Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
25 Şubat 2011 Cuma - 13:19

CHP'den Arapça yayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin internet sitesinin yeni yayına başlayan Arapça bölümünden Arap dünyasına mesaj verdi.

CHP den Arapça yayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin internet sitesinin yeni yayına başlayan Arapça bölümünden Arap dünyasına "Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında İslam dini ile laik yaşamı sentezlemiş bir cumhuriyet yaratma başarısı göstermiş olan Türkiye, demokratik ve özgür yaşam arayışı içinde olan kardeş Arap halklarının yanındadır" mesajını verdi.
CHP'nin resmi internet sitesi www.chp.org.tr, İngilizce'nin ardından Arapça yayına da başladı. Kılıçdaroğlu, sitenin Arapça bölümünden "CHP Arap halklarının yanındadır" başlığıyla bir mesaj yayımladı. CHP'nin, Arapça konuşan bütün halklara ulaşmak ve onlarla Türkiye arasında yeni bağlar oluşturmak için sitenin Arapça yayınına büyük önem verdiklerini belirterek şunları kaydetti:
"İletişim, önyargıları ortadan kaldırır. İnsanların birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlar. Bugün arapça konuşan ülkelerde büyük bir değişim isteği dile getiriliyor. Bu değişimin, barışçıl bir biçimde sürdürülmesi, demokratik ve özgür bir ortam yaratması ve refahın daha adil bir şekilde paylaşılmasıyla daha fazla fırsat eşitliğine olanak vermesi en büyük temennimizdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında İslam dini ile laik yaşamı sentezlemiş bir cumhuriyet yaratma başarısı göstermiş olan Türkiye, demokratik ve özgür yaşam arayışı içinde olan kardeş Arap halklarının yanındadır. CHP, Afrika ve Ortadoğu'da insan onuruna yaraşır rejimlerin varlığını savunmaktadır. Yüzyıllarca kader birliği yaptığımız halklarla yeniden ve daha özgür bir ortamda birlikte olmak temel uğraşımız olacaktır. Sitemizdeki Arapça yayının ülkemizde ve bütün dünyada Arapça konuşan herkese hayırlı olmasını diliyor, eşit ve özgür bir dünya diliyorum.

'BELGELERİ AÇIKLA'

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'a gidişi sırasında parti otobüsünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı Dersim arşivleri tartışmasına ilişkin Başbakan'ın, "tehdit eder gibi" Dersim'le ilgili arşivleri açıklayacağını söylediğini, buna karşın kendilerinin sakin bir şekilde arşivleri açmasını istediğini belirterek "Şantaj yapmak Başbakan'a yakışır mı? Başbakan'a yakışan nedir, ben açıklarım dediği zaman belgeleri açıklamasıdır. Açıklayabilir mi, samimi söylüyorum açıklayamaz. Çünkü onu açıklayacak yüreği yok. Söylemek kolay, yapmak zordur. Sayın Başbakan söylediğini yapmalı" diye konuştu. Başbakan'ın "Ergenekonu öğrenmek istiyorsanız Dersim'e bak" dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Biz de bakmak istiyoruz, belgeleri niye gizliyorsun, açıkla. Var olan dosyaya baktık, Hayati Yazıcı çıktı karşımıza. Ama orada kimi göreceğimizi bilmiyoruz. Açıklasın bakalım belgeleri, kimmiş bunlar" dedi. Başbakanlık Devlet Arşivi'nin açık olmadığını, bunu herkesin bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir tek Başbakan sözde halkı uyutacak" diye konuştu.

-"GİZLİ BELGELER BİR SÜRE SONRA AÇIKLANMALI"-

Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın, tek parti dönemi uygulamaları üzerinden sizi eleştirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise "Eleştirecek başka bir şey bulamıyor da onun için. Cumhuriyet tarihiyle hesaplaşıyor Sayın Başbakan, öyle anlaşılıyor" dedi.
Kılıçdaroğlu, Genelkurmay'ın da devletin bir parçası olduğunu ve Genelkurmay arşivlerinin de açılması gerektiğini söyledi. Plan Bütçe Komisyonu'nda görev yaptığı dönemde üzerinde gizlilik kararı olan belgelerin bir süre sonra gizliliğinin kaldırılmasını istediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere'de benzer örneklerin bulunduğuna işaret ederek "Devletin arşivlerinin de belli bir süre sonra açılması lazım. Kendi tarihimizi bilmek zorundayız. Daha sağlıklı tahliller için bunların olması gerekli" diye konuştu.
Bir gazetecinin "Ebediyen sır doğru değil diyorsunuz" yorumu üzerine Kılıçdaroğlu. "Onu biliyorsunuz sadece Dolmabahçe'de yaşadık. İki kişi görüştü ve görüşmeyi mezara götüreceklerini söylediler. Bu da herhalde sadece dünyada sadece bizim ülkemizde rastlanan bir olay. Demokrasisi sağlıklı çalışan bir ülkede böyle bir şey olmaz" dedi.
Kılıçdaroğlu, "Başbakan hem ben açıklarım ha diyor, sanki biz suçluymuşiz. Buyur açıkla, elimizde belge yok diyor. Çocuk kandırıyor" diye konuştu.

-"BAZI SAVCILAR AKP SAVCISI GİBİ"-

Kılıçdaroğlu, dinleme kayıtlarının yayımlanmasıyla ilgili dün yaptığı açıklamadaki "Biz de elimizdekileri mi açıklayalım?" tepkisine de açıklık getirdi. Kendilerine de çok sayıda belge ve bilgi geldiğini ancak bunları kullanmadıklarını, özel hayatın gizliliğine saygı duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Buna hukuk devleti içinde önce Cumhuriyet Savcılarının uyması gerekir. Adı üstünde Cumhuriyet Savcısı. Cumhuriyet Savcısı unvanını bırakıp AKP savcılığına soyunulursa bu doğru değil. Görünen tablo, bazı savcıların iktidar savcısı, AKP savcısı olduğu gibi bir imaj çıktı ortaya. İmajın da ötesine geçti, böyle bir yapı çıktı ortaya" dedi.

-"ATAMALAR YARGIYI ELE GEÇİRME SÜRECİNİN GÖSTERGESİ"-

Kılıçdaroğlu, HSYK'nın Yargıtay ve Danıştay'a yaptığı atamaları da "Yargının ele geçirilme süreci aşama aşama devam edecek, yani siyasallaştırılacak yargı. Bu atamalar da bunun bir göstergesi, önümüzdeki süreçte bunu daha fazla göreceğiz" sözleriyle değerlendirdi. İsimler üzerinde yorum yapmak istemeyen Kılıçdaroğlu, "Bu süreç, AKP'nin yargıyı ele geçirme sürecidir. Yapılan uygulamalar bunu açıklıkla gösteriyor zaten" diye konuştu.

-CHP KONYA'DA "MÜTEDEYYİN AÇILIMI" YAPACAK-

CHP'nin İstanbul'un ardından son olarak Van'da gerçekleştireceği "arama konferansları"nın devamının gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, önümüzdeki süreçte Konya'da bir toplantı yapmayı düşündüklerini ancak seçim takvimiyle bu toplantı süresi arasında bir sıkışıklık olabileceği yvönünde bir kaygılarının olduğunu belirtirken toplantının teması hakkında "Bu kez mütedeyyin insanların kaygıları, onların CHP'ye bakışları, CHP'den beklentilerini öğrenmek ve o çevreyle de bir görüşmek istiyoruz" dedi.
Kılıçdaroğlu, seçim konusunda CHP'nin broşürlerinin büyük ölçüde hazırlandığını, reklam filmlerinin hazırlandığını, sinemalarda da aile sigortası ile ilgili reklamların gösterilmesi için görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

-"BAŞBAKAN'IN SARKOZY'E TEPKİSİ HAKLI"-

Türkiye'yi ziyareti gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin açıklamalarıyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın tepkisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan'In tepkisini doğal karşılıyorum, olması gereken bir tepki. Sarkozy'nin AB'ye Türkiye'nin giriş sürecine sıcak bakmadığını, engeller çıkardığını biliyoruz. Yasal değişiklikler de yapıldı biliyorsunuz Fransa'da. Türkiye'ye Sarkozy'nin daha sıcak bakmasını isteriz. türkiye'ye gelirken de G-20'nin bir üyesi olarak geliyor ama biz daha farklı bir kimlikle Türkiye'ye gelmesini ve görüşmeler yapmasını, taraflarla görüşmesini isterdik. Yani Sayın Başbakan'ın tepkisi haklı" diye konuştu.

-"BASKI KURUMSALLAŞMAZSA TÜRKİYE'DE BİR SORUN ÇIKMAZ"-

Kılıçdaroğlu, MGK bildirisi de anımsatılarak Ortadoğu ülkelerinde yaşanan isyanların Türkiye'ye sıçrayıp sıçramayacağıyla ilgili öngörüsünün sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Türkiye'ye bir sıçrama olacağını düşünmüyorum. Türkiye'nin konumu, Ortadoğu'daki diğer ülkelerden biraz daha farklı. Bizim demokrasi kültürümüz onlara göre bir hayli eski. Dolayısıyla baskı kurumsallaşmazsa bir sorun çıkmaz Türkiye'de" dedi.
Kılıçdaroğlu,savunma bütçesinden Aile Sigortası'na kaynak aktarılabileceği yönündeki açıklamasının anımsatılması üzenrine "Bir yerden bir kısıtlama yapılacaksa buna Milli Savunma bütçesi de dahildir" dedi.

 
Roman çiftlere nikah
 
Akbank'a ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hilal Kart' mahkemelik
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim vaadi olarak sunduğu, “Hilal ...
'Krizin nedeni 28 Şubat'
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bugüne kadar sadece siyasi yönüyle ...
Mehmet Ali Şahin'e anket şoku
TBMM’nin Karabük doğumlu Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Antalya’yı bırakıp ...
 
Erdoğan'dan açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır, Lübnan, Tunus ve Libya’da yaşanan ...
DSP'den iş vaadi
12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde “Her evden en az bir oy” isteyen ...
Evren benzetmesi
Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Her şeyi anlarım ama Sayın Başbakan’ın ...
 
'DSP bitti' imajı
DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, partiden istifa eden Eskişehir ...
'Altın Adam'
Engelli Dernekleri bir araya gelerek kurdukları ortak platform ile siyasi ...
Köşk raporu
CHP’nin hukukçu kurmaylarından Şahin Mengü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva