Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
6 Mayıs 2019 Pazartesi - 10:00

20 gündür aranan Furkan'dan acı haber

ERZURUM'un Karaçoban ilçesine bağlı kırsal Budaklı Mahallesi'nde 20 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Furkan Yiğit'in, sabah saatlerinde evlerine 10 kilometre mesafedeki çukurda çobanlar tarafından cansız bedeni bulundu.

20 gündür aranan Furkan dan acı haber
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Furkan'ın cansız bedeninin jandarma ve AFAD ekipleri tarafından defalarca arama yapılan bölgede bulunması dikkat çekti. Oğlu kaybolduktan sonra "Çocuğumu öldürüp, mezara gömdüm"  diyen baba Fehim Yiğit, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak, cezaevine konulmuştu.

Karaçoban'a 10 kilometre uzaklıktaki kırsal Budaklı Mahallesi'nde yaşayan Gülperi- Fehim Yiğit çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan Furkan, 17 Nisan Çarşamba günü saat 13.30 sıralarında kayboldu. Ailenin ihbarı üzerine jandarma, güvenlik korucuları ve AFAD ekipleri, mahallenin önünden geçen Kocasu Çayı ile arazide geniş çaplı arama çalışması başlattı.

Kadavra köpeği 'Pelte' ve arama kurtarma köpeği 'Gurbet'in de katıldığı aramalarda, kovuklar, çukurlar iş makineleriyle kazıldı. AFAD ekipleri eriyen karlarla yükselen Kocasu Çayı'nda 10 kilometrelik bir alanı baştan sona taradı. Ancak Furkan'ın izine rastlanmadı.

BABASI 'KASTEN ÖLDÜRME' SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Küçük çocuğun kaybolmasıyla ilgili Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan baba Fehim Yiğit, "Çocuğumu öldürüp, mezara gömdüm" dedi. Bunun üzerine Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri mahallede inceleme yaptı. Kazı yapılan mezarda ise 3 yıl önce ölen bir çocuğa ait kemiklere ulaşıldı. Baba Yiğit, daha sonra jandarmada verdiği ifadesinde suçu kabul etmedi. Son olarak Furkan'ı evlerinin önüne bıraktığını söyleyen baba, şüpheli ifadeleri ve tavırları nedeniyle dede Eset, babaanne Hatmi Sultan, zihinsel engelli amca Yusuf Yiğit ile birlikte 21 Nisan akşamı jandarma tarafından gözaltına alındı.

Karaçoban İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 4 gün sorgulanan aile, 26 Nisan sabahı adliye sevk edildi. Babaanne ve engelli amca savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, Cumhuriyet Savcısı baba Fehim Yiğit ve dede Eset Yiğit'i tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Baba Fehim Yiğit, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, dede Eset Yiğit adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ACI HABER 20'NCİ GÜNDE 

Jandarma birlikleri, komandoların yanı sıra, AFAD ekipleri, güvenlik korucuları ve köylüler, tüm bölgede aramalarına rağmen bulunamayan Furkan'dan bugün sabah saatlerinde acı haber geldi. Hayvan otlatmak için mahalleye 10 kilometre uzaklıktaki araziye giden çobanlar, bir çukurda Furkan'ın cansız bedenini buldu. Çobanlar hemen jandarmaya bilgi verdi.

Bölgeye gelen jandarma, çukur çevresinde güvenlik tedbiri aldı. Küçük çocuğun cansız bedeni, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yapacağı incelemenin ardından Karaçoban Hastanesi morguna kaldırılacak. Furkan'ın cansız bedeninin, jandarma ve AFAD ekiplerinin defalarca arama yaptığı bir bölgede bulunması ise dikkat çekti.

KARACOBAN ILCESI BUDAKLI MAHALLESI'NDE 17 NISAN GUNU SAAT 13.30'DAN BERI KAYIP OLAN FURKAN'DAN ACI HABER GELDI. BUGÜN SABAH HAYVAN OTLATMAYA CIKAN COBANLAR, KUCUK COCUGUN CANSIZ BEDENINI MAHALLEDEN YAKLASIK 10 KILOMETRE MESAFEDE BIR CUKURDA BULDU. (FOTO: DHA / HUMEYRA PARDELI / ERZURUM)

100'DEN FAZLA JANDARMA, GUVENLIK KORUCUSU VE 20'YE YAKIN AFAD EKIBININ KOCASU ÇAYI VE ARAZIDE YAPTIGI ARAMAYA RAGMEN FURKAN'DAN BIR IZI RASTLANAMADI. COBANLARIN FURKAN'I BULDUKLARI YERDE DAHA ONCE ARAMA YAPILDIGI OGRENILDI. (FOTO: DHA / HUMEYRA PARDELI / ERZURUM)

KARACOBAN'IN BUDAKLI MAHALLESI'NDE 17 NISAN GUNU KAYBOLAN FURKAN YIGIT'TEN BIR IZ BULUNAMADI. IHBAR GELDIKTEN SONRA 6'SI DALGIC OLMAK UZERE 16 KISILIK AFAD EKIBI BASLATTIKLARI CALISMALARI ARALIKSIZ SURDURUYOR. EKIPLER, SABAH GUN ISIGIYLA HEM KOCASU CAYI HEM DE ARAZIDE FURKAN'DAN BIR IZ ARIYOR. (FOTO: DHA / ERZURUM)

100'DEN FAZLA JANDARMA, GUVENLIK KORUCUSU VE 20'YE YAKIN AFAD EKIBININ KOCASU ÇAYI VE ARAZIDE YAPTIGI ARAMAYA RAGMEN FURKAN'DAN BIR IZI RASTLANAMADI. COBANLARIN FURKAN'I BULDUKLARI YERDE DAHA ONCE ARAMA YAPILDIGI OGRENILDI. (FOTO: DHA / HUMEYRA PARDELI / ERZURUM)

KUCUK FURKAN'IN BABASI FEHIM YIGIT (ORTADA), 26 NISAN GUNU CIKARILDIGI ADLIYEDE KASTEN OLDURME SUPHESIYLE TUTUKLANDI. (FOTO: DHA / HUMEYRA PARDELI / ERZURUM)

KUCUK FURKAN'IN BABASI FEHIM YIGIT(SOLDA), 26 NISAN GUNU CIKARILDIGI ADLIYEDE KASTEN OLDURME SUPHESIYLE TUTUKLANDI. (FOTO: DHA / HUMEYRA PARDELI / ERZURUM)

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA)

Etiketler:
 
Tekne faciasıyla ilgili gözaltı sayısı 5'e çıktı
 
Veteriner hekimlerden hayvan tedavi eden hekimlere tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekne faciasıyla ilgili gözaltı sayısı 5'e çıktı
BALIKESİR'in Ayvalık ilçesi açıklarında meydana gelen ve Afganistan uyruklu ...
Kamyonetin arkasında sürüklendi, ölü doğum yaptı
İZMİR'de, tarlaya girdiği gerekçesiyle kamyonetin arkasına bağlanıp, sürüklenmesi ...
İstanbul'da köpek dehşeti: 3 yaralı
MALTEPE'de veterinerde ameliyat edildikten sonra sahiplerine teslim edilen ...
 
Denizli'nin 9 yaşındaki ramazan davulcusu
DENİZLİ'de yaşayan 9 yaşındaki Hamdi Berat Şengül, babasıyla birlikte ...
İtfaiyeciler ilk sahuru görev başında yaptı
DENİZLİ'de gece vardiyasında görevli itfaiyeciler, ramazan ayının ilk ...
Cumhurbaşkanı taziye mesajı yayınladı
Atatürk düşmanlığı ile bilinen tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu tedavi gördüğü ...
 
Bir haftalık evli çifti ölüm ayırdı
KONYA'da kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu, bir haftalık ...
Bugün 4 asker şehidimiz var
MİLLİ Savunma Bakanlığı, Hakkâri sınır bölgesindeki üs bölgesine PKK/YPG'li ...
Çayı en iyi demlemek için yarıştılar
RİZE'de bu yıl 5’inci Uluslararası Çay Demleme ve Sunum Şampiyonası düzenlendi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva