Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
21 Kasım 2018 Çarşamba - 15:41

Adaylıkta finişe doğru

Dursun GÜNDOĞDU yazdı

Adaylıkta finişe doğru
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATATÜRK ONU SEVMİŞTİ

Akdeniz Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi ve Hukuk Fakültesi ile Antalya Il Müftülüğü, Cuma günü ‘Ali Himmet Berkî Sempozyumu’ düzenliyor.

Birkaç gün önce, Ali Himmet Berki’nin ailesi adına Ömer Berki aradı, sempozyumu haber verdi ve davet etti.

Sempozyumda, 10’u aşkın profesör, bir o kadar doçent ve bir o kadar da araştırma görevlisi, 1882-1976 yılları arasında yaşamış, kadılık, hakimlik, avukatlık yapmış Ali Himmet Berkî’nin hayatını, yaptığı işleri anlatacaklarmış…

Ömer Berki arayana kadar adına sempozyum düzenlenen bu şahıs kimdir, necidir bir bilgim yoktu.

Kısa bir araştırmadan sonra şöyle bir not buldum ve sizinle paylaşmak istedim.

Cumhuriyetin ilk yıllarıdır…

Anadolu’nun şirin kasabalarından İnebolu’da bir vatandaş, arazi ihtilafı yüzünden devlete ters düşer. Mahkemeye başvurur. Haklı çıkar.

Mahkeme hakimi, vatandaşın uğradığı haksızlığın giderilmesi yönünde karar verir.

Ama aradan günler, aylar geçmesine rağmen vatandaş, devletten alacağını, bir türlü tahsil edemez.

O günün Mal Müdürlüğü, bugünün defterdarlığı ödeme yapmak için nazlanır. Bugün git, yarın gel felsefesi uygulanır.

Vatandaş artık bıkar. Mahkeme kararını alıp, hakimin huzuruna çıkar ve “Hakim bey al bu kararının sıkıp suyunu iç. Sen benim haklı olduğuma karar verdin ama mal müdürü bu kararı hiçe saydı. Ödeme yapmıyor” diye sitemde bulunur.

Hakim şöyle bir vatandaşa bakar. Ve hemen “katip”e, “daktiloya bir boş kağıt tak” der.

Vatandaşın ağzından şikayet dilekçesini yazdırır, altını imzalatır, arkasından da hakim olarak kararını alır.

Sonra da yanına icra memurunu alıp, Mal Müdürlüğü’ne, mahkeme kararı gereği “haciz uygular” ve kapıya “kilit” vurdurur.

Ertesi sabah Mal Müdürlüğü elemanları gelip bakarlar ki, kapıda “haciz” mührü vardır.

Hayret ve şaşkınlık yaratacak bir durum.

Devletin mahkemesi, devletin Mal Müdürlüğü’ne “haciz” uygulamış. Kararın sonunda da şöyle denmiş: “Devlet haciz edilemez, ama devlet varsa.”

İnebolu’nun genç hakimi, adaletini kullanmış ve ilk görevi vatandaşı korumak olan devleti haczetmiş.Cumhuriyet’in ilk yıllarında böyle bir karar alma cesaretini göstermiş.

Sonrası mı, elbette olay Ankara’ya ulaşır. Bir hukuk tartışması başlar. Daha doğrusu “yorum” kargaşası yaşanır.

Konu Atatürk’e kadar gider. Ve Ulu Önder, ünlü “akşam sofra’larından birisinde olayı Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkut’a açar. Düşüncesini almak ister. Bozkurt, “Efendim olay genç bir hakimin acemice kararı, gereğini yapıyoruz”der.

Bunun üzerine büyük Atatürk, en ince detayına kadar incelediği dosyayı bildiğinden, “Esat, ben senin yerinde olsam, o genç hakimi Ankara’ya alıp, Üst Mahkeme’nin başına getirirdim. Doğru bir karar vermiş. Kendisini ödüllendirmemiz gerekir” diye düşüncesini belirtir. Dediği de yapılır. İnebolu Hakimi’nin kim olduğuna gelince; göreviyle birlikte yükselen ve ünü uluslararası alana yayılan Ali Himmet Berki’den başkası değildir.

Ben Ali Himmet Berki’nin bu tavrını sevdim, gerisini bilmem. İlgi duyanlar 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 10.00’da Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda sempozyuma gidebilir.

***          ***       ***

DEVRİM KÖK ESKİDEN ÜLKÜCÜ MÜYDÜ?

CHP eski Milletvekili, eski il başkanı, eski gençlik kolları başkanı Devrim Kök’ün Ak Parti ile flört ettiği dedikodusunu Gün Haber’den okuyan amcası Necati Kök beni aradı;

“Ya doğru mu bu?.. Ak Parti’den aday mı olmak istiyormuş?” diye sordu.

Daha, ‘Bu kulis haber, kesin diye birey yok’ demeden yeğenine saydırdı da saydırdı. Necati Kök’ü tanıyanlar onun iyi bir solcu, iyi CHP’li olduğunu bilir.Tabi Devrim Kök ile ilgili ne dediğinin hepsini buradan yazacak değilim. “Bip”li yerleri ayıklayıp konuşmasından geri kalanlar olarak şunları aktarabilirim.

“Ben tahmin etmiştim zaten bunun bu noktaya geleceğini de ilişiğimi kesmiştim uzun zaman süre önce… Artık kimse bana, ‘Bak yeğenin AKP ile flört ediyormuş’ diye yakınamaz. Yahu ‘Devrim’ ismini de ben koymuştum. Koyduğuma da bin pişmanım… Bu gençken arabasında kaç kere 3 hilalli parti bayrağını bulmuştum. Ben olmasam ülkücü olacaktı.”

Anlaşılan Devrim Kök eğer Ak Parti’den aday gösterilirse, Cumhur İttifakı’na da aykırı durmayacak. Amcasının dediğine göre, CHP’li olmadan çok önce MHP’ye gönül vermiş. Ak Parti’ye de kaydını yaptırırsa ittifak adaylığı şablonuna ‘Cuk’ diye oturur mübarek…

***          ***       ***

DÖŞEMEALTI’NDA SİYASET…

Döşemealtı'nda oturuyorum...

Ben taşındığımda belediye Ak Partili’ydi… Nurettin Tursun oturuyordu koltukta… Sonra siyasi dengeler değişti, Döşemealtı’ndaki yerel mal, mülk, güç sahipleri onu istemedi, CHP’li Turgay Genç’e destek çıktılar.

Neyse, ben de oturduğum bölgedir, kimler adaydır, kimler değildir merak edip havayı şöyle bir kokladım.

Önce Konyaaltı için yoklama çeken Turgay Genç için şimdiler de Döşemealtı’na razı oldu diyorlar. Ama, genel merkez bu yeni duruma razı olacak mı bilen yok.

CHP’de onun önünde çıkan isim de yok…

Tabi her şey yine o yerel para pul, mal, mülk, güç ve toprak ağalarının eline kalmış.

Her an, ‘Turgay’ değil de, ‘Şu’ diyebilirler.

MHP’nin şansı var mı?..

Yok…

İyi Parti?..

Sanmam…

Saadet Partisi aday adayları bir araya gelmiş poz vermişler ama şansları sıfır…

Geriye kalıyor Ak Parti…

8-9 aday var diyorlar…

Tümünün ismini bir arada söyleyeni duymadım ama Nurettin Tursun bilinen bir isim olduğundan aklımda o kalmış.

Tursun, belediye bakanlığının ardından kapanana kadar da koordinasyon merkezinin de başındaydı…

Tanınırlık, tecrübe, bilgi, birikim açısından bana göre diğer isimlerden bir adım önde görünüyor.

Ak Parti’nin yaptırdığı yoklamada da en yakın rakibine de yüzde 30 fark atmış olabileceği söyleniyor.

Tüm bunlara bakıp, ben aday Nurettin Tursun olabilir diyorum.

Ama Ak Parti bu…

Son anda ters köşe yapabilir.

 
Cemevi protokolu imzalandı
 
Burdur'da kaza: 4 yaralı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
csm 22 Kasım 2018 Perşembe 11:34

Artık herkes Ak Partili

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz 22 Kasım 2018 Perşembe 10:49

Bir kere Nurettin TURSUN'un en büyük zaafı zikzakları gelgitleri hiç bitmedi,siyasetde istikrar önemlidir.AK Partiden 2004 belediye başkanı seçildi,2009 da Ak Parti göstermeyince birden CHP ye geçdi orda 1 yıl kadar kalarak tekrar Ak partiye geçdi,demeçlerine bakın Ak Partiden CHP ye geçerken ve CHP den tekrar Ak Partiye geçerken çelişkilerle dolu bir insan bu kadar fikir değişdirirmi,ayrıca 2014 de Ak Partiden seçime girdi ve en kuvvetli olduğu dönemde farklı kaybetti,birincisi seçim kaybeden birine tekrar adaylık verilir mi,ikincisi halk arasında şöyle bir sorun her şeye evet der hiç hayır kelimesi yoktur,o nedenle güvenirliği düşüktür bu nedenle seçim kazanması zordur.Ayrıca uzun süredir adaylığa hazırlanan mimar Emre AFACAN halk çevrelerince iyi şekilde tanınmaktadır muhtemelen Ak Parti adayı olarak açıklanacakdır.Geleleim CHP ye 2014 seçiölerinde iki aday adayı vardı,Eczacı Menderes DAL ve mimar Turgay GENÇ o günkü ilçe Başkanlığı ön seçim kararı almasına rağmen maalesef ön seçim yapılmadan merkez tarafından Turgay GENÇ atanmışdır.Peki neden ön seçim yapılmadı çünkü Turgay GENÇ 'in ön seçimden çıkması mümkün değildi,karşısındaki aday 20,25 yıldan beri ilçede eczacılık yapan ve halk arasında doğruluğuyla dürüstlüğüyle tanınan biriydi.Gelelim 5 yıllık icratına Belediyeyi hiç bir zaman Turgay GENÇ yönetmedi o bahsettiğiniz para babalarının dediği oldu, meclis üyeleri seçiminden tutun da belediyedeki kadrolaşmalardan başlayarak, yapılan ihaleleri büyük arsa emsal değişikliklerine bakın onları hemen görürsünüz.Herkes biliyor eski bir belediye başkanı olan ve her tarafda arsaları malları olan bu kişinin bir eli Ak Partinin cebinde bir elide CHP nin cebinde ,genel seçimlerde Ak Parti ile yerel seçimlerde ise CHP adayı Turgay GENÇ le hareket ediyor.Düşününkü Turgay GENÇ değilde ,patansiyel aday Menderes DAL olsa bu kişi böyle rahat edebilirmi,Bir de belediyeye bakın 5 yılda satılan arsalar kaç bin dönüm ve buralardan kaç tl gelmiş ve nerelere harcanmış, kamuoyu adına sayın Dursun GÜNDOGDU bunuda bir zahmet Döşemealtı Belediyesine sorsanızda ilğililer veya Başkan çıksada bir açıklasa kötümü olur.Bu arada 3 aydan beri işçiler memurlar evlerine ekmek götürmede zorlukllar çekiyorlar,öğle yemek yedikleri lokantalara paralarını veremiyorlarmış,veresiye yazdırıyorlarmış,peki bunun sorumlusu Belediye Başkanı değilmi,bu kadar plansızlık nerede görülmüşdür.Eğer Turgay GENÇ tekrar aday yapılmassa bunun kabahatı kimsede değil Turgay GENÇ'in kendisindedir,kendi ayağına ateş etmişdir.Daha dün meclis toplantısına bakın meclis üyelerinin yarısı gelmemişdir demekki terkler başlamışdır.Ayrıca gelseler ne olacak yüzlerce dönüm arazi satış işlemleri yapılacakmış.Altmış bin ilçede aday çabuk çıkar eczacı Menderes DAL onun bunun veya para babalarının değil halkın garibanın adayı olarak parti görev vermesi halinde severek kabul eder ve büyük bir ittifakla seçimi de kazanır.Sokağa çıkıp sorduğunuzda diğer parti seçmenleride aynısını söyleyecekdir.Bakalım bekleyip göreçeğiz.

Yorumu oyla      3      3  
Ekin ERKAN 22 Kasım 2018 Perşembe 09:00

Devrim kök bir siteyi bile yönetemez onun akıl abisi ümit uysaldır.2004 secimlerinde antalyada AKP nin kazanmasını saglayan ümit uysaldır. 2014 yılı ümit uysal devrim kök mustafa akaydın. şimdi. ümit uysal ahmet kumbul semih esen. seçimi kazanan yine AKP olacak bunu söylemeye korkuyorlar. adaylar özüne dönse CHP kökenli aday yok.

Yorumu oyla      3      3  
Rumuz 22 Kasım 2018 Perşembe 01:44

Ne biliyorsanız yanlış biliyorsunuz yanlış bilgi den ibaret evet iktidar chp ile başlayan bir nurettin dursundan ibaretti bşr zaman lar akp den teklif gelince onu o koltuğa oturtan chp kökenli halkı kızdırdı oy kaybetti iyi araştırın devamını da siz bulun yazın

Yorumu oyla      3      3  
Olsun aday 21 Kasım 2018 Çarşamba 20:12

Seçilemez

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemevi protokolu imzalandı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Altınova'da yaptırdığı Cemevi ve Kültür ...
Alanya'dan Rusya'ya 15 bin adet avokado
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde üretimi yapılan avokado, Türkiye'deki ihtiyacın ...
Gasp şüphelisi: Telefonu satıp, bebeğe süt alacaktık
ANTALYA'da lise öğrencisi İ.K.'yi saçından sürükleyip cep telefonunu gasp ...
 
Miniklere diş taraması ve diş sağlığı eğitimi
AKDENİZ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, 3-6 yaş grubu ...
Polisten uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'da narkotim ekipleri tarafından yapılan iki operasyonda 4 şüpheli ...
Antalya Kadın Müzesi'nin 3'üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı
ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında yer alan Antalya Kadın Müzesi, ...
 
Julia, Türkiye'den gitmek istemiyor
MADAGASKAR'ın en büyük ikinci kenti Toamasina'dan üniversite okumak için ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen uyuşturucu ...
Serik'te eski eşini öldürmekten yargılanan sanık: Suçsuzum
ANTALYA'nın Serik ilçesinde eski eşi 2 çocuk annesi Leyla Kavak'a (35) ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva