Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
26 Mayıs 2018 Cumartesi - 20:48

Acı dayanılabilecek gibi değil

ANTALYA'da, 8 gün önce Manavgat Irmağı'na düşerek kaybolan ve tüm çabalara rağmen henüz bulunamayan Samet Durmuş Vurkun'un (5) ailesi perişan oldu.

Acı dayanılabilecek gibi değil
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Baba İbrahim Vurkun, "Her şey Allah'ın takdiri. Cenab-ı Allah bulunmasını istemiyorsa nasıl bulacaklar?" derken, anne Zeynep Vurkun ise "Bu acı dayanabilecek gibi değil. Kaza olsaydı hiç değilse oğlumun mezar taşı olurdu, dua ederdim" diyerek gözyaşı döktü.

Manavgat'ın Bucakşeyhler Mahallesi'nde 18 Mayıs Cuma günü, turizm sektöründe çalışan babası İbrahim, annesi Zeynep, kardeşleri Ömer (2) ve 8 aylık Hira ile gittiği piknikte Manavgat Irmağı'na düşerek kaybolan Samet Durmuş Vurkun bulunamadı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Sualtı Arama Timi, Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekibi, Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK 08) Timi, AFAD, İHH, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı dalgıçlar, su altı arama robotları ve yüzey arama ekipleri tarafından Samet'in bulunması için 6 gün boyunca ırmakta arama çalışması yapıldı. Ayrıca jandarma ekipleri de helikopterle ırmak kenarında ve sahilde aramalar yaptı. Küçük Samet'in suya düştüğü yerden Manavgat şehir merkezi girişine kadar yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamadı. Aramalar süresince ekiplerin ikmal yaptığı noktadan bir an olsun ayrılmayan Samet'in annesi Zeynep ve babası İbrahim Vurkun ise gelecek iyi haberi umutla bekledi.

AİLE TAZİYELERİ KABUL EDİYOR

Çalışmaların sonlandırılmasının ardından Zeynep ve İbrahim Vurkun çifti, Manavgat Belediyesi tarafından evlerinin önüne kurulan taziye çadırında hem ziyarete gelenleri kabul ediyor hem de aramaların devamı konusunda yetkililerden gelecek iyi haberi bekliyor.



'HER ŞEY ALLAH'IN TAKDİRİ'

Baba İbrahim Vurkun, ırmakta kaybolan Samet'in ardından diğer oğlu Ömer'i evinin yakınındaki çocuk parkında oynatarak, acısını hafifletmeye çalıştı. Arama yapan dalgıçların canla başla çalıştığını söyleyen İbrahim Vurkun, "Her yeri aradılar ama yapacak bir şey yok, her şey Allah'ın takdiri. Cenab-ı Allah bulunmasını istemiyorsa nasıl bulacaklar? İlahi takdir" dedi.

'KAYMAKAM BEY ARAYACAKLARINI SÖYLEDİ'

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit'le görüşmelerinde kendilerine arama yapılacağının söylendiğini aktaran İbrahim Vurkun, "Dalgıçlar burada değil ama belki deniz kenarında. Hangi mevkide olduğunu bilmiyorum. Ama Kaymakam Bey arayacaklarını söyledi" diye konuştu. Baba İbrahim Vurkun, oğlunun ilk suya düştüğü yerde yeniden aranmasını da istedi.

'ÇOK SEVİMLİYDİ, KONUŞMAYI ÇOK SEVERDİ'

Anne Zeynep Vurgun ise evin önünde kurulan taziye çadırında, "Bu acı dayanabilecek gibi değil, kaza olsaydı hiç değilse oğlumun mezar taşı olurdu, dua ederdim" diye gözyaşı döktü. İlaçlarla ayakta duran Zeynep Vurkun, Samet'in çok hareketli ve sevecen bir çocuk olduğunu anlatarak, "Çok sevimliydi, konuşmayı çok severdi. Hiç çekinmesi yoktu. Herkesle konuşurdu. Hiçbir şeyden korkmazdı. Cesaretliydi" diye konuştu.



'EN SON GÖRDÜĞÜMDE EŞİM DE YOKTU'

Olay günü ırmak kenarında piknik yaptıklarını aktaran Zeynep Vurkun, akşamüzeri eve gelmek üzere toparlandıklarını, bu sırada Samet'in ırmağa düştüğünü ve arkasından babasının suya girdiğini belirtti. Zeynep Vurkun, "Ben su alçaktır, çıkar diye sağa sola baktım, bir şey bulurum diye ama bulamadım. Bağırdım, o an hiç kimse yoktu. Bir ara kendimi attım suyun içine bulayım diye. En son gördüğümde eşim de yoktu. İkisi birden gittiler sandım" dedi.

'ÖLÜ VEYA DİRİ BULUNMASINI İSTİYORUM'

Sonrasında olay yerine yardıma vatandaşların geldiğini ve 112 Acil'e haber verildiğini kaydeden Zeynep Vurkun, ardından itfaiyenin ve dalgıçların geldiğini de belirtti. Dalgıçların o gün bir süre oğlunu aradığını ve ertesi günden itibaren de arama yaptıklarını söyleyen Zeynep Vurkun, "Ertesi günden itibaren geniş arama yapıldı. Helikopterle de arama yapıldı. 6 gün sonra arama sonlandırıldı. Çocuğumun ölü veya diri bulunmasını istiyorum. Kim ne yapabiliyorsa yapsın" diye konuştu.

'HALEN BİR HABER YOK'

Teyze Emine Kurulan ise baba İbrahim Vurkun'un olayı kendisine anlatırken, Samet'in suya düşmesinin ardından atladığını ve çocuğu yukarı çıkarttığını söylediğini belirterek, "Babası, 'O anda gelen suyun hızıyla 3.5 metre dibe gittik, ondan sonra ben yukarı çıktığımda göremedim zaten. Ayağım yerden kesildiğinde ben çocuğumu göremedim' dedi. 3.5 saat suyun içinde bekledi. Halen de bir haber yok. Biz çocuğumuzun ölü veya diri kurtarılmasını bekliyoruz" dedi.

'TEK İSTEĞİMİZ, YEĞENİMİN BULUNMASI'

Samet'in diğer teyzesi Sema Akdemir, yeğeninin bulunması için biraz daha çaba gösterilmesini isteyerek, "Bulunana kadar aransın. Allah aşkına bulunsun. Ailesi perişan. Şu mübarek günde orucu bile ağızlarının tadıyla tutamıyorlar. Tek isteğimiz, yeğenimin bulunması" diye konuştu. Yetkililerin sürekli baba İbrahim Vurkun ile irtibat kurduğunu anlatan Sema Akdemir, "Babanın nutku tutuldu. Sizin evladınız sizin elinizin içinden kayıp gitse ne yaparsınız? Babanın durumu bu" dedi.

'TORUNUMUN BULUNMASINI İSTİYORUM'

Torunun kaybolduğu haber üzerine Uşak'tan Manavgat'a geldiğini söyleyen babaanne Halise Vurkun (90) da "Evladımın bulunmasını istiyorum. Köyden geldik. Bir haftayı geçti biz buradayız. Gece gündüz, uyku durak yok. Torunumun bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)-

 
Eski hakem toprağa verildi
 
Yolun karşısına geçmek isterken canından oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serpil Ertuğ 15'nci sanat yılını kutladı
DÜŞ Bahçesi Sanat Merkezi sahibi Serpil Ertuğ'un 15'inci sanat yılı çok ...
Ahbap'tan Kaş'a ana sınıfı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Ahbap Derneği tarafından yaptırılan ana sınıfı, ...
Antalya'da uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 2 kilo ...
 
Antalya Valiliği 'Yasak' tarihi açıkladı
ANTALYA Valiliği tarafından yayımlanan genelge ile turizm sezonu boyunca ...
Antalya Emniyet'e vekaleten yeni müdür
İÇİŞLERİ Bakanlığı kararıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı ...
Alanya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ...
 
Başkan Böcek'ten Kumluca'ya ziyaret
KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca'da pazar esnafını ziyaret etti.
Acılı baba isyan etti: Elini kolunu sallaya sallaya geziyor
ANTALYA'da oğlu Veli Çakır (14) trafik kazasında ölen Mustafa Çakır, sürücünün ...
Eziyete Antalyalı tepkisi
Antalya'da aşırı sıcaktan dolayı yere yığılan atı gören vatandaşlar, faytoncuya tepki gösterdi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva