Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
20 Mart 2012 Salı - 17:54

Antalya'da olaylı Nevruz gösterileri

Antalya'da Nevruz öncesi olaylar çıktı. Bir polisin yaralandığı gösterilerde lastikler yakıldı, 8 kişi gözaltına alındı. ANTALYA'DAKİ OLAYLARDAN GÖRÜNTÜLER

Antalya da olaylı Nevruz gösterileri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 BDP Şırnak Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Antalya'da partisinin nevruz kutlamaları öncesinde yaptığı açıklamada, "Bayramlar izne tabi değildir. Bayramlar için izin verilmez. Sultan efendilerinin fetvasını mı bekleyeceğiz bayramı kutlamak için?" dedi.

BDP Milletvekili Hasip Kaplan, valiliğin izin verilmeyeceği yönündeki açıklamasına rağmen, kentin gecekondu yerleşiminin en yoğun olduğu Kepez İlçesi'nde BDP tarafından yapılacağı açıklanan nevruz kutlamalarına katılmak için Antalya'ya geldi. BDP Kepez İlçe teşkilatı önünde çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 350 kişi tarafından karşılanan Hasip Kaplan, burada yaptığı açıklamada nevruzun Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada kutlandığını söyledi.

Diğer partilerin ve iktidarın nevruz kutlama diye bir geleneği olmadığını kaydeden Milletvekili Kaplan, "AK Parti’nin nevruz kutlama diye bir geleneği, kültürü, kimliği yok. Aslını inkar eden bir yaklaşım içinde ve bu nedenle bizlerin nevruz kutlamalarına 10 yıllık iktidarı içinde engel çıkartıyor. Bayramlar izne tabi değildir. Bayramlar için izin verilmez" dedi.



İktidarın "Kutlayamazsınız" açıklamalarına rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir hafta süren bir kutlama programı açıkladığını, Eyüp Belediyesi'nin dün bir kutlama gerçekleştirdiğini kaydeden BDP'li Milletvekili Kaplan, "AK Parti iktidarı der ki 'Kutlayamazsınız' ama bakanlar Çırağan Sarayı'na gidip kutlayabiliyor. Bu çifte standart bu düşmanca yaklaşım, kendi halkına saldırgan yaklaşım kabul edilemezdir" diye konuştu.

Kutlamaların üzerinde hassasiyetle durduklarını, coşku ve barış içinde kutlamak istediklerini ve atanmışların da buna hassasiyet göstermesini isteyen Milletvekili Kaplan, Antalya’da dün bir mahallede gerçekleşen kutlamada 20 gözaltı olduğu belirten hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

"Sultan efendilerinin fetvasını mı bekleyeceğiz bayramı kutlamak için? Sultan efendilerinin ve onun hakikaten Türkiye için bir zul olan bakanının, milletini can ve mal güvenliğinden sorumlu olup can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan bir bakanının yasadışı emirleri, direktifleri, genelgeleri ile bizim partinin 15 gün önce de yaptığı bütün programları, planları altüst ederek provoke ederek gerginlik yaratarak bugüne getirmiş durumdalar. Biz buna zemin vermeyeceğiz?"

ALANLAR BİZİMDİR

Antalya'da gerçekleştirilecek kutlamalar için yetkilerle partililer arasında gerekli görüşmelerin yapıldığı, alanın yasaklanması halinde bütün Antalya’nın kendileri için alan olduğu belirten Hasip Kaplan, "Alanlar bizimdir, meydanlar bizimdir. Aslını inkar eden bayramını inkar eden, kutlamayan, kutlama becerisi görmeyen iktidarı buradan kınıyorum. Hem kutlamıyorsun, hem aslını inkar ediyorsun, hem bayramını inkar ediyorsun, hem de kutlamak isteyenlere saldırı emrini veriyorsun. Bu ayıptır, zulümdür. Bu diktatörlerin yaptığı şeylerdir. Bundan vazgeçin diyoruz. Halaylar, türküler bölmez" diye açıklamalarını sürdürdü.

Eyüp Belediyesi’nin kutladığı nevruzdan rahatsız olmadıklarını aksine sevindiklerini kaydeden Kaplan, “Siz neden kendi yurttaşlarınızın kutlamalarından gocunuyorsunuz, tedirgin oluyorsunuz, saldırıyorsunuz diye hükümeti buradan şermezar ediyorum. Yani eleştiriyorum, kınıyorum" dedi.

POLİS BARİKAT KURDU

Parti binası önündeki kalabalık, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Karatay Lisesi yanındaki alanda yapılacak miting yerine doğru yürüyüşe geçmek üzere hazırlık yapıyor. Polis ise miting alanı ile parti binası arasındaki yolda barikat kurdu.

NE POLİSİN NE BDP’NİN DEDİĞİ OLDU

Antalya’da BDP’nin nevruz kutlaması, partinin Kepez ilçe binasının bulunduğu Mehmet Atay Caddesi üzerinde gerçekleşti. Miting öncesi ilçe binasına gelen BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kutlamalara izin vermeyeceğini açıklayan polisle konuşmak üzere makam otomobiliyle kutlamalar için ilan edilen Kepez Spor Tesisleri önündeki alana geçti. Polisin izin vermeyeceğini yinelemesi üzerine BDP'liler Kepez ilçe binasının önünü araç trafiğine kapatılarak, kutlama burada yapıldı.

Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 1500 kişinin katıldığı kutlamaları polis uzaktan seyretti. Kepez ilçe binasına yaklaşık 500 metre uzaklıkta çevik kuvvet polisleri yığınak yaptı. Kutlamaların yapıldığı cadde polis helikopteri tarafından da havadan izlendi. Kutlamalar sırasında çocuklar araç lastiklerini ateşe verdi, 500 metre uzaktaki polis barikatını taşladı. Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da bölgeye gelerek alınan önlemleri dürbünle uzaktan izledi.

ÇEVREDEKİ EVLERDEN TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Yasadışı terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı, kürsü haline getirilen kamyon kasasına Öcalan fotoğrafının asıldığı BDP’nin nevruz kutlamalarında, sarı-kırmızı-yeşil renkteki dev bayrak ilçe başkanlığının bulunduğu binadan sarkıtıldı. Kutlamalar sırasında civardaki birkaç evin balkonuna Türk bayrağı asılması dikkati çekti.

NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTI

Kutlamalarda saat 13.00 sıralarında kürsüye çıkan BDP Milletvekili Kaplan, kalabalığa karanfiller atarken, konuşmasından önce caddede nevruz ateşini yaktı. Kaplan, Kürtçe ve Türkçe selamlayarak başladığı konuşmasında nevruzu bütün halkların bayramı olarak kutladıklarını söyledi. Kaplan, “Nevruzu hangi ahmak siyasetçi yasaklamaya kalkar. Kendisi kimse bilmelidir ki, padişah değil, şah değil olsa olsa Dehak olur” diye konuştu.

BDP’nin 15 gün öncesinden ilan ettiği kutlama programları yasaklanırken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir hafta süren program açıkladığını, Eyüp Belediyesi’nin dün kutlamalar gerçekleştirdiğini ve Çırağan Sarayı’nda bakanların katılımıyla kutlamalar gerçekleştirildiğini belirten Hasip Kaplan, “Ananız güzel mi, sizin ananız güzel mi?” dedi.

‘ACAYİP MAHLUKAT’

AK Parti’nin 10 yıllık iktidar süreci boyunca usta olduğu konuların soyma, kapatma ve saldırma olduğunu iddia eden Kaplan, “Ak Partililer Türk değildir. Acayip mahlukat. Acayiptir onlar. Türk olsalar derlerdi ki; nNevruzu kutlamamız gerekir” diye konuştu.

Türki Cumhuriyetlerde nevruzun resmi bayram olarak birkaç günlük programlarla kutlandığını belirten Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yönelik eleştirilerini şöyle sıraladı:

“Ama sende zulüm. Zalim misin Dehak mısın? Nedir bu saldırganlığınızın sebebi? Eğer sultanım diyorsanız, sultan nevruzlarından haberin yok mu? Öyle bir İçişleri Bakanın var ki, mal gibi, mal gibi mal. İstanbul’u, Diyarbakır’ı ateşe veriyor. Gaz bombaları yağdırıyor. İnsanlarımızı öldürüyor. Halkımızı polisle karşı karşıya getiriyor. Ama kendisi orada oturuyor, çocuklarına gemicik alıyor.”

Başbakan Erdoğan’ı Don Kişot’a benzeten ve ‘dünyayı kurtaracağım iddiasıyla yel değirmenleriyle savaştığını' söyleyen Kaplan, “Hangi akılla nevruzu yasakladın? İnsanda zerre kadar akıl olsa halkın bayramında halka saldırır mı?” dedi.

Diyarbakır’da yasaklamalara rağmen Kürt halkının nevruzu meydanlarda kutladığını belirten Milletvekili Kaplan, “Amed’de (Diyarbakır) meydanları yasaklayacak lider daha anasının karnından doğmadı” dedi. Kaplan, eleştirilerini İçişleri Bakanı Şahin’e yönelterek, “Normal demokrasilerde tuvalet bekçisi bile yapmazlar” ifadesinde bulundu.

KCK davası kapsamında tutuklu yargılanan Prof.Dr. Büşra Erşanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu hakkında hazırlanan savcılık iddianamesini de eleştiren BDP Milletvekili Kaplan, “Erşanlı ve Zarakoyu’ya terörist diyenlerin terörist olduğunu, devlet terörü olduğunu ispatlayacağız” dedi.

Antalya’da BDP’nin nevruz kutlamaları, Mehmet Atay Caddesi’nde Kürtçe türküler ve halaylar eşliğinde sona erdi.

KUTLAMA SONRASI OLAY ÇIKTI

Antalya'da BDP'nin nevruz kutlamalarının ardından olaylar çıktı. Kepez İlçesi'ndeki Mehmet Atay Caddesi'nde kutlamaların sona ermesinin ardından aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, polis barikatına taş ve cam şişelerle saldırdı. Uzun süre olayları izleyen polis, BDP yetkilileri tarafından engellenememesi üzerine göstericilere müdahale etti. Çıkan arbedede 1 polis memuru yaralandı, göstericilerden 8 kişi de gözaltına alındı. Olaylar sırasında bir kadının taş atan çocukları terlikle kovalaması objektiflere yansıdı.

Emre BAYLAN- Soner KOCAER- Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA) -

 
'Bu yıl hedef Rusya'dan 4 milyon turist'
 
Öğretmen öğrencisine 100 kez bunu yazdırdı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
meri57 21 Mart 2012 Çarşamba 10:33

hasip kaplan içişleri bakanı için tuvalet bekçisi bile olamaz demiş tuvqlet bekçisi ekmeği için çalışıyor sizin gibi vatanı bölmeye değil böyle bayrammı olur yakıp yıkıp talan edererek yazıklar olsun size

Yorumu oyla      3      3  
kenan yıldırım 21 Mart 2012 Çarşamba 08:52

hakam tütüncü efendi oy zamanı kepezdeki kırolardan oy almak için partiniz o kadar taviz verirse olacagı buydu gelecek newrozda makam arabanızı yakmasınlar benden söylemesi :-)

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bu yıl hedef Rusya'dan 4 milyon turist'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu yıl Rusya'dan Türkiye'ye 4 ...
3 Alman gencin sahte içkiden ölümüne ATSO'dan kınama
Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki bir otelde 'sahte içki' nedeniyle 3 Alman ...
Alanya'da PKK yandaşı 1 kişi yakalandı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda, ...
 
Polis titiz takiple gaspçılara ulaştı
Antalya'da tapu dairesinde evlerinin satış işlemini yapan 70 yaşındaki ...
GATAB'ın Motokros birincisi
Balıkesir’de düzenlenen 2012 Türkiye Motokros Şampiyonası'nın birinci ...
Antalya'dan kazanıyor yurtdışının tanıtımı için harcıyor
Antalyalı bir firma, ülkenin ve para kazandığı kentin doğal güzelliklerini, ...
 
Antalya'da 18 gözaltı
ANTALYA'da dün akşam nevruz nedeniyle izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba ...
Taburcu olmak için Sağlık Bakanı Akdağ'ı bekliyorlar
Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim ...
Türkiye'nin ilk BMX pisti Alanya'da açılacak
Türkiye'nin ilk 'BMX' (bisiklet motokrosu) pistinin Alanya'da yapılması ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva