Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
5 Mart 2016 Cumartesi - 20:45

Bababurnu'nda iki belediye karşı karşıya

ANTALYA'da 71 yıldır Akdeniz'de gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababurnu Deniz Feneri'nin turizme açılması için başlayan inşaat çalışmaları Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerini karşı karşıya getirdi.

Bababurnu nda iki belediye karşı karşıya
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da falez kıyı bandının Akdeniz'e uzandığı en uç nokta Bababurnu'nda 71 yıldır Akdeniz'de seyir halindeki gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Deniz Feneri'nin kafe- restoran olarak turizme açılması için devam eden inşaat çalışması iki belediyeyi karşı karşıya getirdi. Büyükşehir Belediyesi öğle saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada inşaata engel olmadığı için Muratpaşa Belediyesi'ni sert ifadelerle suçladı. Ardından Muratpaşa Belediyesi yine yazılı açıklamayla bu inşaata izin verdiği için hükümete yüklendi. İki açıklamanın ortak noktası ise inşaatı durdurmak için dava açacaklarını bildirmeleri oldu.

'BİLGİ İSTEDİK'

Antalya Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Bababurnu Deniz Feneri'nin birinci derece sit alanında yer aldığına dikkat çekilerek, fenerde yaşanan gelişmelere ilişkin haberleri ihbar kabul ettiklerini ve Muratpaşa Belediyesi'ne resmi bir yazı gönderilerek konuyla ilgili bilgi talep ettikleri kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın 16 Aralık tarihli yazısında Muratpaşa Belediyesi'nden incelenmek üzere bilgi ve belgelerin gönderilmesi ve bu aşamada herhangi bir faaliyette bulunulmaması istendiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Muratpaşa Belediyesi'nin 31 Aralık tarih ve 21694 sayılı yazısı ile yapının ruhsat ve eklerine aykırılıkların tespit edilerek mühürlendiği, aykırılıkların nasıl giderileceği ve ruhsat iptali gerekip gerekmediği hususları hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yazı yazıldığı bildirilmiştir. Büyükşehir Belediyesi yaşanan süreci takip etmeye devam etmiş ve kurumlarla temasını sürdürmüştür. Muratpaşa Belediyesi'nin görüş istediği Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 18 Ocak tarih ve 910 sayılı kararı ile aykırı uygulamaların ilgili idaresi gözetiminde iş makinesi kullanılmadan titizlikle yıkılması, yürütülen süreçler hakkında komisyona bilgi verilmesini istemiştir."

'GÖRMEZDEN GELENLERİ DE İZLEDİK'

Resmi süreci takip eden Büyükşehir Belediyesi, "Antalya'ya kazandırılmak istenen, şehrimizin geleceğine damga vuracak projeleri engelleyebilmek için her türlü yolu deneyen ancak Bababurnu Deniz Feneri'ne yapılmak istenen tesisi görmezden gelenleri de yakından izlemektedir" diyerek eleştiri oklarını Muratpaşa Belediyesi'ne yöneltti. Falezlerin üzerinde ve Antalya'nın en güzide yerinde yapılan bir imar değişikliğine Muratpaşa Belediyesi'ndeki askı süresinde itiraz edilmemesinin manidar olduğunu savunan Büyükşehir, açıklamasına şöyle devam etti:

"Büyükşehir projelerinin önemli bir bölümüne STK'lar ve meslek odaklarınca kamu hassasiyeti adına davalar açılıyor iken bu konuda hiçbir kişi ve kuruluş tarafından yargı nezdinde bir girişimde bulunulmaması dikkat çekici bir husustur. Bu tesis Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında olsa idi şu an duymamayı, görmemeyi ve konuşmamayı tercih eden çevrelerin tepkisi nasıl olurdu? Bunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın mirasına sahip çıkmakla görevlendirilmiştir. Bize bu görevi Antalyalılar vermiştir. Antalyalılardan aldığımız görev gereğince Bababurnu'nda yapılan plan değişikliği ve Muratpaşa Belediyesi tarafından verilen ruhsat işlemleri hakkında dava açılmasına karar verilmiştir."

MURATPAŞA'DAN 5 SAAT SONRA AÇIKLAMA

Büyükşehir Belediyesi'nin öğle saatlerinde yaptığı bu açıklamadan yaklaşık 5 saat sonra Muratpaşa Belediyesi de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Muratpaşa Belediyesi açıklamasında eleştiri oklarını hükümete yöneltti. Açıklamada, "Bababurnu Deniz Feneri'ni, 49 yıllığına bir özel firmaya tahsis eden mevcut hükümettir. Bababurnu Deniz Feneri'ne imar planı yaparak, yapılaşma izni veren mevcut hükümettir. Bu imar planının iptali ve yapılaşma izninin kaldırılması talebimizi reddeden de mevcut hükümetin birimidir" ifadeleri yer aldı.

Belediyelerin, geçerli bir imar planı olan alanlarda, yapı ruhsatı verme zorunluluğu olduğunu belirterek sürece ilişkin kendisini savunan Muratpaşa Belediyesi, aksi halde, belediyelerin ilgili birimleri, şikayet üzerine cezai ve hukuki takibata uğramakla karşı karşıya olacaklarını bildirdi.

MURATPAŞA DA DAVA AÇIYOR

Muratpaşa Belediyesi yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bütün bu işlemleri gerçekleştiren hükümet birimleri değilmiş gibi, hükümetle aynı partiye mensup Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Muratpaşa Belediyesi'ni dava edeceğini açıklaması gülünçtür. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni, partili bakanları nezdinde girişimde bulunarak; 49 yıllık tahsisi iptal ettirmeye ve Bababurnu Deniz Feneri'nde yapılaşma içeren imar planını değiştirtmeye davet ediyoruz. Belediyemiz avukatları, Bababurnu Deniz Feneri'ne ilişkin plan değişikliği talebimizin reddi işlemine karşı, dava hazırlıklarını tamamlamış olup, yürütmeyi durdurma talepli dava dosyasını 07 Mart Pazartesi günü Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne teslim edecektir."  (DHA)
 

 
Bababurnu'ndaki inşaata çevrecilerden tepki
 
Müstakil ev yangında kül oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bababurnu'ndaki inşaata çevrecilerden tepki
ANTALYA'da kısa adı A Platformu olan çevreci grup, 71 yıldır Akdeniz'de ...
Kural tanımaz motosikletliler
ANTALYA'da motosiklet kullanıcıları kuralları hiçe sayıyor. Kimi zaman ...
Ankara'ya giden yolcu otobüsü devrildi: 17 yaralı
ANTALYA’nın Akseki İlçesi’nde kar yağışının etkili olduğu Alacabel Mevkii'nde ...
 
Balkondan düştü öldü
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde dün gece evinin balkonundan düşen 29 yaşındaki ...
Kaygan yol kazası: 1 yaralı
ANTALYA'da kaygan yolda 2 kamyonet ve midibüsün karıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
AKUT'un acı günü
ANTALYA'da AKUT ekibinde görev yapan 62 yaşındaki Turgay Özböler, geçirdiği ...
 
'Alzheimer'a karşı zeka oyunları
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi, Fener Mahallesi'ndeki yaşlı evinde 60 ...
Rus işadamından 'eğitim turizmi' yatırımı
ANTALYA'da iki ayrı Rus okulu bulunan işadamı Victor Bikkenev, Konyaaltı ...
Konuksever'e raylı sistem
MURATPAŞA İlçesi Konuksever Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan Başkan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva