşivlenmek üzere başvuru kuruluşunda muhafaza edilecek. Üçüncü nüsha ise “Sertifikalandırmada Kullanılamaz” kaşesi vurularak üreticiye verilecek. Tarla kontrol raporlarına göre temin edilen etiketler ile laboratuvar analizleri sonunda düzenlenen sertifika bilgileri arasında farklılık meydana geldiğinde; uygun olmayan etiketlerin imhasından, tohumlukların sertifikalarına uygun etiketlerinin talep edilmesinden, etiketlenmesinden ve ticarete arz edilmesinden, tohumlukları en son paketleyen ve etiketleyen sorumlu tutulacak.

-AMBALAJI ZARAR GÖREN TOHUMLUK PARTİLERİNİN YENİDEN AMBALAJLANMASI İÇİN BAŞVURU KURULUŞUNCA TESPİT YAPILACAK-

Yönetmelik ile ham tohumluk sertifikası ile belgelendirilen tohumlukların veya ambalajları ile etiketleri zarar görmüş, bozulmuş tohumluk partilerinin yeniden ambalajlanması, etiketlenmesi ve sertifikalandırılması koşuları yeniden belirlendi. Buna göre, yurtiçinde pazarlanmak üzere sertifikalandırılmış tohumlukların yeniden ambalajlanması için, bir üst yazı ekinde tohumluk partisine ait sertifika ile başvuru kuruluşuna müracaat edilecek. Kontrolör nezaretinde sertifikanın temsil ettiği partiye ait ambalajlar üzerindeki etiketler sökülür ve sökülen etiketlerin temsil ettiği tohumluk miktarı tespit edilecek. Üretici veya tedarikçiler tohumluk partilerini paketleyerek etiketleme sonrasında, başvuru kuruluşuna numune aldırma talebinde bulunacak. Farklı tohumluk partilerinden çeşidi, sınıf ve kademesi aynı olmak şartıyla paçal yapılabilir. Üretici veya tedarikçi her paçalı meydana getiren partilerin referans numaralarını ve paçalı oluşturan partilerin paçaldaki oranını gösteren kayıtları tutmak ve başvuru kuruluşuna bildirmekle yükümlü olacak. Kontrolör yeni oluşturulan partilerden numune alır. Numune gönderme protokolüne, müracaat esnasında verilen sertifikanın tarih ve numarası ile parti numarası veya numaraları işlenir ve ham tohumluk sertifikasının aslı ile birlikte ilgili sertifikasyon kuruluşuna gönderecek. Sertifikasyon kuruluşları, sertifika düzenlenmesi amacıyla gönderilen tohumluk numunelerinde gerekli laboratuvar analizlerini yaparak, 11 inci madde hükümlerine göre sertifika veya rapor düzenleyecek. Ambalajları ve etiketleri zarar görmüş, bozulmuş tohumluk partilerinin yeniden ambalajlanması ve etiketlenmesi için başvuru kuruluşuna tespit yaptırılacak.
Ayrıca, bilimsel amaçlı çalışmalarda, araştırma ve geliştirme çalışmalarında ve genetik çeşitliliğin korunmasına yönelik çalışmalarda kullanılan tohumluklar ile çiftçilerin kendi ihtiyacını karşılamak amacıyla ürettiği tohumluklarda sertifikalandırma şartı aranmayacak.

 
Hakem atamayı unuttular
 
6 ilde özelleştirme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıcaklık azalacak
Yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı ise bugün kuzeydoğu ...
Mor çoraplı protesto
TAKSİM’de toplanan Sosyalist Demokrasi Partili (SDP) bir grup kadın,eylemde bulundu.
Hamsi şöleni
İZMİR'de Karadenizliler tarafından düzenlenen 'Hamsi Şöleni'nde, ücretsiz ...
 
Allianoi sulara gömüldü
YAKLAŞIK 2 bin yıllık tarihe sahip, hidroterapiyle tedavi uygulandığına ...
Limiti geçenlere iki yıl hapis
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Karayolu Trafik Kanunu’nda yapılması istenen ...
DİSK: İşsizlik 17.36
DİSK-AR, TÜİK’in yüzde 11 olarak açıkladığı işsizlik oranının, baştaumutsuzluk ...
 
Görevlendirme müjdesi
Yozgat Çekerek Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık memurunun Perşembe ...
Hasdal ve Silivri raporu
Balyoz davasında 163 sanığın tutuklanmasıyla gözler bir kez daha Silivri ...
Hukuk bürosunda kavga
İZMİT'te bir hukuk bürosunda alacak anlaşmazlığından çıkan kavgada İlhan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva