'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
22 Mayıs 2019 Çarşamba - 13:25

Antalya'da acılı baba isyan etti

ANTALYA'da geçen yıl nisan ayında 1'i öğrenci 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 öğrencinin yaralandığı kazaya ilişkin 10 aydır tutuklu yargılanan tanker sürücüsü Özkan Kepez, tahliye oldu.

Antalya da acılı baba isyan etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kazada ölen Veli Çakır'ın (14) babası Mustafa Çakır, “Sanığa ceza değil ödül, bize de ömür boyu çekeceğimiz evlat acısı verdiler" sözleriyle karara tepki gösterdi.

Aksu ilçesinde geçen yıl 19 Nisan'da öğrenci servisi ile tankerin çarpışması sonucu meydana gelen kazada otaokul öğrencisi Veli Çakır ile öğrenci velisi Ramazan Duyan yaşamını yitirirken, 21 öğrenci yaralandı. Kaza sonrası tanker sürücüsü Özkan Kepez tutuklandı. 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanığın taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2 ila 15 yıl arasında hapsi istendi. Şikayetçi avukatları ayrıca mahkeme heyetinin karar verirken sanığın 'bilinçli taksir' ve 'olası kast' durumunu da göz önünde bulundurmasını talep etti.

Bugün görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu tanker sürücüsü Özkan Kepez, kazada yaşamını yitirenlerin yakınları ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Özkan Kepez, kazadan sonra olay yerinden kaçtığı yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, “Ben kazadan sonra 3-4 yaralıya yardım ettim. Onları araçtan çıkardım. Jandarmayı aradım. Ancak can güvenliğim nedeniyle kaza yerinde durdurduğum bir TIR'a binerek olay yerinden ayrıldım. İstemeyerek ölüme sebep oldum. Kazadan dolayı pişmanım. Vefat edenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Cezam neyse çekmeye hazırım. Takdir mahkemenin" dedi.

SANIK TAHLİYE OLDU

Mahkeme heyeti sanığa 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan önce 8 yıl hapis verdi. Heyet, mahkemedeki tavırlarından dolayı iyi hal indiriminde bulunarak cezayı 6 yıl 8 aya düşürdü. Heyet sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca sanığın ehliyetine 2 yıl süreyle el konulmasına karar verip, yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

BABANIN TAHLİYE İSYANI

Duruşma sonunda gazetecilere açıklamada bulunan ölenlerin yakınları karara tepki gösterdi. Ölen Veli Çakır'ın babası Mustafa Çakır, oğlunun 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybettiğini belirterek, “Ben oğlumu toprağa verirken sanık 45 gün dışarıda gezdi. İki kişinin öldüğü kazada adam 10 ay yattıktan sonra tahliye oldu. Mahkeme bir de sanığa iyi hal indiriminde bulundu. Kaza sırasında sanık oğluma el atsaydı belki şu an yaşıyor olacaktı. Önüne köpek çıktığı için direksiyonu kırmış. Köpek mi, insan hayatı mı değerli? 12-13 yıl ceza alır diye beklerken, 10 ay ceza aldı. Ben böyle adalete inanmıyorum. Her türlü delil var. Yüzde 100 hatalı ama karşılığı 10 ay ceza aldı. Biz ömür boyu çekeceğimiz acı karşısında onun 10 ay ceza almasını Türkiye Cumhuriyeti adaletine yakıştıramadım. En az 12-13 sene ceza alması gerekiyordu. Sanığa yurt dışına çıkış yasağı verdi. Sanığa ceza değil ödül, bize de ömür boyu çekeceğimiz evlat acısı verdiler" diye konuştu.

Kazada ölen Ramazan Duyan'ın oğlu Ali Duyan da karara şaşırdığını ifade ederek, “Sanık kazadan sonra yaralılara hiç müdahale etmemiş. Diyecek bir şey bulamıyorum. İki ölü ve yaralılar var. Diyecek söz bulamıyorum" dedi.

ANTALYA'DA GECEN YIL NISAN AYINDA OGRENCI SERVISI ILE TANKERIN CARPISMASI SONUCU MEYDANA GELEN KAZADA 1'I OGRENCI 2 KISININ YASAMINI YITIRMISTI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA GECEN YIL NISAN AYINDA OGRENCI SERVISI ILE TANKERIN CARPISMASI SONUCU MEYDANA GELEN KAZADA 1'I OGRENCI 2 KISININ YASAMINI YITIRMISTI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA GECEN YIL NISAN AYINDA OGRENCI SERVISI ILE TANKERIN CARPISMASI SONUCU MEYDANA GELEN KAZADA 1'I OGRENCI 2 KISININ YASAMINI YITIRMISTI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA GECEN YIL NISAN AYINDA 1'I OGRENCI 2 KISININ YASAMINI YITIRDIGI, 21 OGRENCININ YARALANDIGI KAZAYA ILISKIN 10 AYDIR TUTUKLU YARGILANAN TANKER SURUCUSU OZKAN KEPEZ, TAHLIYE OLDU. KAZADA OLEN VELI CAKIR'IN (14) BABASI MUSTAFA CAKIR (SAGDA) ILE KAZADA OLEN RAMAZAN DUYAN'IN OGLU ALI DUYAN (SOLDA) KARARA TEPKI GOSTERDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

 

ANTALYA'DA GECEN YIL NISAN AYINDA 1'I OGRENCI 2 KISININ YASAMINI YITIRDIGI, 21 OGRENCININ YARALANDIGI KAZAYA ILISKIN 10 AYDIR TUTUKLU YARGILANAN TANKER SURUCUSU OZKAN KEPEZ, TAHLIYE OLDU. (KAZADA OLEN VELI CAKIR) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) 

 
Serik Belediyespor'a mehterli uğurlama
 
Antalya'da mayıs ayında karla mücadele
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da annesi kızına öyle bir ceza verdi ki...
ANTALYA'da birinci sınıf öğrencisi E.İ.'nin (7) annesi N.İ., sınıf arkadaşlarının ...
Antalya'da meralar ıslah ediliyor
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılığı geliştirmek ve ot kalitesini ...
Mezar bakımı için şirket kurdu
ANTALYA'da Mehmet Çetin (39), yakınları tarafından sık sık ziyaret edilemediği ...
 
Hentbol takımı iftarda buluştu
ERKEKLER Hentbol Süper Ligi'nde 2018-2019 sezonunu ikinci sırada tamamlayan ...
Ali Şafak Öztürk: İyi bir sezon geçirdik
ANTALYASPOR Başkanı Ali Şafak Öztürk, futbol takımı olarak iyi bir sezon ...
Karadenizliler gecesinde horon keyfi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinliklerinde ...
 
ATSO'dan '1919: Yeni Bir Çağın Doğuşu' konferansı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, Milli Mücadelenin 100. ...
Dünya Süt Günü kutlandı
ANTALYA'da, 21 Mayıs Dünya Süt Günü, anaokulu ve ilkokullarda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Turunç Masa Muratpaşa'ya bağlar
MURATPAŞA Belediyesi'nin bir yönetişim sistemi olarak hayata geçirdiği, ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva