Millilere baklava dopingi
Millilere baklava dopingi
Mezuniyet sergisi
Mezuniyet sergisi
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
15 Temmuz 2015 Çarşamba - 16:59

Antalya'daki AVM'ye yine 'Evet' yok

Antalya'nın Konuksever Mahallesi'nde Kızılırmak ve Karacaoğlan caddelerinin kesişim noktasında yapılması planlanan AVM büyükşehir meclisinden yeterli 'Evet' oyunu alamadı.

Antalya daki AVM ye yine  Evet  yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, imar planlarına ilişkin dün karar yeter sayısı oluşmadığı için meclisin ertelenmesine neden olan alışveriş merkezine ilişkin Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nin tartışmalı bir karar aldığını savunarak, "Bu tam bir hukuk garabetidir. Böyle bir karar olmaz. Bu kararını nasıl alındığını açıkçası çok merak ediyorum. Mahkeme bize tavsiyede dahi bulunamaz" dedi.

Antalya'nın Konuksever Mahallesi'nde Kızılırmak ve Karacaoğlan caddelerinin kesişim noktasında yapılması planlanan ve kent gündeminde 2008 yılından bu yana tartışılan alışveriş merkezine ilişkin imar planlarını görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Meclisi bir kez daha toplantı. 7 yıldır meclis kararları ve mahkemeler arasında geçen sürecin sonunda Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda alışveriş merkezinin yapılmasına olanak sağlayacak düzenlemeyi İmar ve Bayındırlık Komisyonu meclise sevk etti. Dün toplanan mecliste karar yeter sayısı oluşmadığı için bugüne ertelendi.

48 MECLİS ÜYESİ KATILDI

Toplantı için Başkan Türel, meclis salonuna girdiğinde siyasi parti grupları henüz yerini almamıştı. Meclis, Başkan Türel'in Ak Parti grubuna haber göndermesinin ardından 48 kişiyle toplandı. Toplantıya MHP'den 2, CHP'den 6 üye katılırken Ak Parti'den 40 üye mecliste yer aldı. CHP'li ve MHP'li belediye başkanlarının yer almadığı meclis toplantısına, Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü de salonda yer almadı.

AK PARTİ GRUBU SERBEST BIRAKILDI

Başkan Türel, mecliste yoklama alınırken "Madde maşallah vebalı gibi, gören kaçıyor" dedi. Dünkü toplantıda karar yeter sayısı olmadığı için Konuksever'de planlanan alışveriş merkezine ilişkin karar oluşmadığını belirten Türel, konuyu Ak Parti grubu olarak bir kez daha değerlendirdiklerini söyledi. Başkan Türel, "AK Parti grubu olarak, meclis üyelerinin hür iradeleriyle parti, Belediye Başkanı etkisi, bakısı oluşmadan istedikleri gibi karar oluşturmaları hususunda durum ortaya çıktı" dedi. Parti grubu olarak aldıkları bu kararının Türkiye genelinde 'demokrat yaklaşımın' örneği olması açısından çok önemli olduğunu savunan Başkan Türel, şunları söyledi:

"Siyasi parti mensuplarını bazen genel başkanlar, parti genel merkezleri, parti teşkilatları düzeyinde hegemonyaya alınmak istendiği, baskı altında bir takım kararla tesis ettirilmeye çalışıldığı iddiaları gündemde olmuştur. Geçmişte de olmuştur, gelecekte de olacaktır. AK Parti gurubunun ortaya koşmuş olduğu, meclis üyelerinin hür iradeleriyle karar vermeleri noktasındaki irade Türk demokrasisine örnek gösterilecek bir davranıştır. Hür iradenin en iyi şekilde tecelli etmesinden hareketle demokrasi adına fevkalade güzel bir yaklaşım biçimi gösterildi. Demokrasi adına, demokratlık adına bu kararı önemsiyorum. Hiçbir şekilde ne bir parti teşkilatı ne bir belediye başkanı idarenin yönlendirici ve etkileyici olmaması adına örnek bir davranışı sergileyeceğiz."

'ÜMİT UYSAL NEDEN YOK?'

Aldıkları bu kararı Türkiye'ye örnek olması dileğinde bulunan Başkan Türel, "Keşke böylesine kritik konularda bütün arkadaşlarımız vicdanlarıyla, hür iradeleriyle hareket edebilir hale gelse" dedi. Meclise Ak Parti'nin yoğun katılımına dikkat çeken Başkan Türel, salonda olmayan Murataşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a yönelik "Gerekçe ne olursa olsun Ümit Başkan'ın da kendi sınırları içindeki bir konuyla ilgili görüşlerini sunmak üzere bir şekilde mecliste bulunması önem taşıyordu" diye konuştu.

'ÇOK ENTERESANDIR'

Bu tartışmalar dışında meclisin Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nin aldığı bir kararla başbaşa olduğunu belirten Türel, mahkemenin de bu kararda temel hukuk normlarını da çiğneyerek yerindelik kararı verdiğini savundu. Mahkemenin söz konusu alana ilişkin imar kararını iptal kararıyla birlikte ticari alan olarak planlamasını istediğini belirten Başkan Türel, "'Böyle yapacaksın' diye dikte edemez. Çok enteresandır, burada yerindelik kararı var. 'Ben bozuyorum, ticaret de yapacaksın' diyor. Belediye meclisinin yerine kendini koyarak. Bu tam bir hukuk garabetidir. Böyle bir karar olmaz. Bu kararın nasıl alındığını açıkçası çok merak ediyorum. Mahkeme bize tavsiyede dahi bulunamaz. Biz karar alırız ,mahkeme ya bozar ya da bozmaz" şeklinde konuştu.

KOMİSYON KARARI AVM'YE OLANAK VERMİYOR

Böylesi bir karar sonucunda Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mahkeme kararını yerine getirmekle sorumlu halde bırakıldığını belirten Başkan Türel, "Komisyon kararı meclisten uygun görüldüğü takdirde bile bunan rağmen alana alışveriş merkezi yapılabilmesi mümkün değildir. Bu hesaplara göre, farklı parsellerde 30 bin metrekarelik inşaat alanı söz konusu olacak. Ancak AVM'nin ihtiyacı olan inşaat alanı bunun çok üzerinde. Meclisimizden geçse bile bugün için AVM'nin yapılabilmesi kolay değildir" dedi.

YETERLİ 'EVET' BULUNAMADI

Siyasi parti guruplarının da konuşmalarının ardından 48 üyesiyle toplanan mecliste gündem maddesi oylanırken 40 oy kullanıldı. Oylar 18 kabul, 10 ret, 12 çekimser şeklinde dağıldı. Başkan Türel, mecliste bir maddenin kabul edilebilmesi için en az 27 'evet' oyu alması gerektiğini belirterek mahkeme kararı doğrultusunda hazırlanan planlar reddedildi.

ANTALYA'NIN KONUKSEVER MAHALLESI'NDE KIZILIRMAK VE KARACAOGLAN CADDELERININ KESISIM NOKTASINDA YAPILMASI PLANLANAN VE KENT GUNDEMINDE 2008 YILINDAN BU YANA TARTISILAN ALISVERIS MERKEZINE ILISKIN IMAR PLANLARINI GORUSMEK UZERE BUYUKSEHIR BELEDIYE MECLISI BIR KEZ DAHA TOPLANTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -


 

 
Zıpkınla balık avlarken boğuldu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’da 'huzur bulduğu' odayı gösterdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
denizz 17 Temmuz 2015 Cuma 12:14

Sizde anladınız 2019 da Menderes TÜREL'in koltuğunu Ümit UYSAL'IN alacağını,o nedenle erken başlamışsınız saldırmaya.Korkunun ecele faydası yok derler.Şimdiden alışmaya başlasanız iyi olacak.

Yorumu oyla      4      3  
Antalyalı 16 Temmuz 2015 Perşembe 07:31

Helal olsun menderes Türel Aslan gibi çıktı söyledi. Ümit uysalıda kınıyorum. Hemen öğrenivermiş sorunlu konularda orradan kaçmayı, açıklama yapmamayı. Çıkıp hayır diyemiyeceği için böyle davraması korkakça...

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zıpkınla balık avlarken boğuldu
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde zıpkınla balık avlamak için tüpsüz dalış ...
Antalya'da 3 HES'e yargı 'dur' dedi
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi Gençler Köyü'ndeki Çenger Deresi üzerinde ...
Serik'teki 6 mahalle polis kontrolüne geçti
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kasım ayında yapılacak G-20 Zirvesi dolayısıyla ...
 
İmecik Yayla Şenlikleri başlıyor
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Beydağları ...
Birlik mesajı
BATI Akdeniz Bölgesi'ndeki valiler, bayram mesajlarında birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Kemer'de taksicilerin korsan taşımacılık isyanı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yaklaşık 150 taksici, araç kiralama firmalarının ...
 
Motosiklet devrildi: 2 yaralı
ANTALYA'da arıza sonucu kontrolden çıkıp devrilen motosikletteki iki kişi yaralandı.
Bayramda serin bir kaçamak: Yazılı Kanyon
BEKLENEN bayram tatili geldi. Ne Akdeniz'in masmavi suları ne de klimalar ...
Karpuz kabuğu reçeli dünya lezzetleri zirvesinde
ANTALYA'ya özgü karpuz kabuğu reçeli, İtalya'nın Milano kentindeki EXPO ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva