ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
4 Mart 2020 Çarşamba - 11:03

Altan Elmas: Konut almak için doğru zaman

Konut almak için bu dönemin doğru olduğunu belirten Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, "Yurt dışından ülkemize ciddi anlamda bir talep var. Son dönemde en fazla konutu Çin’e satıyoruz. Türkiye güvenli bir liman ve bunu herkes görüyor" dedi.

Altan Elmas: Konut almak için doğru zaman
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Girişimci İş Adamları Vakfı’nın (GİV) her ay düzenlediği ‘Girişimci Buluşmaları’nın bu ayki konuğu Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas oldu. Programda katılımcılarla tecrübelerini paylaşan Elmas, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada, “Yabancıya konut satışında performansımız fena değil. Geçen seneye göre yüzde 25 gibi bir artış söz konusu. Son dönemde en fazla konutu Çin’e satıyoruz. Türkiye güvenli bir liman ve bunu herkes görüyor. 250 bin dolara vatandaşlık hakkının düşürülmüş olması konut alımında önemli ve itici bir güç oluşturdu” diye konuştu.

“İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARINDA ARTIŞ VAR”

2019’un ikinci yarısından itibaren faizlerin hızlıca geri gelmesiyle, konut kredi mekanizmasının da çalışmaya başladığını belirten Elmas, aralık ayında da tüm zamanların en yüksek satış rakamına erişildiğini ifade etti.

2019’u sektör olarak kötü kapatmadıklarını ifade eden Elmas, “2’nci el konut satışlarında ciddi bir artış var. 1’inci el biraz daha zayıf kaldı. Zaman içerisinde 1’inci el de toparlanacaktır. Ocak ayına da fena bir başlangıç yapmadık. Geçen senenin yüzde 55 üstünde bir satış performansı var. Bu da iyi bir tablo. 1’nci ve 2’nci elde yükseliş var” dedi.

“YABANCIYA KONUT SATIŞINDA YÜZDE 25 ARTIŞ VAR”

Sektörün yüklerinin bir kısmını geride bıraktığını dile getiren Elmas, şunları söyledi:

“Yabancıya satışta da performansımız fena değil. Yine geçen seneye göre yüzde 25 gibi bir artış söz konusu. Yurt dışında ülkemize ciddi anlamda bir talep var. Son dönemde en fazla konutu Çin’e satıyoruz. Türkiye güvenli bir liman ve bunu herkes görüyor. 250 bin dolara vatandaşlık hakkının düşürülmüş olması konut alımında önemli ve itici bir güç oluşturdu. Döviz kurlarının artmasıyla gayrimenkul fiyatları Türkiye’de şu anda çok uygun. İstanbul dünya metropolü ve dünyanın en önemli şehirlerinden bir tanesi. Ama dolar bazında ortalama konut fiyatımız 800 doların altında. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Dolayısıyla şuanda her taraf için çok cazip bir imkan var. İnsanlar da bunu görüyorlar. Bizler de pazarlama gayretindeyiz. Yurt dışında ofisler açıyoruz, gerekli tanıtımları yapıyoruz. Böyle olunca da Türkiye’nin döviz girdisi de konut sektörü üzerinden artarak devam edecek.”

“KONUT ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN”

“Konut almak için doğru bir zaman olduğunu düşünüyorum” diyen Elmas, “Çünkü yüzde 30 ila 50 arası lükslüğüne, kullanılan malzemeye göre farklılık arz ederek konut rakamlarında maliyet artışları söz konusu. Eski maliyetle oluşan konutlar tükendikçe yeni maliyetle oluşan konutlar devreye giriyor. Arz da artık tükeniyor. Stoklar da ciddi anlamda erimeye başladı. Bir miktar fiyat artışlarını da görebiliyoruz. Özellikle 2’nci elde yüzde 15 civarında bir fiyat artışı görülüyor. Bazı bölgelerde daha fazla iken bazı bölgelerde bu durum daha az. Bu artışlar 1’inci ele daha yansımadı. Şuanda üretici herhangi bir fiyat artışını çok fazla yansıtabilmiş durumda değil. Ama önümüzdeki dönemlerde yansıyacaktır. İlk yarıda almak daha doğru olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“2020’DE REKOR KIRABİLİRİZ”

Konut kredi mekanizmasının çalışmasının önemine değinen Elmas, sözlerini şöyle tamamladı:

“2020’de inşallah rekor kırabiliriz. Konut kredi mekanizmasının çalışması önemli. Kredi mekanizması önemli, orada uygulanan rakamlar önemli, kamu bankalarımız hep buna öncülük yapıyorlar. Vade de 180 aya çıktı. O da çok önemli bir düzenleme. Genelde hep 10 yıl, yani 120 ay kullanılmıştı. 2019’dan itibaren 180 ay da artık kullanılıyor. Faizler düştükçe ki bizim beklentimiz her zaman sıfır olması yönündedir. Vatandaşlarımızın bir şeye sahip olabilmesi için beklentimiz bu yöndedir. Bu durum için olmaz demeyelim. Batıda bugün negatif faizle bile konut kredileri 30 yıl vadeli kullanılıyor. Özellikle kuzey ülkelerinde. O günler umuyoruz ki ülkemize de gelir.”

KONUT ALMAK ICIN BU DONEMIN DOGRU OLDUGUNU BELIRTEN KONUTDER VE SUR YAPI YONETIM KURULU BASKANI Z. ALTAN ELMAS, “YURT DISINDAN ULKEMIZE CIDDI ANLAMDA BIR TALEP VAR. SON DONEMDE EN FAZLA KONUTU CIN’E SATIYORUZ. TURKIYE GUVENLI BIR LIMAN VE BUNU HERKES GORUYOR” DEDI. ELMAS, 2’NCI EL KONUT SATISLARINDA DA CIDDI BIR ARTIS OLDUGUNU VURGULADI.(ISTANBUL-DHA)

Gökçe KARAKÖSE, Hüseyin ÇAKMAK / İSTANBUL, (DHA)

 
Bucak şehitler için yürüdü
 
Anne ve oğlu römorkun altında kalmaktan son anda kurtuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KONYSİAD'ın konuğu gazeteciler oldu
Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları olağan toplantısında  Milliyet Gazetesi ...
Başkan Çetin'den şubat enflasyonu değerlendirmesi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ...
ITB India 2020'ye 'koronavirüs' ertelemesi
DÜNYANIN en büyük turizm fuarı ITB Berlin'in düzenleyicisi Messe Berlin ...
 
Yeşil eriğin kilosu çeyrek altın fiyatını geçti
ANTALYA toptancı halinde piyasaya sunulan ilk hasat yeşil erik, çeyrek ...
Çin'in Türkiye yatırımı son 5 yılda yüzde 120 arttı
EKONOMİST Dr. Selman Özgün, son 5 yılda Çin'in Türkiye yatırımlarında ...
Latinlerin Türkiye'ye ilgisi THY'yi uçurdu
Latinlerin Türkiye'ye yoğun ilgisi Türk Hava Yolları'na(THY) olumlu yansıdı.THY, ...
 
Türkiye'nin mantar merkezinde fiyat rahatsızlığı
TÜRKİYE'nin mantar ihtiyacının yüzde 55'ini karşılayan Korkutelili üretici, ...
OYAK,Total ve M Oil'i satın aldı
OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu), Güzel Enerji (TOTAL Oil Türkiye) ve M ...
284 inovatif proje Antalya OSB'de yarışacak
Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği’nin başvuru süreci ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva