Antalya, sahip olduğu gastronomi mirası ve coğrafi işaret potansiyeli ile marka şehir olma yolunda ilerliyor. Antalya mutfağının önemli değerlerinden Yörük kebabı için coğrafi işaret başvuru süreci başlatıldı. Süreç kapsamında düzenlenen tanıtım etkinliği, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.
TESCİL SÜRECİYLE ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TANINIRLIK ARTACAK
Antalya Valiliği koordinesinde, Kepez Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışmaların tanıtıldığı etkinlikte, Antalya yörük kebabının tarihsel ve kültürel geçmişi, özgün pişirme teknikleri ve geleneksel Yörük kültürüyle bağları katılımcılara tanıtıldı.
Millet Bahçesi’nde düzenlenen programa, Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, vali yardımcıları, Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu katıldı. Coğrafi işaret sürecinin tamamlanmasıyla, Antalya yörük kebabının korunması ve uluslararası alanda tanınırlığının artırılması hedefleniyor.
ANTALYA, (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |