Antalya’da 130 bin çiçekle görsel şov
Antalya’da 130 bin çiçekle görsel şov
Kepez'de tazelenen hayatların mezuniyet gururu
Kepez'de tazelenen hayatların mezuniyet gururu
Başkan Türkiş, mezun olduğu okulu ziyaret etti
Başkan Türkiş, mezun olduğu okulu ziyaret etti
Rektör Özkan'dan geleceğin bilim kadınlarına mentörlük
Rektör Özkan'dan geleceğin bilim kadınlarına mentörlük
15 Nisan 2026 Çarşamba - 11:11

Antalya'da 19 yıl ceza alan sanığın babası, kalp krizinden öldü

ANTALYA'da boşanma aşamasında olduğu Ukrayna asıllı Iryna Melnychuk Değer'i (37) sopayla darbettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Mehmet Ali Değer, 'Kadına ve eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 19 yıl hapis cezası aldı.

Antalya da 19 yıl ceza alan sanığın babası, kalp krizinden öldü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 5 Temmuz'da saat 01.00 sıralarında Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi'nde meydana geldi. Otelde vardiyalı çalışan Iryna Melnychuk Değer, mesai sonrası servisten inip evinin arka kapısından içeri gireceği sırada arkasında ses duydu. İddiaya göre; şapka ya da benzeri bir şeyle yüzünü kapatan uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Mehmet Ali Değer, hiçbir şey söylemeden Iryna Melnychuk Değer’in başına sopayla defalarca vurdu. Yere düşen ve elleriyle başını korumaya çalışan kadının sol elinde çok sayıda kırık, başında yarılma oluştu. Iryna Melnychuk Değer, telefonuyla KADES uygulamasını kullandı.

ŞÜPHELİ EŞ TUTUKLANDI

Komşuları tarafından çağrılan ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Iryna Melnychuk Değer, 16 gün tedavi gördü. Değer'in sol eline platin takılırken, başında estetik müdahale gerektiren doku kayıpları oluştuğu belirlendi. Olay sonrası gözaltına alınan Mehmet Ali Değer, tutuklandı. Iryna Melnychuk Değer ile 1,5 yıl önce evlendiği belirlenen tutuklu eş, savcılıktaki ifadesinde suçlamaları kabul etmezken, olay anında başka bir evde olduğunu söyledi.

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanan Mehmet Ali Değer’in, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamasına devam edildi. Duruşma savcısı, sanığın Iryna Melnychuk Değer’in kafasına birden fazla vurması nedeniyle 'Eşe karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçunun işlendiğine kanaat getirerek cezalandırılmasını talep etti.

'AİLEMİN YÜZÜNE BAKMAKTA ZORLANIYORUM'

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Mehmet Ali Değer, "Iryna’yı darbetmediğimi açıkça ifade ediyorum. Bu onursuz davranışı ben gerçekleştirmedim. 10 yaşındaki kızımın üzerine yemin ederim ki Iryna’yı ben darbetmedim. İnandığım tek kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim üzerine el basarak da yemin ederim ki bu suçu işlemedim. Yaklaşık 10 aydır tutukluyum. 10 yaşında kız çocuğum var. Iryna ile 2,5 yıl birlikte yaşadık. Savaş bölgesinde yaşayan kızımın, işlemediğim bir suç nedeniyle 10 aydır benden uzak kalmasını nasıl açıklayacağımı bilemiyorum. 5 Temmuz 2025 tarihinde de aynı şekilde, ‘Iryna’yı ben darbetmedim’ dedim. Ben, çocuklu bir kadına şiddet uygulayacak kadar onursuz biri değilim. Üzerime atılı suç nedeniyle gecelerce ağladım. Adalete sığındım, Kur'an-ı Kerim’i kalbime koyup ilahi adalete de sığındım. İşlemediğim bir suç yüzünden ailemin yüzüne bakmakta zorlanıyorum. Onların da boynu bükük kaldı. Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçunu işleyecek kadar cani biri değilim. Bu nedenle beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti, sanığı, 'Kadına ve eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırdı.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Öte yandan duruşma sonrası sanığın babası Hasan Değer, adliye tuvaletine gitti. Tuvalete giren bir kişi yerde hareketsiz yatan Değer'i görünce durumu özel güvenlik personeline iletti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulurken, adliye polisi güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekibinin kontrolünde, Hasan Değer’in hayatını kaybettiği belirlendi. Adliyede bulunan Değer'in yakınları, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi. Kalp krizi geçirdiği değerlendirilen Hasan Değer'in cansız bedeni, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

İrem BAŞDAŞ/ANTALYA, (DHA)

 
Burdur'da masa tenisi heyecanı
 
Antalya'da yangın paniği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da termal devre mülk dönemi
Sur Yapı, Antalya’daki yeni nesil devre mülk projesi Sur Yapı Tatil Evleri ...
Ne Hâldeyiz?
Serpil Nur Abiral
Diplomasinin kalbi Antalya'da atıyor
ANTALYA'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri ...
 
'Nefes' Antalya'da tekrar sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin özgün projelerinden biri olan 'Nefes', ...
Antalya'da sürücü ve eşi kazada yaralandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde otomobilin park halindeki otomobile çarpması ...
Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul CHP'den istifa etti
Antalya'da CHP'li Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul, partisinden istifa ...
 
Küresel ısınma Antalya'da tuvallere yansıdı
İKLİM krizi, çevre-doğa sorunları, göç ve savaş gibi konulara duyarlı ...
Çanakkale’nin sessiz tanıkları Muratpaşa’da
MURATPAŞA Belediyesi’nin, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon ...
Antalya'da makilik yangını büyümeden söndürüldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 1 dönüm makilik zarar gördü.
 
Dursun Gündoğdu
Haberiniz var mı Tuba hanım?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yaşlısın sen, sokakta kal...
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gazetecilik adına üzücü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bundesliga’da şampiyon Bayern Münih
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında burcunda gerçekleşen Yeni Ay, sana finansal anlamda güçlü bir imparatorluk kurma gücü veriyor. Kariyerindeki ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva