Tabancayla başından vurulmuş cesedi bulundu
Tabancayla başından vurulmuş cesedi bulundu
İki kardeşin bıçaklı kavgası: 1 ölü
İki kardeşin bıçaklı kavgası: 1 ölü
Kaymakam Yılmazer’den şehit ailesine ziyaret
Kaymakam Yılmazer’den şehit ailesine ziyaret
Başkan Uysal, başarılı öğrencileri ödüllendirdi
Başkan Uysal, başarılı öğrencileri ödüllendirdi
27 Ağustos 2026 Perşembe - 08:13

Gökay Çakır ve Başaran Aksu tutuklandı

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır ve Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aksu ve Çakır çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Gökay Çakır ve Başaran Aksu tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki maden işletmelerinde çalışan yüzlerce işçinin, aylardır ödenmeyen ücret, kıdem tazminatı ve sigorta alacakları için başlattıkları eylem sürerken dün Soma'da gözaltına alınan Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve Ankara'da gözaltına alınan Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu tutuklama istemiyle hâkimliğe sevk edildi.

TUTUKLANDILAR

İki isim saat 22.30 sıralarında çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

BAĞIMSIZ MADEN-İŞ SENDİKASI AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Bağımsız Maden-İş Sendikası Avukatı Lütfi Sabri Batı, Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. Batı, Gökay Çakır'ın dün Soma'daki sendika genel merkezinde gözaltına alındığını ve geceyi gözaltında geçirdiğini söyledi. Batı, Başaran Aksu'nun da maden işçilerinin eyleminin 16'ncı gününde eylem alanından gözaltına alındığını ve bugün adliyeye sevk edildiğini belirtti.

Batı şunları söyledi:

- "Ankara Adliyesi önündeyiz. Sendikamızın Genel Başkanı Gökay Çakır dün genel merkezimizde, Soma'da gözaltına alınmıştı ve geceyi mevcutlu geçirmişti. Sendikamızın örgütlenme uzmanı Başaran Aksu da yine dün eylem alanımızdan, direnişin 16. gününde, yedinci defa gözaltına alınmış ve geceyi mevcutlu geçirerek bugün adliyeye sevk edilmiştir.

- Suçlandıkları suç, 'halkı kin ve düşmanlığa' tahriktir. Bu suçu işlemediklerini biliyoruz ama kamuoyunda da zaten herkesin malumu olan bu dosyaya konu tweetlerin, sosyal medya iletilerinin bu suçu oluşturmadığı açıktır.

- Bu gözaltı süreci ve şimdi açıklayacağımız üzere savcılık tarafından tutuklama talebiyle sevk edilmiş olmaları... Şu an kendileri sırayı bekliyorlar. Sonrasında tutuklama talebiyle sevkleri değerlendirilecek. Bunların bir suçtan kaynaklanmadığını biliyoruz.

- Ortada bahsedildiği gibi TCK kapsamında bir suç yok. Ortada olan şey, direnmeye cürret etmektir. Ortada olan şey, emekçinin alın terini geride bırakmama, patrona yedirmeme suçu.

- Genel Başkanımız da örgütlenme uzmanımız da patronlara işçilerin, madencilerin alın terlerini, emeklerinin karşılığını, haklarını yedirmedikleri, yedirmemek için her gün, her gece, her dakika didindikleri için şu an burada tutuklamaya sevk edildiler ve biraz sonra hakim karşısına çıkacaklar.

- Tüm kamuoyuna, tüm halkımıza, Türkiye'deki tüm işçi sınıfına çağrımızdır: Başkanımızı, örgütlenme uzmanımız Başaran Aksu'yu yalnız bırakmayalım ve bu direnişe, buradaki madencilerin direnişine sahip çıkalım."

(Odatv.com)

 
İki kardeşin bıçaklı kavgası: 1 ölü
 
Spor salonunda kadına şiddet kamerada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki kardeşin bıçaklı kavgası: 1 ölü
DİYARBAKIR’ın Çınar ilçesinde iki kardeş arasında çıkan tartışmanın bıçaklı ...
İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 70’inci duruşma sona erdi
İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında, aralarında görevinden uzaklaştırılan ...
Oto galerideki araçlar alevlere teslim oldu
AVCILAR’da bir oto galeriye ait park halindeki otomobillerde çıkan yangında ...
 
Mühürlenen boya imalathanesinde yangın
BURSA’nın İnegöl ilçesinde yaklaşık 3 ay önce belediye tarafından mühürlenen ...
3 gündür haber alınamayan kişi evinde ölü bulundu
BATMAN’da kendisinden 3 gündür haber alınamayan Mehmet Doğan (71), kötü ...
Tutuklu belediye başkanı makam aracını satıyor
İzmit Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan İzmit Belediye ...
 
'Terörsüz Türkiye' sürecini hedef alan hesaplara inceleme
İLETİŞİM Başkanlığı koordinasyonunda 'Terörsüz Türkiye' ve 'Terörsüz Bölge' ...
Şerife Gezer'i öldüren saldırgan: Benimle konuşmayınca ateş ettim
GAZİOSMANPAŞA’da eski sevgilisi Şerife Gezer’i öldürmesinin ardından gözaltına ...
Kavurucu sıcak gidiyor, gök gürültülü sağanak geliyor
Yurt genelinde hava durumu cuma gününden itibaren değişiyor. Hava sıcaklıkları ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalyaspor canımız ama markalarımıza kıymayın
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
KEMER NE İLE ANILMALI?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bir gece ansızın
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Koltuktan sonra ne olacak?
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva