Fransız moda devinin ünlü ismi kazada yaşamını yitirdi
Fransız moda devinin ünlü ismi kazada yaşamını yitirdi
Hülya Avşar’dan Dusan Vlahovic paylaşımı: Çok yakışıklı
Hülya Avşar’dan Dusan Vlahovic paylaşımı: Çok yakışıklı
Ajda Pekkan, sanat dünyasından ünlü isimleri ağırladı.
Ajda Pekkan, sanat dünyasından ünlü isimleri ağırladı.
Rhodiapolis Antik Kenti’nde inceleme
Rhodiapolis Antik Kenti’nde inceleme
23 Mart 2017 Perşembe - 11:40

Antalya'da araç kiralamaya kriter geliyor

ANTALYA'da araç kiralama sektöründe kayıt dışılığı önlemek amacıyla eğitim ve sertifika kriteri getiriliyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) vereceği eğitimin ardından sadece sınavı geçenler araç kiralama işi yapabilecek.

Antalya da araç kiralamaya kriter geliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da araç kiralama işi yapanlar, Renault Zamanlar bayisinin Atan Park Otel'de düzenlediği toplantıda bir araya geldi. ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, Araç Kiralama Kuruluşları Derneği (AKKDER) Başkanı Ergün Akça, Renault Bölge Direktörü Oğuzhan Sargın, Zamanlar bayi sahibi Hakan Zaman, satış direktörü Enise Erdal ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda Zamanlar bayisinin araç kiralama şirketlerine özel kampanyaları tanıtıldı.

Araç kiralama sektörünün sorunlarının da ele alındığı toplantıda, yakın zamanda hayata geçirilecek bir uygulama da gündeme geldi. AKKDER ve ATSO işbirliğiyle altyapı hazırlıkları tamamlanmak üzere olan uygulama ile Antalya'da her isteyen araç kiralama işi yapamayacak. Mevcut araç kiralama şirketleri ve yeni şirket kuracak kişilerin ticarete başlayabilmesi için önce ATSO'nun vereceği kursa katılıp başarılı olması ve sertifika alması şartı aranacak. Uygulama ile sektörde kayıt dışının önüne geçilmesi planlanıyor.

AKKDER Başkanı Akça, araç kiralama sektöründe kayıt dışılığın kontrol edilemez hale geldiğini belirterek, bir otomobili olanın dahi araç kiralama işi yaptığından yakındı. Kursun MEB onaylı olacağını belirten Akça, “Antalya'da bir çorbacı bile işletme açmak isteyip maliyeye gittiğinde ustalık belgesi isterler. Ancak bu durum araç kiralama sektöründe yok. Vatandaşın tek bir aracı var onu da vermiş kiralama şirketine kayıt yok, vergi yok. Araç kiralamadaki kaçakları tespit etmek için ATSO ile görüştük. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ATSO'ya çeşitli meslek gruplarında sertifika verme yetkisi vermiş. Biz de araç kiralama şirketlerine belirli bir süre kursun ardından bir sertifika verelim istedik. Böylece araç kiralama işi yapmak isteyenlerde sertifika kriteri aranmış olsun, her önüne gelen araç kiralama işi yapmasın. Şu anda altyapısı hazırlanıyor. 10 güne kadar bu uygulamayı başlatacağız" dedi.

Meclis Başkanı Süleyman Özer de ATSO olarak bazı meslek grupları için eğitim ve sertifika vermeye yetkili olduklarını söyledi. Araç kiralamayla ilgili bir kanun olmadığını kaydeden Özer, “Yerel bazda bir çözüm arayışı içine girildi. Valilik ve ilgili müdürlüklerle görüşülmüş, onlar da 'Bir kriter oluşturun ona göre ruhsatlandırma yapılsın' demiş. Mesleki eğitimi verip sınavdan sonra da sertifika vereceğiz. Önüne gelen araç kiralama işi yapamayacak" dedi. 

Projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayının ardından hayata geçirileceği belirtildi.

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayvansız sirk Antalya'da
MURATPAŞA Belediyesi, sıra dışı ve yaratıcı gösterileri izleyiciyle buluşturan ...
Bu domatesler çok farklı
ANTALYA'da tohum firmalarının yaklaşık 7-8 yıl süren ıslah çalışmaları ...
Baraner: 2017 turizm için çok zor olacak
TURİZMCİ Hüseyin Baraner, 2017'nin Türk turizm tarihinin en zor yıllarından biri olacağını söyledi.
 
İranlı şarkıcı hayranlarıyla buluştu
İRANLI şarkıcı Tohi, Nevruz Bayramı nedeniyle Antalya'ya gelen İranlılarla buluştu.
Çay kıyısı çöplük oldu
ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Demre Çayı'nın kıyısı dökülen atıklar nedeniyle ...
Akseki'de 3 asırlık düğmeli ev yangında kül oldu
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yaklaşık 3 asırlık yöreye özgü düğmeli ev, ...
 
Gazeteci Tayfun Talipoğlu, gözyaşları ve alkışlarla uğurlandı
GEÇİRDİĞİ kalp krizi sonucu İzmir'deki evinde 55 yaşında hayatını kaybeden ...
Korkutan doğalgaz patlaması
ANTALYA'da altyapı yenileme çalışmaları sırasında doğalgaz borusunda meydana ...
Avokado üreticinin yüzünü güldürdü
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde üretimi yapılan avokado, fiyatıyla üreticisinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalyaspor canımız ama markalarımıza kıymayın
YAZARLAR
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Haberleri Tüketiyoruz, Nedenleri Değil!..
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Er gazilerin sesini duyun
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ateş sadece ormanı değil, vicdanları da yakıyor...
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva