Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
25 Şubat 2011 Cuma - 13:39

'Çocuk Bakanlığı' talebi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’de “Çocuk Bakanlığı” kurulması gerektiğini söyledi.

 Çocuk Bakanlığı  talebi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’de “Çocuk Bakanlığı” kurulması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’nin Çocuk Bakanlığı ve çocuk politikası yok. Çocuk hakları eğitimi ve öğretimi okul öncesinden başlayarak ilk ve ortaöğretimden yüksek öğretime kadar, yaygın eğitim programları dâhil tüm çerçevede ve bütünsellik içerisinde gerçekleştirilmelidir” dedi.
25-27 Şubat tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılmaya başlanan 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi’nin 3 gün boyunca devam edecek müzakere süreçlerine katılmak ve konuşma yapmak için burada bulunan ve aynı zamanda kongre delegesi olan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı,
çocukların gelişme ve yeteneklerini geliştirme hakkı bağlamında bütün Türk Çocuklarının nitelikli bireyler olarak yetişmesi, özgür düşünen, yaratıcı, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak yetiştirilmesi için eğitim sisteminin iyileştirilmesi gerektiğini ve müfredatın uygun hale getirilerek, başta okul yöneticileri olmak üzere öğretmenlerin ve tüm insan kaynaklarının uygun şekilde yapılandırılması gerektiğini kaydetti. Avcı, “Türkiye’nin lokomotifi olacak olan üstün zekalı ve üstün yetenekli çocuklar başta olmak üzere, engelli çocuklarımız ve her çocuğumuzun gelişimi için hızla mevzuat ve uygulamaya ilişkin düzenlemeler yapılmasına ihtiyaç vardır” dedi.
-“ÇOCUKLAR İÇİNDE DEMOKRASİ İSTİYORUZ”-
Demokratikleşme ve özgürleşme yolunda koşar adımlarla ilerleyen Türkiye’nin çocuklar için de demokrasi açılımı başlatması gerektiğini ve çocuklarla ilgili bütün karar süreçlerine muhakkak çocukların katılımının sağlanmasının elzem olduğunu kaydeden Avcı, “Bu bağlamda aile kurumuna saygı ve ailenin eğitilmesi, çocuklu ailelerin ekonomik olarak desteklenmesi ile birlikte çocuğa saygı ve çocuk hakları kültürünün gelişmesi sağlanabilir. Türkiye’nin çocuğa yönelik medeni, ekonomik ve toplumsal haklar bağlamında açılım gerçekleştirmesi gerekir” şeklinde konuştu.
-“TÜRKİYE ÇOCUK AÇILIMIYLA TÜM DÜNYAYA ROL MODEL OLMALI”-
Türkiye Çocuk Hakları Kongresi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Avcı, “Temenni ediyor ve inanıyorum ki bu kongre maharetiyle oluşacak olan Türkiye Çocuk Hakları Stratejisi Belgesi Türkiye’nin çocuk açılımının en önemli mihenk taşlarından birisi olacak. Kalbimizin en ince, en derin yerini sızlatan, Dünyanın en masum ve en güzel şeyi olan çocuklarımızın, yeryüzünün güllerinin yararını bütün yararlardan üstün tutuyoruz. En ileri standartta çocuk hakları kültürünün egemen olduğu, en mutlu çocukların yaşadığı bir Türkiye hayal ediyoruz” dedi.
-“ÇOCUK BAKANLIĞI VE ÇOCUK POLİTİKASI YOK”-
Avcı, Türkiye’de bir Çocuk Bakanlığı’nın kurulmasının gerekli olduğunu ifade ederek, “Çocuk hakları konusunda geleneksel değerleri evrensel ölçütlerle tamamen benzeşen Türkiye’nin açılım ve devrim niteliğinde bir çocuk politikası hazırlaması ve ivedilikle Çocuk Bakanlığı uygulaması gerekmektedir. Dünyada barış, huzur ve adaleti tesis etmek için çalışmış, gücünü bu yönde kullanmış bir kültürün bakiyesi olan Türkiye’nin nitelikli ve iyi yetişmiş çocuklar aracılığıyla Dünyada barış tohumlarının atılmasına katkısı olmalıdır” dedi. Avcı, “Türkiye’nin çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetiştirmiş, yüreklerindeki sevgiyi yaşatmış ve eğitim başta olmak üzere tüm haklardan yararlanmalarını sağlamış bir Türkiye geleceğe güvenle bakabilir ve barış dolu bir dünya kurulmasına hizmet edebilir” şeklinde konuştu.

 
Akbank'a ödül
 
Sanal kavga felçle sonuçlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Arapça yayın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin internet sitesinin yeni ...
'Hilal Kart' mahkemelik
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim vaadi olarak sunduğu, “Hilal ...
'Krizin nedeni 28 Şubat'
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bugüne kadar sadece siyasi yönüyle ...
 
Mehmet Ali Şahin'e anket şoku
TBMM’nin Karabük doğumlu Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Antalya’yı bırakıp ...
Erdoğan'dan açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır, Lübnan, Tunus ve Libya’da yaşanan ...
DSP'den iş vaadi
12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde “Her evden en az bir oy” isteyen ...
 
Evren benzetmesi
Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Her şeyi anlarım ama Sayın Başbakan’ın ...
'DSP bitti' imajı
DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, partiden istifa eden Eskişehir ...
'Altın Adam'
Engelli Dernekleri bir araya gelerek kurdukları ortak platform ile siyasi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva