AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
4 Eylül 2018 Salı - 11:48

Antalya'da kuduz alarmı

Antalya'nın merkez ilçelerinden Muratpaşa'nın bir mahallesi kuduz nedeniyle karantinaya alındı. Bir kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğu şüphesi üzerine Yenigün Mahallesi başta olmak üzere 7 mahallede karantina çalışmaları sürüyor.

Antalya da kuduz alarmı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ilçede karantina uygulamasına başladığı öğrenildi. Karanttina uygulanan Yenigün, Yüksekalan, Kızıltoprak, Kızılarık, Gebizli, Etiler ve Konuksever mahallelerinde halkı bilgilendirecek broşürler dağıtıldı. Karantina uygulamasının 6 ay sureceği bildirilirken,  çevredeki sahipsiz köpekler de kuduza karşı aşılınmaya başladı.

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurul Bşk Av Alev Ersan ‘ın paylaşımı :

Antalya Muratpaşa Yenigün mahallesinde Kuduz vakası görülmüş olup Muratpaşa Ermenek barınağına hayvan giriş çıkışı durdurulmuştur. 

Lütfen hayvanseverleri bilgilendirin. Ev hayvanlarınızın ve sokakta baktığınız hayvanların kuduz aşılarını acil olarak güncelleyin. Sokak hayvanlarınızı geçici süre ile güvenli bahçelere alın. Aşısı olmayan hayvanlarınızı ve iki aydan küçük hayvanları sokağa çıkarmayın ve toprakla temas ettirmeyin. 

Antalya il genelindeki ve ilçelerindeki tüm sokak hayvanları küpeli küpesiz tasmalı tasmasız farketmeden belediyeler tarafından toplanacaktır. Lütfen kendi baktığınız hayvanları güvenli bahçelere alın. Önemli ve acildir. 

Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk  başkanlığında toplanan Antalya İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafından, 29.08.2018 tarih ve 02 karar sayılı Antalya İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile, 

- Kuduz hastalığı nedeniyle Muratpaşa İlçesi Yenigün, Yüksekalan, Kızıltoprak, Kızılarık, Gebizli, Etiler ve Konuksever mahallelerine kordon konulmuş olup kordon sahasından hayvan ve hayvan maddelerinin çıkarılmasının yasaklanmasına,

- Bu kapsamda, kordon konulan bölgenin giriş-çıkış anayol başlarına sarı karantina bayrakları dikilmesine  ve “Burada Kuduz Hastalığı Var” levhası asılmasına, 

- Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Aksu, Konyaaltı, Döşemealtı, Serik ve Kemer İlçe Belediyelerince kendi görev alanlarında bulunan başıboş ve sahipsiz hayvanların toplanmasına,

- Muratpaşa İlçesi Yenigün, Yüksekalan, Kızıltoprak, Kızılarık, Gebizli, Etiler ve Konuksever mahallelerinde bulunan bütün kedi ve köpeklerin toplanarak bakımevine alınmasına ve 6 aylık karantina süresi boyunca bakımevinde tutulmalarına,

- Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Aksu, Konyaaltı, Döşemealtı, Serik ve Kemer İlçelerinde bulunan tüm sahipli kedi ve köpeklerin ilçe tarım ve orman müdürlüklerince aşılanmalarına karar verilmiştir. 

 

 
Madde bağımlısı diş teknisyeninin acı sonu
 
Serada üretilen ejder meyveleri 15 liraya kadar alıcı buluyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yureklerimiz merhamet sevgiyle dolsun 5 Eylül 2018 Çarşamba 08:55

Saglik ozgurluk sabır sükunet merhamet sevgi güven empati hoşgörülu sağduyulu olalim. Toplumsal bilinçlendirilelim. Müftülük camiler muhtarliklar barınak yetkilileri tarım il Müdürlüğü gorevlileri hayvanseverler bu dönem daha iyi birlikte olalim. kuş gribi dendiğinde evinde kafesteki muhabbet kuşunun kafasını koparan toplumuz.. paylaşım ve yorumlarımiz bilinçsiz sevgisiz vicdansiz sabit fikirlileri düşünerek yaparsak canlarimiz yüreğimiz 6 ayi az hasarlı sağlıklı atlatiriz diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      3      3  
Ayten 5 Eylül 2018 Çarşamba 07:20

Hayvan hakları savunuculari ve dernekler bu duruma müdahil olmanız gerekiyor. Antalya da sokakta yasayan hayvanları nereden kaç tane hayvan aldılar bunları nerede nasıl korudular ve barindirdilar. Tekrar aynı şekilde yaşam alanlarına eksiksiz ve sağlıklı olarak bıraktılar mi? Bunların kim takipçisi olacak ve sayıyı nasıl belirleyecek. hepiniz bu konuda sorumlu olacaksınız. Duyarlılık sadece sosyal medyada olmaz. sahada ne yapıyorsunuz. Ben vatandaş olarak bu durum karşısında son derece endişeliyim. Çünkü bunun sonucunda hayvanların katledilecegini dusunenlerdenim. Sayın devlet yetkilileri sokakta çaresiz kimsesiz hayatta kalmaya çalışan bu hayvanlara merhamet edin. Onların gözlerine bakın, çektikleri çileyi görün. Onlara yardım edin, yok etmek Kimsenin hakki değil. Bu dünya insanların olduğu gibi onların yaşama hakları için var edildi. Sakın bunu aklınızdan çıkarmayın. Ayrıca kirisciler köyünde hayvan barınağı yapilmak üzere ön izni verilen seksen dönemden Fazla arazide bu canlara yakışır yaşam alanlarının yapılması için süreci hizlandirin. Isterseniz yapabilirsiniz. Inanın İnsanlar için yapılan projelerden daha az maliyeti olacaktır. Neticede binlerce canlı mutlu guvenli bu dünyada ömrünü daha rahat yasayabilecektir. Ben Menderes Turel in isterse bunu da basarabileceginden eminim. Yok etmek Kolay olan. Lütfen yasatalim. Bu dünya gel geç dünyası ve kimseyede baki değil. İnsanlar kendi yaşam hakları kadar hayvanlarinda bu dünyada yaşam hakları olduğunu artık idrak edip birlikte yaşamayı öğrenmek ve bu hayvanlar ile Allah''ın verdiği imkanları paylaşmak zorundadır.

Yorumu oyla      3      3  
Nazli 4 Eylül 2018 Salı 23:08

Umarım bu durum hayvanları katletmek için bir sebep oluşturup kanuni zemin hazırlığı değildir. Antalya da bütün Sokak hayvanlarını barındıracak hiç bir barınak mevcut olmadığı gibi gerekli bakimlarini yapacak donanimda mevcut değildir. Nerde nasıl hangi imkân ve şartlarda bu uygulamayı hayata getirecekler. Olan dili söylemez canlara olacak. Onları koruyan hiç bir güç malesef bu ülkede yok. Allah bu kimsesiz ve yalnız başlarına yaşamaya çalışan hayvanları insanlara emanet etmiş. Bizde ne güzel emanete sahip çıkıyoruz.! Umarım sonuç düşündüğüm gibi bu canlara kıyım olmaz. Çok endişeliyim. Herkesi merhametli olmaya davet Ediyorum. Insanların gazabından Rabbim bu hayvanları korusun. Çünkü başka hiç kimselere yok.

Yorumu oyla      3      3  
Adam yaşıyor aşılar yapildi saglikli 4 Eylül 2018 Salı 12:36

1 köpek yüzünden.. eminim yetkililerin dogru güzel haberlerle bilinçlendirilmesi bekliyorum

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Madde bağımlısı diş teknisyeninin acı sonu
ANTALYA'da madde bağımlısı olduğu belirtilen diş tekniksiyeni Soner A. ...
Kanser hastasına ince ve kalın bağırsaktan yemek borusu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik ...
Carettaların yuva alanlarına büyük tehdit
ANTALYA'nın dünyaca ünlü sahili Belek'te, caretta yuvalarını korumaya ...
 
Akdeniz Üniversitesi kontenjanları doldu
31 Ağustos'ta açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından Akdeniz ...
Okulda klima ünitesinden yangın çıktı
ANTALYA'da bir okulda klima tamiri yapıldığı sırada çıkan yangın büyümeden söndürüldü.
Alanya'da terör propagandası şüphelisi tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün ...
 
İlla yasa çıkacak, illa sopa gösterilecek
Dursun Gündoğdu yazdı...
Antalya'da bitmeyen yaz
ANTALYA'da Eylül ayına girilmesine rağmen etkisini arttırarak sürdüren ...
Meydankavağı yenileniyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Meydankavağı Mahallesi'nde 15 cadde ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva