Antalya'da günübirlik konaklama yerlerine denetim
Antalya'da günübirlik konaklama yerlerine denetim
Antalya'da bir Sultan hatırası, altı umut hikayesi
Antalya'da bir Sultan hatırası, altı umut hikayesi
MMO Antalya yangın güvenliği için sahada
MMO Antalya yangın güvenliği için sahada
Nihal Candan'ın babası: Hatalıyım
Nihal Candan'ın babası: Hatalıyım
30 Haziran 2025 Pazartesi - 08:40

CHP'nin baş ağrısı

Turgut Güngör

CHP nin baş ağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin başka işi, gücü, derdi, sorunu yok gibi, günlerdir CHP'nin kurultay mahkemesi konuşuluyor. Bir deli kuyuya bir taş attı, 40 akıllı çıkarmaya uğraşıyor. Kayyum ve mutlak buhtan tanımları, neredeyse sokaktaki çocukların dilinde dolanıyor. En çok da hukuk tartışılıyor. Adalet Bakanı, "Türkiye bir hukuk devletidir" açıklaması yapma zorunda kalıyor. 

Mahkemenin önünde iki şık var: "Bu davaya bakmaya yetkili değiliz" diyebilir veya hukuku hiçe sayar, "CHP'nin kurultayı hukuka uygun değil" görüşü ile siyasi bir karar verir.

Kurultay sonrası itiraz olmamış, Yüksek Seçim Kurulu mazbatayı vermiş, üzerinden 2 yıla yakın süre geçmiş. Bugün en yetkili anayasal kurumlardan olan YSK'nın kararına karşı, bir mahkemede açılan dava için iddialar havada uçuşuyor.

HUKUKA UYGUN KARAR

Delegeler pavyonda eğlenmiş(miş), para ile oy satıldığını duymuş(muş) gibi somut kanıtı, belgesi olmayan, adeta dedikodu belki de iftiralar, hem toplumu hem mahkemeyi meşgul ediyor. Bu davaya bakacak olan mahkemenin, hiç bir etki ve baskı altında kalmadan, hukuka uygun en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Her şeye rağmen, çok farklı bir karar çıkma olasılığına göre, CHP kurmayları senaryolara uygun planlarını hazırladı. Belediye başkanları, il başkanları, milletvekilleri, parti meclis üyeleri bugün CHP genel merkezinde olacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi ekibinden milletvekilleri ile Genel Merkeze gelme ihtimaline karşı Özgür Özel ve ekibi CHP genel merkezinde tam kadro karşılarına dikilecek.

SENİ İSTEMİYORUZ

Kılıçdaroğlu için sosyal medyada yürütülen "seni istemiyoruz" kampanyası tam hızıyla devam ediyor. Geçmiş dönemin genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Murat Karayalçın yayınladıkları bildiri ile olası gelişmelere karşı çağrı yaparak, tutumlarını ortaya koydular. 81 il başkanının bildirisi de işin tuzu biberi oldu. 

CHP Genel Merkezi bugün bir kale gibi korunacaktır. Kılıçdaroğlu böyle bir ortamda, yeterli Çevik Kuvvet eşliğinde CHP genel merkezine gidebilir. 13 yıl genel başkanlık yaptığı CHP'ye polis desteği ile girme girişimini Kılıçdaroğlu kabul etmeyebilir. Polis eşliğinde olmak kendisine yakışmayacaktır. 

MAHKEMENİN KARARI

Son olarak şu ihtimalleri unutmayalım.  1-Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe bırakabilir ve CHP üzerindeki olumsuz tartışmaların devamına zemin hazırlayabilir. 2- Mahkemenin vereceği "koltuğa dönebilir" kararına karşı Kılıçdaroğlu, "Benim öyle bir talebim yok" diye geri çevirebilir.

 Mahkemenin kararı siyasetin yeniden şekillenmesinde önemli bir kilometre taşı olacaktır. Kılıçdaroğlu açısından iki şık söz konusu: "İstenmeyen adam" olarak anılabilir veya "Kahraman" düzeyinde saygı duyulan bir kişi olarak tarihe geçer. Adalet yürüyüşüyle her kesimden destek bulan Kılıçdaroğlu, bir avuç partili sempatizanı mutlu etmek için CHP'yi feda etmeyecek, ateşe atmayacak akıldadır. CHP'liler uzun süre saygı gösterdikleri eski genel başkanlarının, Atatürk'ün partisi için en doğru kararı verme umudunu taşıyor.

 

 

 

Etiketler:
 
Nihal Candan'ın babası: Hatalıyım
 
Antalya Gazipaşa'da orman yangını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin üç eski genel başkanından ortak bildiri
CHP'nin eski genel başkanları Murat Karayalçın, Altan Öymen ve Hikmet ...
Muharrem İnce CHP'ye geri döndü
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yeniden CHP'ye katıldı.
AK Parti'de MKYK toplandı
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti ...
 
Özgür Özel: Adalet tutuklandı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın ...
Ümit Özdağ'dan 'Talat Paşa Anıtı'na ziyaret
ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara'da Osmanlı Sadrazamı Talat ...
Özdağ, Özel'i ziyaret etti
ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ...
 
Özdağ, Dervişoğlu'nu ziyaret etti
ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat ...
Özgür Özel'den Muharrem İnce'ye 'CHP'ye davet' ziyareti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem ...
Dervişoğlu: Asgari ücret en az 29 bin 850 TL olmalı
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Asgari ücretlerin yeniden ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki yeni bir TV kanalı üzerine...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
CHP'nin baş ağrısı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Benim kızım da ölümden döndü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva