12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
14 Nisan 2024 Pazar - 22:05

Antalya'da CHP'li başkan tutuklandı

Antalya’da 1 kişinin ölümü 10 kişinin yaralanmasına neden olan teleferik kazasıyla ilgili dönemin ANET Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı.

Antalya da CHP li başkan tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Savcı, Kocagöz’ ü ’Tutuklanması’ talebiyle mahkeme sevketti.

MAHKEME TUTUKLADI

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Kocagöz'ün tutuklu yargılanmasına karar verdi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Antalya'da yaşanan teleferik kazası ile ilgili soruşturma kapsamında toplanan ve tedavinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden dönemsel ANET Genel Müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdürü Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketi bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice 'taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklandı. Diğer 9 şüpheli ise serbest bırakıldı.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklamanın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8'i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Tunç'un açıklaması şöyle:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın yaralandığı ve kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarıldığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılmış ve ön rapor hazırlanmıştır. Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır. Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir."

UYSAL: TUTUKLAMA YANLIŞ

Muratpaşa'nın CHP'li Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal ise sosyal medya hesabından Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

Uysal'ın açıklaması şöyle:

"Makul olağan sevk maddesine göre tutuklama hukuken çok yanlıştır. Siyasetin hukuku etkilediğini düşünmek dahi istemiyoruz. İtiraz makamınca kararın düzeltilmesini umuyoruz… Yargı makamları ile ilgili toplumda tereddüt oluşması bütün Türkiye’nin, bütün insanların, devlet ve toplum nizamının aleyhinedir. Mesut Başkanımızın yanındayız."

ANKARA'DAN CHP HEYETİ GELİYOR

Bu arada, CHP Genel Merkezi, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki olarak bir heyeti Antalya'ya gönderiyor. Gelen heyetin içerisinde milletvekilleri Ali Mahir Başarır ile Umut Akdoğan olduğu öğrenildi.

CHP'Lİ BAŞKANIN MAHKEMEDEKİ İFADESİ İÇİN TIKLAYIN

 

 
Teleferik kazasının ön raporu açıklandı
 
Tutuklanan CHP'li belediye başkanının ifadesi ortaya çıktı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 9 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akrep 15 Nisan 2024 Pazartesi 09:45

O zaman bu sorumluluk makamında oturanlar ve bu tesisi sağlıklı bir şekilde işletmek için maaş alanlar suçlu değilse, kim suçlu????? Ortada bir vaka var ve can kaybı var,kimse suçlu değilse,o zaman teleferiğe binenler mi suçlu????? Demokratik bir ülkede herkes HUKUK karşısında hesap vermelidir.Soruşturmaya tabi tutulanın ismi,ne iş yaptığı önemli değildir. Siyasiler alışmışlar KURU GÜRÜLTÜ yapmaya,nasıl başkaları soruşturulsun diye nara atıyorlar,ama kendilerine gelince çark ediyorlar.Yok öyle, hem pırasanın yaprağını yiyeceksin ama sapına gelince bağıracaksın,yok öyle yağma. Her kim ki yasalara aykırı bir iş yapmışsa hesabını versin.Hep bu acele etmek ne,adli süreç devam ediyor,itieazı var,iddianamesi var,duruşması var,bu kademeleri beklemek lazım.Vatandaş Mehmet adliyelerde her gün tutuklanıyor ses soluk yok.Belediye Başkanı olunca KIYAMET kopar.Yok öyle şey ,yasalar karşısında herkes eşit olmalıdır.Adli makamları rahat bırakın.

Yorumu oyla      0      0  
taş 15 Nisan 2024 Pazartesi 07:37

Suçlu kim o zaman,nerede ise teleferiğe binenleri suçlayacaklar. Ortada bir ihmal var ve bu yüzden insanlar can verdi veya yaralandılar.Sorumlular kimlerse hesabını versinler.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 15 Nisan 2024 Pazartesi 07:33

Olay en ince ayrıntısına kadar soruşturulmalı ve kimin ihmali varsa cezasını çekmelidir. Siz bakmayın siyasilerin gürültü çıkarmalarına,ne yazık ki siyasilere güven kalmamıştır. Ortada can kaybı,yaralılar ve kamunun zararı vardır.Sorumlular kimse hesabını vermelidir.Olacak iş mi sene olmuş 2024 doğru dürüst bir teleferiği çalışdıramıyorsunuz. Ülkemizde böyle olaylar oluyor ve her ne hikmetse, içlerinde siyasi varsa o sıyrılıyor,geriye kalan sahipsiz bir kaç memura işçiye fatura kesiliyor.Kusura bakmayın,aslında en başta bu siyasi makamlarda oturanlar hesap vermelidir.En azından yurt dışında böyle vakalar olunca, sorumlu olan siyasi makam ceza almasa bile istifa ediyor.Bizde nerede, siyasilerin çoğu çulsuz geliyor ve çullu olarak gidiyorlar. Hiç değilse bu sefer kişilerin konumlarına bakılmadan adli süreçin işlemesi için şu siyasiler uzak dursalar.Ancak göreceksiniz durmazlar,burdan da bir mağduriyet çıkarmanın peşinde olurlar.İşleri güçleri siyasi rant,oysa ölen veya yaralanların hakları için konuşsalar olmaz mı.Kimin ihmali varsa cezalandırılsın demiyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
bekir bülend özsoy 15 Nisan 2024 Pazartesi 07:06

Mesut Kocagöz düzgün ve dürüst bir adamdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teleferik kazasının ön raporu açıklandı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferik hattında yaşanan ve 1 kişinin ...
İzleri sürüldü yurda getirildi
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne ...
Sokak köpeklerinin özel yaşam alanı
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, sokak hayvanları için oluşturduğu rehabilitasyon ...
 
Antalya Büyükşehir Meclisi'nde kim hangi göreve geldi
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrasındaki ...
Alanya'da dere yatağında ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Mustafa Öztürk (53), iş arkadaşı Salih A. (43) tarafından ölü bulundu.
Antalya'da drift atan sürücüye 58 bin 616 TL ceza
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, otomobille drift attığı dönel kavşakta jandarmayı ...
 
Teleferik kazasında hayatını kaybetmişti; ilk kez binmiş
ANTALYA'da dün yaşanan teleferik kazasında hayatını kaybeden Memiş Gümüş'ün ...
Mahsur kalanlardan 137'si kurtarıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında ...
TGF Golf Milli Takım Aday Kampı sona erdi
TÜRKİYE Golf Federasyonu'nun (TGF) Antalya'da yaklaşık 1 hafta süren Golf ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva