Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
20 Ağustos 2011 Cumartesi - 09:53

Bağış, Kepez’de İmam Hatip Lisesi’nin temelini attı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Antalya’da katıldığı imam hatip lisesi temel atma töreninde imam hatip mezunlarının 'zenci muamelesi' gördüğünü söyledi. Bu okullardan mezun olanların bugün Türkiye’yi dünyanın en büyük 16’ncı ekonomisi haline getirdiğini kaydeden Bağış, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın bir imam hatip mezunu olduğunu hatırlattı.

Bağış, Kepez’de İmam Hatip Lisesi’nin temelini attı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Antalya’da Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (HAMLEDER) etüd merkezini ziyaret etti. Burada eğitim verilen sınıfları ziyaret eden Bakan Bağış, etüd merkezinde eğitim gören çocuklarla sohbet etti. Çocuklara ileride ne olmak istediklerini soran Egemen Bağış, çocuklardan 'mühendis', 'polis', 'doktor' gibi cevaplar alınca, "İçinizde diplomat olmak isteyen yok mu?” diye sordu. Öğrencilerin ses çıkarmaması üzerine Bağış, “Bu Avrupalılarla hep ben mi mücadele edeceğim. El verin siz de biraz. Mevlüt Bey ile benim imanımız gevredi” dedi.

TÜRKİYE ARTIK GÜÇLÜ ÜLKE

Ardından HAMLEDER’in çalışmalarına ilişkin bilgi alan ve sinevizyon gösterisini seyreden Egemen Bağış, bugünün 19 Ağustos Dünya İnsanı Yardım Günü olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Bugün Dünya İnsani Yardım Günü'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Somali’de bir insanlık haykırışını seslendirebiliyorsa, oradaki susuz, kıtlık içinde kıvranan insanların vahametini dünya gündemine taşıyabiliyorsa, demek ki Türkiye artık dünyada güçlü bir ülke. Demek ki bizim 2023 vizyonumuz, dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olma hedefimiz bizim üzerinde hemfikir olduğumuz kenetlendiğimiz ortak bir paydamız olmuştur” diye konuştu.

ATATÜRK ÖRNEĞİNİ VERDİ

Bakan Bağış daha sonra Kepez İmam Hatip Lisesi temel atma törenine katıldı. Buradaki konuşmasında, imam hatip liselerinin çekirdeğini oluşturan, eski adıyla Darül Hilafe’yi 1923 yılında Atatürk’ün ziyaret ettiğini hatırlatan Egemen Bağış, şöyle devam etti:

“Maalesef Atatürk’ten sonra kurduğu partiyi ele geçiren ve onun düşüncelerini istismar etmeye kalkan zihniyet gün gelip imam hatipleri ölü yıkayıcısı yetiştiren okullar olarak lanse etmeye kalktılar. Ama imam hatip liselerinde okuyanlar bu ülkede farklı muamele görseler bile, kimi zaman zenci muamelesi görseler bile bu ülkenin sorunlarını aşmakta herkesten daha mahir olduklarını çok net bir şekilde ortaya koydular. Onlara 'siz artık muhtar bile olamazsınız' denilmesine rağmen, onların önüne çıkarılan katsayı engellerine rağmen, başörtüsü deyip kızları evlerine hapsetmeye kalkanlara direnen imam hatip mezunları bu Türkiye’yi dünyanın en büyük 16’ncı en büyük ekonomisine haline getirmekle kalmayıp, dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yapmak için kolları sıvadılar. İşte bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin imam hatip mezunu Başbakanı Somali’de işadamlarımızla, sanatçılarımızla, gazetecilerimizle, milletvekillerimizle bir insanlık dramını hep birlikte dünya kamuoyuna taşıyor" dedi. 

BDP'YE YÖNELİK ELEŞTİRİ

BDP’yi de eleştiren Egemen Bağış, eskiden gençlere silah, bıçak, kama dağıtan anlayışı yerle bir ettiklerini, artık gençlerimize tablet bilgisayar dağıtan bir devlet anlayışını ortaya koyduklarını söyledi. Buna rağmen gizli gündem tartışması yapma saygısızlığını gösteren zihniyetler olduğunu belirten Bağış, şöyle konuştu: “9 yıldır iktidardayız, bir Allah’ın kulunun yaşam tarzına karışıldı mı bu ülkede? Kimsenin inançlarıyla, değerleriyle, yaşam tarzıyla sorunu olan bir devlet ortaya kondu mu? Tam aksine biz bu ülkenin tüm insanlarını farklı dilleri, inançları, etnik kökenleri, mezhep grupları ile bu ülkenin eşit vatandaşları olarak görüp, hep birlikte kucakladık. Onun için bugün artık kendini mecliste temsil edebilecek, grup oluşturabilecek kadar siyasi desteği olan bir hareketin hala terör örgütünün arkasına sığınması kabul edilemez. Adı barış ve demokrasi olan bir siyasi partinin ne barışa ne demokrasiye hizmet etmiyor olması bu ülke için hepimizi düşündüren çok önemli bir sorundur. Biz herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz. Kimsenin ne yaşam tarzıyla, ne kılık-kıyafetiyle, ne yediği içtiğiyle, ne de evde kullandığı ana diliyle bir sorunumuz yok" diye konuşmasını bitirdi. Konuşmaların ardından ise Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser’in duası ile temel atma töreni gerçekleşti.
Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)

 
Kaş’ta barıştılar
 
Şortlu Bakan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaş’ta barıştılar
Bugüne kadar pek çok kez ayrılıp barışan Berrak Tüzünataç ile Nejat İşler, yine sil baştan yaptı.
Göz Göre Göre Meydana Gelen Kazalar
Antalya’da MOBESE kameralarına takılan kazalarda 'Kaza geliyorum demez' sözü adeta yalanlanıyor.
Alkollü girdiği havuzda boğuldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan Polonyalı 23 yaşındaki Bartosz ...
 
İnternet dolandırıcısı internet cafede yakalandı
Antalya'da elde ettiği başkalarına ait kimlik ve kredi kartı bilgileriyle ...
2 kuzen girdikleri çayda boğuldu
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde serinlemek için Köprü Çayı'nda giren 16 ...
'Anadolu süvarileri' kampta
Anadolu'nun değişik illerinden biniciliğe kabiliyeti ve isteği olan fakat ...
 
Yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı:5 yaralı
Antalya karayolunun 35'inci kilometresinde meydana gelen trafik kazasında ...
Kız kardeş dayanışması
Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde çocuk gelişimi öğretmenliği yapan 32 yaşındaki ...
Babadan engelli oğluna böbrek
Henüz 6 aylıkken geçirdiği fıtık ameliyatı sonrası aşırı narkoz nedeniyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bayram günleri
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva