Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
12 Mayıs 2020 Salı - 12:31

AVM'lerle ilgili kurallar açıklandı

ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında alışveriş merkezleri (AVM) konulu genelgesi çerçevesinde gerekli önlemleri kararlaştırdı.

AVM lerle ilgili kurallar açıklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Genelgede belirtilen hususlar ışığında yapılan değerlendirme sonucunda kurul, AVM'lerin 10.00-22.00 saatleri arasında faaliyet yürütebileceklerine, çalışan, yönetici ve müşterilerin maske kullanmasının zorunlu olduğuna, maske kullanımı hususuna riayet etmeyen kişilerin AVM'lere alınmasına müsaade edilmeyeceğine, AVM'lerin giriş/ çıkışlarında görev yapan güvenlik görevlilerinin maskeyle birlikte gözlük ya da yüz koruyucu siperlik kullanmalarının zorunlu olduğuna, AVM'lere girişte herkesin (çalışanlar dahil) ateş ölçümünün yapılmasına ve ateşinin 38°C'dan yüksek olduğu tespit edilen kişi/kişilerin içeri alınmayarak ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesine kararını aldı.

AVM'ye gelen müşterilerin mümkün olan en kısa süre içinde alışveriş yapıp, ayrılmasının esas olduğuna (içeride en fazla 3 saat kalabileceklerine) dikkati çeken İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bu kapsamda, müşterilere sosyal mesafe kuralına riayet etmeleri, uzun süre AVM içinde kalmamaları yönünde afiş, sinevizyon, anons vb. yöntemlerle gerekli uyarıların yapılmasını istedi.

AVM'lerin oturma, bekleme, dinlenme amaçlı kullanılan ortak alanlarının yanı sıra restoran/lokanta ile yeme-içme alanlarında bulunan tüm sandalye, koltuk ve masaların kaldırılması gerektiğine karar veren kurul, danışma, işyeri girişi, ödeme noktası gibi yerlerde sosyal mesafe kuralının göz ardı edilme ihtimaline karşı bu alanlara bir metre aralıklarla sosyal mesafe uyarı işaretlerinin çizilmesine karar verdi.

SİNEMALAR KAPALI

Merkezler içindeki oyun alanı, internet kafe, ganyan bayi, kafe, sinema, spor merkezi, hamam, sauna vb. işletmeler ve iş yerlerine yönelik kısıtlama tedbirlerinin uygulanmasına devam edildiğinden, AVM'lerde bulunan anılan nitelikteki iş yerlerinin faaliyetlerine izin verilmemesi kararı alan kurul, pandemi süresince AVM'lerde konser, gösteri vb. toplu etkinliklerin yapılmasına müsaade edilmemesi kararını aldı.

GİRİŞ ÇIKIŞ TEK YÖN

Kurulun diğer kararları şöyle:

"AVM'lerin içinde bulunan berber, kuaför ve güzellik salonlarının, kurallara riayet etmek şartı ile faaliyetlerini yürütebileceklerine,

AVM'lerin içinde bulunan asansörlerin yalnızca özel gereksinimi olan bireyler tarafından kullanılabileceğine,

AVM'lerde, oto yıkama hizmeti ile vale hizmetinin geçici bir süreliğine verilmemesine, mescitlerin ise Sağlık Bakanlığı'nca belirlenecek takvime kadar kullanılmamasına, Aktif müşteri kabul edilebilecek alanlarına aynı anda 10 metrekareye bir kişi olacak şekilde müşteri kabul edilebileceğine, AVM yönetimince, aynı anda içeride bulunabilecek müşteri sayısı esas alınarak, AVM'ye giriş-çıkışı yönetecek bir sistem kurulmasına, içerideki müşteri sayısı maksimum sayıya ulaştığında içeriye kesinlikle müşteri kabul edilmemesine, müşterilerin mümkün olduğunca tek yönden giriş, tek yönden çıkış yapmasının sağlanmasına, bu amaçla yer işaretlemeleri ile yönlendirme yapılmasına, AVM içinde bulunan, çok sayıda müşteri tarafından kullanılan ATM noktası/alanlarına muhakkak el dezenfektanı konulmasına, işyeri girişinde ve kasalarda (ödeme noktalarında) el antiseptiği bulundurulmasına ve doluluk durumunun belirli aralıklarla kontrol edilmesine, müşterilere deneme kabini içinde maskelerini çıkarmamaları gerektiğinin özellikle hatırlatılmasına, deneme kabinlerinin kullanılmamasının esas olduğuna, ihtiyaç halinde her müşterinin en fazla 10 dakika süreyle deneme kabinini kullanabileceğine ve müşteri çıktıktan sonra kabinin havalandırılarak, sık kullanılan yüzeylerin uygun şekilde temizlenmesine, kasa önünde sıra beklerken durulması gereken yerlere, aralarında en az 1 metre mesafe olacak şekilde yer işaretlemesi yapılmasına.."

ŞÜPHELİLER HASTANEYE

Koronavirüs tanısı alan ve temaslı olması nedeniyle takibe giren personelin en az 14 gün çalıştırılmaması esasına titizlikle riayet edilmesine karar veren kurul, çalışan personel içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı vb. hastalık semptomları olanların ivedilikle ilgili sağlık birimine yönlendirilmesine hükmetti.

KOMİSYON KURULACAK

Valilik Makamı onayıyla oluşturulacak, içinde halk sağlığı uzmanı ve makine mühendisinin de bulunacağı 5 kişilik bir komisyon tarafından, AVM'lerin koronavirüs ile mücadele kapsamında belirlenen kurallara riayet edip etmediklerinin haftada en az bir kez denetlenmesinin sağlanmasına karar verildi.

UYMAYANLARA CEZA

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince 3 bin 150 TL, Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince 392 TL, idari para cezası olmak üzere toplamda 3 bin 542 TL para cezası uygulanacak. Ayrıca TCK kapsamında da alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır' hükmü uyarınca adli makamlara sevk edilecek.

ANTALYA IL UMUMI HIFZISSIHHA KURULU, ICISLERI BAKANLIGI'NIN KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA ALISVERIS MERKEZLERI (AVM) KONULU GENELGESI CERCEVESINDE GEREKLI ONLEMLERI KARARLASTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) 

 
Yerleşik yaşayan Rus kadın, ilaç içerek intihar etti
 
Domuz kapanına yakalanan yavru ayı, kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerleşik yaşayan Rus kadın, ilaç içerek intihar etti
ANTALYA'da yerleşik yaşayan Rus Liubov Khodorkova (79), çok sayıda ilaç içerek yaşamına son verdi.
'İzolasyon odası' Antalya'daki 5 yıldızlı otelde hazır
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nca 'Covid-19' ile mücadele sürecinde turistik ...
80 günlük arkadaşlığı kitaba dönüştürdü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde çay ocağında çalışan Kemal Yıldırım (42), Antalya'da ...
 
Motosikletin sürücüsünün yaralandığı kaza kamerada
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ...
Kadın kıyafeti giyerek bir günlüğüne eşinin annesi oldu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Vezir Poyrazoğlu (36), Anneler Günü'nde kadın ...
Başkandan motosiklet sürücülerine kask
KAŞ Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ...
 
Muratpaşa'dan 426 kişiye evde bakım hizmeti
MURATPAŞA Belediyesi, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının doğrulanmasının ...
ATSO kalitesini taçlandırdı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başarılı kurumsal yapısını 'TS ...
Antalya'da 'Mavi Kelebek' uyuşturucu çetesine 24 tutuklama
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda 'Mavi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva