Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Teknoloji ile moda birleşti
Teknoloji ile moda birleşti
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı
15 Mayıs 2011 Pazar - 17:48

Antalya'ya küsmedim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalyalılara Kepez Arena Kapalı Spor Salonu'nun yanındaki boş alandan seslendi. Erdoğan, mitingteki sözlerine "Antalya'yı selamlıyorum. Antalya benim için çok önemli" diye başladı.

Antalya ya küsmedim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yerel seçimlerde belediyeyi CHP'ye kaptırdığı Antalya'da konuşan Başbakan Erdoğan, "Çünkü Antalya bizim dünyaya açılan penceremiz. 8.5 yıl boyunca Antalya'nın her meselesiyle çok yakından ilgilendim. Antalya'nın her derdi bizim derdimiz oldu. 8.5 yıl içnde Antalya'ya kaç kere geldim biliyor musunuz? 41 kere geldim. Herhalde 41 kere maaşallah diyebiliriz" diye konuştu.

'BİZDE KIYI KENAR YOK, KUMSAL YOK'


Yerel seçimlerin ardından kendisi hakkında 'Başbakan Antalya'ya küstü' dediklerini aktaran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisi hakkında bu sözü 'Malum zevat'ın çıkardığını söyledi. Miting alanından 'yuh' sesleri yükselirken Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunu söyleyenler bugün mahcup oldular. Biz bu ülkede hiçbir şehre küsmeyiz. Biz 780 bin kilometrekarenin, 74 milyonun partisiyiz. Biz hizmet üretirken önüne seçim haritasını alanlardan değiliz. Gidin Tunceli'ye. Bay Kemal'in memleketi. Hizmetlerimizi göreceksiniz. Burası Bay Kemal'in memleketi demedik. Ama, 'Burası Türkiye'dir' dedik. Ve hizmetimizi oraya götürdük. 'Burası bize milletvekili vermedi' demedik. Ama biz oraya hizmeti götürdük. Gidin İzmir'e, İzmir'e. Tarihinde hiç görmediği yatırımlara AK Parti döneminde kavuştuğunu göreceksiniz. Bizim siyaset anlayışımızda sahil yok. Kumsal yok. Bizde kıyı kenar yok. 81 vilayetin biz hizmetkarıyız. Farkımız bu."

İLK ELEŞTİRİ CHP'Lİ AKAYDIN'A

Antalya'ya hizmette kusur etmediklerini, her sorununa koştuklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bu samimiyeti, kucaklayıcı tavrı diğerlerinde göremezsiniz. Onlar engellemeyi, bozmayı, sadece eleştirmeyi bilir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu arada omuzlarına bırakılan Antalyaspor atkısını göstererek eleştiri oklarını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'a yöneltti.

"Antalya'nın stadını ve kompleksini malum belediye başkanı durdurdu. Antalya gibi bir şehre 40 bin kişilik stad yakışmaz mı? Ama engelledi" diyen Başbakan Erdoğan, "Bunlar, hizmet nedir anlamaz" dedi. Başkan Akaydın'dan 'Meşhur hoca' diye bahseden Başbakan Erdoğan, "Bay Kemal ne denli yalanlar söylüyorsa hocası da aynı. Çünkü her ikisi de aynı merkezden idare ediliyorlar" dedi.

BİSKÜVİ MHP DÖNEMİNDE HAYAL OLDU

'Kanal İstanbul' projesinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından "Orada insan yok" sözleriyle eleştirildiğini belirterek konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, "Bir arkadaşım, 'Başbakanım burada yanlış yaptık. Kanalda gemi değil de burada bir insanı yürütmeliydik' dedi. Bay Kemal 'Bu insan da yüzmeyi bilmiyor' der. Bunların mantığı bu. Bu ülkede kuru fasulye sadece ve sadece CHP dönemlerinde hayal oldu. Bisküvi MHP'nin iktidar olduğu dönemde çocuklar için hayal olmuştur. AK Parti döneminde çocuklarını hayali dizüstü bilgisayar olmuştur" diye konuştu.

YUNUS DEĞİL YAĞMUR BEBEK

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'dürüstlükten doğruluktan' bahsedip 'çark etmediği' bir tek ifadesinin bulunmadığını iddia etti ve Kılıçdaroğlu'nun 11 Mayıs'ta gerçekleştirdiği Yalova mitinginde dile getirdiği bir olayı, "Son bir yalanını daha ifşa ediyorum" diyerek anlattı. Kılıçdaroğlu'nun Yalova mitinginde Denizli'de bir bebeğin sokağa bırakıldığını ve polisler tarafından bulunan bebeğe 'Yuus' adının verildiğini söylediğini aktaran Başbakan Erdoğan, "Yav hale bakın bir masum bebek üzerinden utanmadan sıkılmadan siyaset üretmeye çalışıyor. Hem de yalan söyleyerek" dedi. Olayın Denizli Valisi'ne sorulduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını tek tek düzeltiyorum. Bir; annesi tarafından terk edilmedi, aile tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu'na verildi. İki; aile yoksul olduğu için değil engelli olduğu için verildi. Üç; bebeğin ismi Yunus değil Yağmur, Sevgili Kemal. Kılıçdaoğlu'nun yalanlarını uç uca eklesin Çubuk Beli'ni aşar Isparta'ya ulaşır. Bak Antalya'nın çok güzel bir sözü var, Arife günü yalan söyleyenin bayram günü yüzü kara çıkar. Biraz yüz olacak ama. Bunların yalanı bayramı bile beklemiyor. Ama yüzleri kızarmıyor."

İKİNCİ KEZ AKAYDIN'A DÖNDÜ

Konuşması 'Yalancı Kemal' sloganlarıyla kesilen Başbakan Erdoğan, eline Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın seçim dosyasını alarak yeniden eleştirdi. Dosyadaki afişleri okuyan Başbakan Erdoğan, "Antalya'da elektrik faturası tarihe karışacaktı. Karıştı mı? '9 yıldır bunun üzerine çalışıyorum. Elektrik satıp para kazanacağız' diyordu. Ama sonra 'Elimde sihirli değnek yok' dedi. Eskiden bir siyetçi vardı 'Dün dündür bugün bugündür' diyordu. O zat şimdi CHP'nin akıl hocası" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'a yönelik eleştirilerinin dozu sertleşirken, "Yav sen kimsin ki Antalya'yı sağlık kenti yapacaksın. Sağlık kenti olduysa bu AK Parti iktidarıyla oldu. 'Üniversite kenti Antalya' dedi. Üniversite yapmak senin haddine mi yav? Bak iki tane özel üniversite kuruldu. Daha çok nal toplarsın. Yalanda Genel Başkanı ile herhalde yarışıyorlar. Geçenlerde duydum ki Hoca güneş toplayamamış, elektrik faturası toplamış. Artık Antalya bu hocanın şahsında CHP'ye 'Yetti gari' diyecektir. CHP'ye bunu söylemeniz lazım."

'O MAİLİ KİM VERDİ?' SORUSUNU YİNELEDİ

Kılıçdaroğlu'na bir haftadır çeşitli sorular yönelttiğini fakat 'pişkinlğe vurup' geçiştirdiklerini iddia eden Başbakan Erdoğan, Antalya'daki CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve yine CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nden çok sayıda tutuklu bürokratının bulunduğu Kasırga Operasyonu'nu hatırlattı. "Rüşvetten tutuklu belediye başkanlarını sormayacağım. Zor sorular sormayacağım" diyen Erdoğan, Uşak mitinginde dile getirdiği "Elinize bu sahte maili kim tutuşturdu?" sorusunu yineledi.

AK Parti'nin siyaset mühendislerine karşı olduğunu ve siyasetin millet dışında odaklar tarafından şekillendirmesiyle mücadele ettiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, yine 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ismini vermedi ve "Birileri CHP'nin listelerini şekillendirdi. Bu ortada. Ergenekon'la genel merkezleri arasında tüneli kurdular" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili yolsuzluk dosyaları açıklayacağını sıklıkla dile getirdiğini belirterek konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, "Varsa açıkla. Yanına Bahçeli'yi al. Yetmiyorsa başkalarını da bulun. Vasa açıklayın. Ama bak geç kalmayın. 12 Haziran yaklaştı. Eğer açıklayamazsanız, namertsiniz. Bu kadar ağır konuşuyorum. Benim abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "Gel televizyona çıkalım" sözlerine göndermede bulunan Erdoğan, "87'lik emekli siyasetçinin rahlei tedrisatına gir, biraz daha orada oku, tedrisatta bulun. Ondan sonra belki şöyle bir ışık görünür sana" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN 126 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitingin ardından Habipler Mahallesi'ne geçti ve Kepez Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde toplam değeri 125 milyon 189 bin 653 liraya mal olan 126 toplu tesisin açılışını yaptı.

Açılış öncesi konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, açılışı yapılacak 126 tesisin, yapılan binlerce kilometrenin yanında, mütevazi kaldığını vurguladı. Vali Altıparmak, "Ancak uğurlu elleriniz ile açmanızdan büyük onur duyduğumuzu ifade ediyorum" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, kürsüye çıkarken sendeledi ve koruması tuttu. Yaklaşık 700 kişinin bulunduğu okulun bahçesinde kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Antalya'da eğitim ve spor yatırımları, sulama tesislerini ve kamu yatırımların hizmete girdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan yatırımları tek tek saydı. Kentin simgesi Yivli Minare'nin başarılı bir şekilde restore edildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Yivli Minare Camii'nin de hizmete girdiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı isim vermeden eleştirmeye burada da devam eden Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Antalya'nın 2030 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak projeyi de 2011 yatırım programına aldığımızı belirtmek isterim. Aslında bunlar biliyorsunuz, büyükşehir belediyelerinin yapmaları gereken görevler. Bu görevi biz yine, DSİ yürütüyoruz. Aynı şekilde buraya gelirken ana arter yolu gördüm, gerçekten içim kan ağladı. Bir taraftan Başbakan olarak bir taraftan İstanbul'un eski belediye başkanı olarak. Yani şu yolların bu şekilde bırakılmasını ben halkımın özellikle itilanına bırakıyorum. Çünkü şu ana arter yolu büyükşehir belediyesinin alt yapısıyla üst yapısıyla bitirmiş olması lazım. Bu ilçe belediyesinin görevi değil. Büyükşehir belediyesinin görevidir. Burada tamamen bir ayrımcılık söz konusudur. Adil davranmaya mecburdur. Kaldı ki bakın yol açma çalışmalarını herşeyi ilçe belediyemiz yapmış ama altyapı noktasında büyükşehir belediyesi yerine getirmemiştir. Bunu bir başbakan olarak söylemek istemem. Ama bugün gelirken bunu görmek gerçekten bizleri üzmüştür. Bunlar nasıl belediye başkanıdır? Anlamak mümkün değil. Böyle şey mi olur ya, Antalya hepimizin ortak sorumluluğundadır. Biz devlet olarak yapmamız gerekeni yapacağız, yerel yöneticiler olarak sizde üzerinize düşeni yapacaksınız."

Başbakan Erdoğan, Alanya Dim Barajı'nın da Antalya için önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekti. Erdoğan daha sonra beraberindeki bakan ve milletvekilleri ile toplu açılışı gerçekleştirdi. Vatandaşlardan birinin, "Varol" diye bağırması üzerine Başbakan Erdoğan, "Siirtli misin?" diye sordu.

Erdoğan açılışların ardından parti otobüsü ile havalimanına geçti ve saat 21.30'da Ankara'ya hareket etti.

AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER

Toplam 229 dersliğin yeraldığı 16 okul, 200 yataklı 1 öğrenci pansiyonu, 5 spor okulu, 1 aile sağlık merkezi, 16 spor sahası ve tesisi, 1 cami restorasyonu, 4 kültür merkezi, müze onarımı ve tiyatkro salonu, 4 kamu hizmet binası, 42 içme suyu tesisi, 17 sulama ve taşkın koruma tesisi, Alanya Dim Hidro Elektrik Santrali, 521 kilometrelik 18 ilçe köy yolu ve asfalt kaplama.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Medicalpark sizinmiş?
 
Müjdat Gezen hangi AKP'li bakana 'Vantilatör' dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu 5 bakan ismi verdi
Kılıçdaroğlu, "ilk kez Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, bakanların yolsuzluk ...
Bu atlı kim ?
Bir parti lideri atın üzerinde röportaj verdi. Peki bu lider kim?
AKP'li Ömer Çelik taburcu edildi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Miilletvekili Ömer Çelik, seçim ...
 
Baykal; Eskiden vururlardı, şimdi kaset var
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, siyasetin ...
AKP Milletvekili kalp krizi geçirdi
AK Parti İzmir 2'nci Bölge 3'üncü sıra Milletvekili Erdal Kalkan, kalp ...
Ülken’den Çiftçiler Günü mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Özer Ülken, 14 Mayıs Çiftçiler ...
 
2 B'ye Baykal karşı çıktı
AK Parti Antalya Milletvekili adayı Menderes Türel, ‘’Türkiye’de bir zamanlar ...
Gönül: Halkın yüzde 89'u mutlu
MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, seçim çalışmalarını yürüttüğü Antalya'da ...
Otobüste beyin kanaması şoku!
Eski il başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı otobüste beyin kanaması geçirdi
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva