Fatih Altaylı tutuklandı
Fatih Altaylı tutuklandı
Serik jandarmaya yıl dönümü sürprizi
Serik jandarmaya yıl dönümü sürprizi
Helikopterli devasa yat Antalya'da
Helikopterli devasa yat Antalya'da
İsrail hava sahasını uçuşlara kapattı
İsrail hava sahasını uçuşlara kapattı
24 Ocak 2013 Perşembe - 10:07

4+4+4'ün ilk karnesi

Bu yıl 4+4+4 sisteminin ilk kez uygulandığı okullarda ilk dönemin son zili yarın çalacak. Antalya'da 417 bin öğrenci karne ve tatil sevinci yaşayacak. Sendikalar ise bu dönemi kaos olarak nitelendirdi.

4+4+4 ün ilk karnesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın 8 yıllık zorunlu eğitim sisteminin yerine 4+4+4 kesintisiz eğitim sistemi tartışmaları altında 17 Eylül 2012 Pazartesi günü start alan 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin ilk dönemi, yarın (Cuma) sona eriyor. Antalya'da 1380 okulda, 21 bin 727 öğretmen ile 416 bin 805 öğrenci tatile girecek. Öğrencileri karne heyecanı sararken, eğitim sendikaları 4+4+4 sistemine ilişkin tepkilerini sürdürdü.
EĞİTİM İŞ'E GÖRE 'KAYIP YIL'
4+4+4'ün birçok sorunu da beraberinde getirdiğini belirten Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, ilk dönemi şöyle değerlendirdi; "İlimizde okullar sabahçı- öğlenci belirlendiği için öğrencilerin geliş gidişlerinde sıkıntılar yaşandı. Daha sonra okullarda branş öğretmeni eksikliği nedeniyle sınıf öğretmenlerine branş değişikliği adı altına uygulama başlattılar ve bu branşlarda yetersiz kalındı. Birçok öğretmeniz bu yüzden zor durumda kaldı."
"Ciddi anlamda norm kadrosu fazlası yaşanmakta ve öğretmenlerimiz kış ortasında tayin istemek durumunda bırakıldı. Gelecek dönem için okullarımızdaki belirsizlik, yönetici ve öğretmenlerimiz açısından sürüyor. Bu yıl ciddi anlamda Türkiye eğitimi için kara bir leke olacak ve çocuklarımızın bir yılının heba edildiğini düşünüyoruz. Bu yılı kayıp yıl olarak ilan ediyoruz. Yarıyıl tatilinde bol bol kitap okuyup 4+4+4'ün yarattığı boşluğu bir nebze de olsa kapatmalarını temenni ediyoruz."
KAOS ORTAMI
4+4+4 ile birlikte Antalya'da da okullarda bir kaos ortamı oluştuğunu belirten Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, şunları söyledi; "Eğitim-öğretim yılının başında seçmeli dersler problemi ile başlayan sorunlar okulların ikili öğretime dönmesi ile devam etti. Özellikle öğrenciler sabah 07.00'den akşam 07.00'ye kadar okulda bulunmak zorunda kaldı. Bu da hem aileleri hem öğrencileri olumsuz yönde etkiledi. Birçok okulun altyapı ve donanım yetersizliği sürüyor. Sınıf mevcutlarının düşürülemediği bu yıl da görüldü. Merkezdeki okullarda 40-50'nin altında sınıf mevcudu olan okul yok."
'KARIŞIK ÇORBA'
Bu yılın ilk dönemini karışık çorbaya benzeten Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme ise şöyle devam etti; "Bakanlığın sistemle oynamasından dolayı çok ciddi bir öğretmen sirkülasyonu, yer değişikliği yaşandı. Ayrıca özür grubu alan değişikliği gibi nedenlerle Antalya'da binlerce öğretmen yer değiştirdi. Sistemin getirdiği gelecek kaygısıyla öğretmenler her gün 'ne olacak' sorusu ile karşıya kaldı. Çözümsüzlüğe giden bir sorunlar yumağı içinde bir sömestr tatiline giriyoruz."
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
 

 
Mehmet’in beyin ölümü gerçekleşti
 
Sarı siyah damalar geri döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet’in beyin ölümü gerçekleşti
Antalya'da kuran kursu öğretmeni olan annesi R.S. tarafından dövülerek ...
‘Polis bize ajanlık teklif etti’
ANTALYA'da bir grup öğrenci, Çağdaş Hukukçular Derneği'ne yönelik düzenlenen ...
Hotel ekipmanları fuarı 24. Kez kapılarını açtı
ANFAŞ Fuarcılık 24'üncü Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları ...
 
‘Cılız Muhtar’ mağarada arandı
ANTALYA Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Arama Kurtarma ...
Çağırdığı parkta ekmek bıçağıyla öldürdü
ANTALYA'da 23 yaşındaki Orkun Usta, daha önceden arasında husumet olan ...
Yeniden doğuş
Fotoğraf temelli dijital sanat projesi olan Reanimasyon sergisi, şehir ...
 
Domuz gribi kuş gribiyle karıştırılınca panik çıktı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir kadının 'domuz gribi' teşhisiyle tedaviye ...
Türkiye turizmde dünya sıralamasında 1 basamak yükseldi
TÜRKİYE turizmi, 2012 yılını yüzde 1.04 büyümeyle tamamladı ve turist ...
Tonlarca çekirdeğin altında öldü
Antalya'da bir yağ fabrikasında çalışan 41 yaşındaki Veli Gök, temizlemek ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki yeni bir TV kanalı üzerine...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Örnek insan Özgür Özel
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Helal olsun sana …
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva