Denetim raporlarına göre, etli ekmek, kayseri mantısı, kıymalı börek ve köfte iç harcında dana eti yerine sakatat (kalp) ve kanatlı eti eklendiği tespit edildi. Özellikle Adana kebap gibi ürünlerde de tüketiciye taşlık ve sakatat sunulduğu belirlendi.
ANTALYA'DAN BİR FİRMA VAR
Antalya'da Bens Pastacılık Ürünleri'ne yapılan denetimde kekikte yabancı madde tespit edildi.
Listede dikkat çeken bir diğer konu ise zeytinyağlarına tohum yağı karıştırılması oldu. Üreticilerin maliyeti düşürmek için tohum yağı ekledikleri belirlendi.
Toz biber ve kekik, ezme gibi baharat ürünlerinde de taklit ve tağşiş yapıldığı anlaşıldı. Denetimlerde, bu ürünlerin içerisine yabancı maddeler karıştırıldığı tespit edildi. Antep fıstığı ezmesinde de gıda boyası bulundu.
Söz konusu listede 28 işletme yer aldı. İşletmelerin çoğunlukla Aydın, Gaziantep, Muğla, Mersin ve İstanbul’da olduğu görüldü.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |