Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
20 Temmuz 2020 Pazartesi - 14:19

'İstismarcının vatandaşlık hakkı elinden alınsın'

ANTALYA'da, 29 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Mahmut Aydın K.'nin yargılanmasına devam edildi.

 İstismarcının vatandaşlık hakkı elinden alınsın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez ilçesindeki ilkokulda meydana gelen taciz olaylarıyla ilgili davanın görülmesine 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada, 29 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sınıf öğretmeni Mahmut Aydın K. ile şikayetçi aileler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatı Alkım Bengüsen Duygulu, müvekkilinin 40 öğrencinin bulunduğu küçük bir sınıfta iddia edilen eylemleri gerçekleştirmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyleyerek, "İddia sahibi çocuklar 5 yıl ortaya çıkmamıştır. Sanığın iddia konusu cinsel eylemleri hiç ders işlemeye fırsat bırakmayacak derecede olduğu, açılan dosyalardan anlaşılmıştır. Böyle olduğunu kabul etsek bile sanık ne zaman ders işlemiş, çocuklar ne öğrenmişler? Bu süreçte psikolojik rahatsızlık yaşamamışlardır. Ceza mahkumiyeti şüpheden arınmış delillerle karar verilebilir. Müvekkil 2 yıldır tutukludur ve makul sureyi aşmıştır. Tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme sanık ve avukatına, dosyaya eklenen yeni iddialar karşısında savunma yapması için süre tanıdı ve sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

'MESLEĞİNİN YÜZ KARASI'

Duruşma sonrası açıklama yapan UCİM Başkanı Saadet Özkan, mesleğinin yüz karası, ahlaksız ve sapkın, öğretmen diyemeyecekleri bir kişinin çocuklara istismarda bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Biz bu davada çocuklar için artık karar istiyoruz. İki yılı bulan davada çocuklar her türlü ifade ve raporlarını tamamladı. Bugün buradan bir 300 yıl hapis çıksaydı, birçok çocuk daha güç bulup konuşup, bu alçak istismarcının her türlü pisliğini ortaya çıkaracaktı. Bir süre var. Bu süre dolduğunda tutuksuz yargılama olduğunda biz ne yapacağız? Bu çocuklara ne diyeceğiz. Bu çocuklar pandemi süresince her gece bu alçağı gördü. Bu istismarcı, 'Evdeki televizyonun kırmızı ışığından sizi izliyorum' diyerek çocukları korkuttu ve çocuklar istismarı anne ve babalarına anlatamadı. Bu çocuklar 6-7 yaşında bu istismarcının eline düştüler. Artık birileri ses çıkarsın. Bu çocuklar için biz karar istiyoruz."

Avukat Gülşah Ekin Taş ise bugün karar beklediklerini, ancak çıkmadığını belirterek, "Hatta çocuklardan birinin ailesi bugün bayramlıklarını giyip geleceğini söylemişti. İnşallah adalet yerini bulacak ve bizler buradan mutlu, güler yüzlü ayrılacağız" dedi.

'İSTİSMARCININ VATANDAŞLIK HAKKI ELİNDEN ALINSIN'

UCİM Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da çocukları istismar eden sapkınların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği altında kalmamaları gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bunların Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşımaması gerekiyor. Bunların vatandaşlık hakları yoktur. Bu konuda ceza alan bütün istismarcıların, Türkiye Cumhuriyeti kimliğinden arındırılmaları lazım. Bu insanlar benim gözümde vatan hainidir ve inanıyorum ki buradaki insanlar da aynı şekilde düşünüyordur. Çünkü ülkenin geleceğine bu kadar zarar veren bu sapkınların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma hakları yoktur."

Mağdur çocuk aileleri de Yücel Ceylan'ın bu düşüncesini destekledi.

ANTALYA'DA, 29 OGRENCISINE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN SINIF OGRETMENI MAHMUT AYDIN K.'NIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. DURUSMA SONUNDA KONUSAN SAADET OGRETMEN COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) BASKAN YARDIMCISI YUCEL CEYLAN, CEZA ALAN ISTISMARCININ TURKIYE CUMHURIYETI VATANDASLIGINDAN CIKARILMASINI ISTEDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 29 OGRENCISINE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN SINIF OGRETMENI MAHMUT AYDIN K.'NIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. DURUSMA SONUNDA UCIM BASKANI SAADET OZKAN (ORTADA) ACIKLAMA YAPTI.FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 29 OGRENCISINE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN SINIF OGRETMENI MAHMUT AYDIN K.'NIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. DURUSMA SONUNDA AVUKAT GULSAH EKIN TAS (ORTADA) ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Şizofreni hastası anne bebeğini balkondan atıp, intihar etti
 
Kurban kesim elemanlarına kurs
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaspçıdan kendisini sopayla korudu
ANTALYA'da tuhafiye dükkanı işleten Ömer Güneş (70), gasp şüphelisinin ...
Engelsiz Kafe'de aileler yeniden bir arada
ANTALYA'da, engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları ...
Pastacılık ve Ekmekçilik Programı İlk Öğrencilerini Bekliyor
AKDENİZ Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu'nda açılan ...
 
Çocuklar için mavi kurdele tak
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Çocuklar İçin Mavi Kurdele Tak' ...
Yaralı yarasa ile kedinin karşılaşması kameralara yansıdı
ANTALYA'da, yaralı bir yarasa ile sokak kedisinin karşılaşması, cep telefonuyla kaydedildi.
Uyluk Tepe'ye şehitler için bayrak
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren Kumluca Enduro Spor Kulübü ...
 
Birileri kaşıyor; Antalya'da Türkler Suriyelilere tecavüz ediyor...
Sosyal medyada bir süredir, Antalya’da Suriyeli çocuklara tecavüz edildiğine ...
Tekne kaptanından, antik kentte evlilik teklifi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, tekne kaptanı Veli Kaya (27), kız arkadaşı ...
Gürültü yaptıklarını iddia ettiği 2 kişiyi tüfekle yaraladı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Ahmet Sarı, sokakta alkol alıp gürültü ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva