Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
3 Şubat 2018 Cumartesi - 19:58

Ardahanski'ye 3 bakanlı açılış

ARDAHAN’da yapımı tamamlanan Yalnızçam Kayak Merkezi’ndeki son sistem telesiyej hattı ve kayak pistinin açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katıldığı törenle yapıldı.

Ardahanski ye 3 bakanlı açılış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İl merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kayak Merkezi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 'Yalnızçam’da Turizm Altyapısını Geliştirme' projesi kapsamında 25 milyon TL kaynakla yapımı tamamlanan üç kilometrelik son sistem telesiyej hattı ve kayak pistinin açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Kars’tan karayolu ile Ardahan’a gelen bakanlar, Yalnızçam Kayak Merkezi'nde atlı kızaklarla karşılandı. Atlı kızaklara binerek açılış alanına geçen bakanlar, burada toplanan kalabalığı selamladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kayak Merkezi’ndeki karın kristal kar özelliği taşıdığına vurgu yaptı. Bakan Arslan, "Buraya tam 50 milyon TL'lik bir yatırım yapıldı. Kar kalitesini söylemeye gerek yok. Gerek Kars Sarıkamış’ta gerek Ardahan Yalnızçam’da kristal kar dediğimiz, dünyada emsali çok az olan bir kar var. Uzmanlarla konuştuğunuzda derler ki; kristal kar birleşip birbirini tutup buz haline gelmez. Buz pistler kayakçıların en sevmediği pistlerdir. İşte kristal kar olması sebebiyle, en acemisinden, en profesyonelinden herkes keyfini çıkararak buralarda kayar" dedi.

Ulaştırma bakanı


Kayak sporunda Avrupa’nın Türkiye’den ileride olduğunu fakat Avrupa’yı yakalayacaklarını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, "Son yıllarda kış sporları için büyük yatırımlar yapıyoruz. Erzurum’da yapılan yatırımlar ortada. Bu yatırımlara bir de burası eklenmiş oluyor. Amacımız, gençlerimizin kış sporlarında da başarılı olmasıdır. İnanıyorum ki; Ardahanlı gençlerimizin arasından ülkemizi uluslararası kış sporlarında temsil edecek başarılı kayakçılar çıkacak. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içerisinden gelen birisi ve spora çok destek veriyor. Çok sayıda spor tesisi yapıyoruz. Kış sporlarına olan yatırımlar da devam ediyor. Gelişen, büyüyen ülkemizin kış sporlarında da büyümesini istiyoruz. İnanın, gelecekte çok daha büyük spor organizasyonlarını, kış sporlarını yapacağız. Avrupa bizden ileride ama onları yakalayacağız, onları geçeceğiz. Bizim gençlerimize bu yakışır" diye konuştu.

Bilim ve Sanayi Bakanı

Yalnızçam'daki telesiyej hattının Türkiye'deki diğer kayak merkezleri arasında en modern hat olduğuna dikkat çeken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de şöyle konuştu:

"Burada uygulanan proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğü rekabetçi sektörler programı çerçevesinde hayat bulmuştur. Proje kapsamında Yalnızçam Kayak Merkezi'nde yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda bir telesiyej kurulmuştur. Bu hat ülkemizde ki diğer kayak merkezlerindeki hatların en modernidir. Yalnızçam Kayak Merkezi, kavuştuğu modern çevresiyle, Türkiye’nin, Doğu Anadolu’nun ve Ardahan’ın iftihar edeceği bir eser olmuştur."

Konuşmalarının ardından Yalnızçam Kayak Merkezi’ne yapılan yatırımların açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bakanlar, telesiyeje binerek üç kilometrelik hattan Kayak Merkezi’nin zirvesine gitti ve burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlar telesiyej açılışına yoğun ilgi gösterdi.

Deniz BAŞLI-Dinçer AKTEMUR/ARDAHAN, (DHA)-

 

 
Antalya nihayet 3 puan aldı
 
Afrin'de tankımız vuruldu; 5 ŞEHİT
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Müzesi'ne yoğun ilgi
ANTALYA Müzesi yurt dışından iadesi sağlanan tarihi eserleriyle dikkat ...
Turizm bakanına yeni danışman
Vakit Gazetesi eski yazarı Sibel Eraslan Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı oldu.
5 yıldızlı iki otelin sahibi tutuklandı
Antalya'da 5 yıldızlı iki oteli bulunan Y.Z.Ö tutuklandı.
 
Moskova'dan harika bir haber
Türk turizmini, özellikle de Antalyalı turizmcileri sevindirecek birinci elden haber var.
Antalya'ya gelen her üç turistten biri orayı görecek
TURİZMDE 'Perge Yılı' olarak ilan edilen 2018'de, 14 milyona yakın turistin ...
Myra'da 500 bin turist
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi ile Likya Birliği'nin ...
 
Mardin'e 1 yılda 600 bin turist
​FARKLI din, dil ve medeniyetteki insanların yıllarca bir arada ...
Kültür ve Turizm Bakanı Burdur'da
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 2018 yılına ilişkin ...
TUI kendisine çok bonkör
Avrupa seyahat pazarının en büyük grubu olan TUI, her yıl kendi otel portföyünde ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva