Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
19 Mart 2016 Cumartesi - 23:28

ATSO törenine katılmayan Türel'e cevap var

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), 2015 Geleneksel Ödül töreni, ATSO Konferans Salonu'nda yapıldı. ATSO Başkanı Davut Çetin, açılış konuşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sosyal medya üzerinden törene ilişkin tepkilerine yanıt verdi.

ATSO törenine katılmayan Türel e cevap var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen ödül törenine, programa katılacağı açıklanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katılmadı. ATSO'nun eski başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'a da ödül verilecek olması dolayısıyla, Türel'in tepkisi nedeniyle Ak Parti'den hiç kimsenin katılmadığı törene, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP'den çok sayıda üst düzey yönetici ve milletvekili, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, ATSO Başkanı Davut Çetin ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

TÜREL'E YANIT

ATSO Başkanı Davut Çetin, açılış konuşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sosyal medya üzerinden törene ilişkin tepkilerine yanıt verdi. Törenin gelenekleri dahilinde her yıl bütün hükümet üyelerini, siyasi partilerin başkanlarını ve milletvekillerini davet ettiklerini belirten Davut Çetin, geçtiğimiz yıllarda törene merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın birlikte katıldığını hatırlattı.

Geçen yıl da eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun birlikte teşrif ettiklerini anlatan Başkan Çetin, "Çünkü bu törende Antalya'nın sorunları ve vizyonu ele alınır. Bizim için Antalya'nın geleceği partiler üstü bir konudur. Biz, 133 yıldır partiler üstü bir kurum olduk. Her tavrımız, her konuşmamız bunun kanıtıdır. Antalya için de her zaman partiler üstü bir diyalog ve işbirliği görmeyi arzu ederiz. Hele böyle bir dönemde, böyle bir günde, siyasi rekabet kimsenin aklına gelemez, gelmemelidir. Hükümet, muhalefet, sivil toplum bir ve beraber olmadan terörle ve diğer sorunlarla mücadele edemeyiz. Bugün birlik günüdür, hiçbir gerekçeyle birliğimizi bozamayız" dedi.

ÖZEL ÖDÜLLERİ AÇIKLADI

Geleneksel törenlerde Antalya'da özellikle, bilim, kültür, sanat alanlarında katkı yapan kişilere de özel ödül verdiklerini ifade eden Çetin, daha önce Prof. Dr. Ömer Özkan'a ödül verildiğini hatırlattı. Bu yıl, Haziran ayında Antalya Kültür Sanat'ın açılışının yapıldığını ancak o dönemde büyük terör olayı nedeniyle törenin iptal edildiğini kaydeden Çetin, "O gün veremediğimiz teşekkür plaketlerini bugün vermek istedik. Bildiğiniz gibi, görevi devraldığım Sayın Çetin Osman Budak, odamıza bir kültür ve sanat vizyonu kazandırdı, projeye öncülük etti. Antalya Kültür Sanat'ın faaliyetlerine Sayın İnan Kıraç destek oldu. Antalya Kültür Sanat'ın mimarı Dr. Sinan Genim'e de teşekkür ediyorum. Bugün Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da aramızda olacaktı. Bu tarihi de onlarla birlikte belirlemiştik. Sayın Bakan son anda gelemedi. Sayın Hisarcıklıoğlu ise rahatsızlıkları nedeniyle aramızda olamadı" diye konuştu.

2016'DA EKONOMİ KRİZLE KARŞI KARŞIYA

2016 yılında Antalya ekonomisinin bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten Davut Çetin, karamsarlığa kapılmadan bu sıkıntının hep birlikte aşılması gerektiğini söyledi. Rusya ile yaşanan krizin bu yıl turizmde ve tarımda ciddi sıkıntı yaratmaya devam ettiğini anlatan Çetin, çeşitli önlemler alındığı ancak daha fazla desteğe ihtiyaç olduğundan bahsetti. Geçen yıl Türkiye'nin turizm gelirinin 3 milyar dolar civarında azaldığı ve bunun önemli kısmının Antalya'nın kaybı olduğunu kaydeden Çetin, "Bu yıl ise sadece Antalya'nın kaybı bunun 2 katını bulacaktır. Kayıp, yalnızca turist sayısı, ihracat düşüşü değildir, asıl sorun turizmde ve tarımda fiyat düşüşleri dolayısıyla gelir kaybıdır. Bütün Antalya ekonomisinde yüzde 15-20 oranında bir küçülmeden söz ediyoruz. Bu da Türkiye büyümesinde 1 puana yakın bir kayıp anlamına gelir" dedi.

SORUN TURİZM VE TARIMI AŞTI

Antalya'nın sorununun artık turizm ve tarım sektörlerini aştığını dile getiren Çetin, şöyle konuştu:

"Tedarikçi sektörler, yani gıda ve içecek sanayi, inşaat, mobilya, iklimlendirme, giyim ticareti, gibi bütün sektörler etkilenmiştir. Bunun bir de istihdam alanında etkisi bulunmaktadır. Antalya'da kış dönemi kayıtlı işsiz sayısı 100 bin civarındadır. Maalesef böyle giderse Antalya'da kış aylarındaki geçici işsizlerin büyük bir kısmı kalıcı işsiz olacaktır. Dolayısıyla, artık birinci önemli konu, Antalya işletmelerine finansman desteği sağlamaktır. Bir can suyu programı devreye girmeli, borç erteleme veya uygun kredi imkanı sağlanmalı."

YEŞİL ALANLARI KORUMA ÇAĞRISI

Antalya'da yeşil alanların korunması çağrısında da bulunan Davut Çetin, "Halen bozulmadan kalmış yeşil alanları oy birliğiyle imara açmak yerine korumak için çözümler aramalıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılında, kentsel dönüşümle kimlik ve estetik kazanmış, bütün tarihi mekânları restore edilmiş, kış aylarındaki hava kirliliğini ortadan kaldırmış, son portakal bahçelerini korumuş, kent merkezi içinde her kişi için en az bir ağacı olan bir Antalya diliyorum. Hızlı treni olan, metrosu olan, dünyaya direkt uçak seferleriyle bağlanmış bir Antalya diliyorum" diye konuştu.

BAŞKA BİR ÜLKE BU COĞRAFYADA AYAKTA KALAMAZDI

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş ise Türkiye'nin sorunlu bir coğrafyanın, ateş çemberinin tam ortasında bulunduğunu belirterek, "Bu coğrafyada bizim yerimizde başka ülke olsa ayakta kalamazdı" dedi.

Mehmet ÇINAR- Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)
 

 
ADOPEN'e ATSO'dan iki ödül
 
AKP affetmedi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halil 20 Mart 2016 Pazar 08:48

Partiler üstü imiş, bırakın bu Salon edebiyatı insan varsa siyaset vardır.Referans (Torpilin yeni Adı) sistemi ile kul hakkını gasp eden sistemi yok edecek adamlar ise maalesef yoktur.Zaman takla atıp, bazen o da yetmiyor parende atıp makamları işgal eden onur fukaralarının ve onlara sadece önlerinde her şeyi yaparım abi modunda ki garabet siyasetçilerin zamanıdır.Çağrım hala küllerinde bir nebze ateş olan siyasetçileredir.Allah'ın referans sormadan şu müslüman şu Yahudi şu putperest demeden rızkını verdiği insana referans sormak yaratıcılık iddia etmek değil de nedir? Unutmayın Allah sadece Rabbim müminin değil Rabbül aleminden.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ADOPEN'e ATSO'dan iki ödül
Mustafa Sak'ın sahibi olduğu ADOPEN yine Antalya'nın gururu oldu. ADOPEN, ...
Türel ATSO törenine katılmıyor
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün saat 18.00'de ...
Tüketiciye gelirine göre kredi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun hazırlıklarını sürdürdüğü ...
 
Ocak ayı cari açık rakamları açıklandı
Cari işlemler dengesi ocak ayında 2,23 milyar dolar açık verdi. 12 aylık ...
Emekliye 381 TL nisan zammı
Bağ-Kur ve SSK'dan emekli olup kendi işini kuran emekliler, yeni zammına ...
ATSO'dan 'Benim İşim Benim Geleceğim' Projesi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), genç istihdamın, girişimciliğin ...
 
Ali Çandır ile sohbet
Annesinin küçükken kendisine söylediği “Güneşi üzerine doğurtma oğul" ...
Sedat Peker'in eşi Antalya'da avize mağazası açtı
ANTALYASPOR eski başkanı Sedat Peker'in eşi Filiz Arıkan Peker ve kardeşi ...
Antalya Hali'ndeki bu 3 tır korkuttu
ANTALYA Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, normal bir sezonda ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva