MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
26 Aralık 2014 Cuma - 16:11

Başkan Ümit Uysal projelerini anlattı

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, geride bıraktığı 9 ayda yaptıkları çalışmalardan mutlu olduklarını belirterek, çalışmalarının özünü “Muratpaşa'da toplam mutluluğu, toplam endorfin oranını artırmak. Kardeşliği, barışı, sevgiyi, dayanışmayı arttırmak" sözleriyle anlattı.

Başkan Ümit Uysal projelerini anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Belediye Başkanı Uysal, Lara Balıkevi'nde düzenlenen kahvaltıda geride bıraktığı 9 aylık zaman diliminde yaptığı çalışmaları, gelecek hedeflerini gazetecilerle paylaştı. İnsanı merkez alan, insan yaşamına dokunan projeleri hayata geçirmek istediklerini ve bunun için çalıştıklarını belirten Uysal, "Toplam yaşam kalitesini yükseltecek, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' sözündeki gibi yoksul kesimleri toparlayacak, sokak çocuğu bırakmayacak, kadınlarımıza yaşam alanı üretecek, yaşama katılmalarını etkin şekilde sağlayacak çalışmaları yoğunlaştırarak sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Uysal bu amaç etrafından, 'ihtiraslı', 'görkemli' olarak tarif ettiği işlere bir miktar mesafeli olduklarını söyledi. 9 aylık çalışmalardan mutlu olduklarını kaydeden Uysal, çalışmaların özünü “Toplam mutluluğu, toplam endorfin oranını Muratpaşa'da arttırmak. Kardeşliği, barışı, sevgiyi, dayanışmayı arttırmak" sözleriyle anlattı.

'MÜKEMMELLİĞİ ŞEHİRLEŞİRKEN KAYBETTİK'

Bunun karşısında gündelik hayatı etkileyen işlerde çok etkili olacaklarını kaydeden Başkan Uysal, bu noktada Muratpaşa'da azami iyileşme için çalıştıklarını söyledi. Uysal, şöyle konuştu:

“Mükemmellik diyemiyorum. Mükemmellik trendini şehirleşirken, kentleşirken kaçırmışız. Kentleşmemiz mükemmel olmadığı için fiziki mekanları mükemmel hale getirme şansımız yok. Azami iyileşmeden söz edebiliriz. İyi kaliteli, Avrupa Birliği standartlarında. İçinde engelli şeridi, turunç ağaçlarıyla. Yollarda yama değil sıcak asfalt. Bunları çok önemsiyoruz. Çöp konteynerlerinin azamisinin yer altına alınması. Bunun çalışmalarını başlattık. Kendimiz üretiyoruz. Atölye sayımızı üçe çıkaracağız. Mükemmel değil ama en iyisine doğru adım atmak zorundayız."

EVCİLMEN'İN PARK REKORUNA GÖZ DİKTİ

Muratpaşa'da mülkiyet sorunları nedeniyle 700 civarında 'mezbelelik' alan bulunduğunu kaydeden Ümit Uysal, “Bu şekilde mülkiyet sorunu taşıyan, kamulaştırma zorunluluğu doğuran ve çok da yüklü sayıda olduğu için kamulaştırılması da güç olan bu yerleri, hiçbir şey yapmasak bile temizliyor ve çimlendiriyoruz" dedi. Bu haliyle bu noktaları kent sağlığını tehdit etmeyen bir aşamaya taşıdıklarını belirten Uysal, belediyenin hissesi olan yerlerde sosyal ihtiyacı da dikkate alarak kamulaştırmasız el atma çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bu çerçevede 20 alanda park inşaatlarının sürdüğünü, Ocak ayı içinde 8'inin faaliyete gireceğini belirten Başkan Uysal, “2015 yılı içinde 50 parkı hizmete sokacağız ve yıllık 50 park ortalamasıyla devam etmek istiyoruz. Bunların ortalama metrekaresi 5- 6 bin metrekare civarında" dedi.

'KENDİMİZDEN BİLE KORUYORUZ'

Başkan Uysal, belediyenin sosyal alandaki çalışmalarının başında falez kıyı bandında hizmete açılan yaşlılar evini anlatarak başladı. Modeli daha da geliştirmek istediklerini belirten Ümit Uysal, kısa bir sürede bu evlerin sayısının 3'e çıkacağını söyledi.

Yoksul ailelere dönük Dutlubahçe'de bir kreş açtıklarını belirten Uysal, bu kreşten sadece yoksulluğunu belgeleyen ailelerin yararlanabildiğini belirterek, “Deyim yerindeyse torpille tasarruf edilen yerler değil. Yoksul ailelere hizmet eden, kendimizden bile sakındığımız yerler burası" dedi. Uysal, kreşlerin sayısının hızla çift haneli rakamlara ulaşması gerektiğini, sadece Dutlubahçe Kreşi'ne başvuran aile sayısının binlerle ifade edilmeye başladığını söyledi.

Adalya Vakfı'nda da toplanan bağışları öğrencilere burs olarak verdiklerini söyleyen Uysal, burs verilecek öğrencilerin bağımsız bir kurul tarafından belirlendiğinin altını çizdi, “Kendi siyasi etkimizden dahi koruyoruz ve gerçek ihtiyaç sahiplerine burs veriyoruz" dedi. Muratpaşa Belediyesi'nde 17 merkezde kadın işliklerinin hayata geçirildiğini kaydeden Uysal, nihai amaçlarını kadınlarını burada ürettiği ürünleri turizm sektörüyle buluşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Uysal bu amaçla geçen hafta seyahat acenteleriyle bir toplantı yaptıklarını ve bazı yöntemler belirlediklerini söyledi.

Ümit Uysal, kısa süre önce başlayan Turunç Masa uygulamasının idareyle vatandaş arasında, vatandaşa daha yakın bir konumda yer alan bir hizmet olduğunu söyledi. “Kimsin, necisin, belediyede tanıdığın, torpilin var mı? diye sormayan bir masadır" diyen Uysal, uygulamanın bir yönetim standardı olduğunu söyledi.

KATI ATIK İÇİN DÜNYADA BİR İLK

Uysal, toplantıda Türkiye'de belki de dünyada bir ilk olacağını söylediği proje çerçevesinde Muratpaşa'da her evi katı atık ayrıştırma merkezi haline dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Ekonomik olarak değeri olan naylon, pet, kağıt, karton tutu, atık yağ gibi katı atıkları alışveriş hakkı karşılığı toplanmasını sağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Uysal, “Bu çalışma, ayrıştırılmış nitelikli katı atık sağlar. Toplanan katı atık miktarını artırır. Eve ekonomik girdi sağlar ve nihai olarak temiz bir çevre sağlar" dedi.

SİYASİ HOŞGÖRÜ

Uysal, Muratpaşa'da 7 noktada hali hazırda kullanılan falezlerden denize iniş noktalarını yeni hiçbir kullanım öngörmeden projelendirdiklerini söyledi. Fakat projelerin Koruma Kurulu'ndan onay almadığını belirten Başkan Uysal, “Art niyet aramıyorum ama halka duyurdum. Çünkü söz vermiştik" dedi. Bununla birlikte Bayındır Mahallesi'nde yüzme havuzu yapmak istediklerini fakat Büyükşehir Belediye Meclisi'nde “Bu alan yerine eş değer yeşil alan göstermeniz gerekir" gerekçesiyle projenin reddedildiğini kaydeden Uysal, şöyle konuştu:

“Oysa sonuçta toplumun yararı için bir projeydi. O bölgede başka yer olsa gider oraya yapardık. Ret oyunu duyurduk. Büyükşehir Belediyesi de neden ret verildiğini başka bir levhayla duyurdu. Bizim alanımız, sökebilirdik ama sökmeyi uygun görmedik. Halkımız her iki tezi de okusun diye hiç dokunmadık. Herkes okuduktan sonra da kaldırırız. Yönetimin şeffaflaşması açısından güzel bir şeydir."

'AKP'Lİ BELEDİYELERDE KOORDİNATÖR KRİZİ VAR'

Uysal, Manavgat'ta CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in Büyükşehir Belediyesi'ne karşı başlattığı siyasi kampanyaya ilişkin de Sözen'in mücadelesinde haklı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin kendini çatı belediyesi olarak kurgulaması gerektiğini belirten Uysal, “Büyükşehir Belediyesi'nin alt belediyelerle çatışmaması herkes için uygun olur" dedi. Bütünşehir yasasına bir geçiş döneminin yaşandığı ve ölçüyü kaçırıp fazla yetki kullanımına gidilmemesi gerektiğini dile getiren Başkan Uysal, “Nasıl aşırı güç kullanımı diye bir şey varsa aşarı yetki kullanımı diye de bir şey var. Sosyal barışın bozulması yönetene kaybettirir. En tepede yönetin kimse ona kaybettirir" dedi. Belediyelerin üzerine atanacak koordinatörlerin ilçe belediyesiyle saygıya dayalı bir iletişim kurması gerektiğini savunan Başkan Uysal, “Tepeden bakan, 'Daha üst bir seçilmişin adayıyım, senin üzerindeyim' gibi yaklaşırsa sadece CHP'li belediyelerde değil, AKP'li belediyelerde de büyük huzursuzluğa neden olur. Şu anda da böyledir aslında" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 
 

 
Araba kullanan iki kadın 'Terör' suçundan yargılanacak
 
CHP'de vekillik için istifa edenlerin tam listesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya CHP'de vekillik istifaları
ANTALYA'da milletvekili adaylığı için iki ilçe başkanı istifa etti. CHP ...
Önder Kurnaz CHP Kepez'den adaylığını açıkladı
Antalyalı işadamı Önder Kurnaz, 3 Ocak Cumartesi günü yapılacak CHP Kepez ...
Sapan; “Güneş santrallerini kim engelliyor”
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Türkiye’nin güneşten elektrik ...
 
İçişleri Bakanı Ela, Antalya Valisi için ne dedi?
Antalya Valisi Muammer Türker'in Suriyeli sığınmacıların şehri terketmeleri ...
Kılıçdaroğlu: Artık affetmem
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki milletvekilinin disipline sevkedilmesiyle ...
Baykal kimi işaret ediyorsa o kazanıyor
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya'da partisinin il ...
 
Sadık Badak'tan Erdoğan'a destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdığan’ın, ‘Bu ülkede yıllarca doğum kontrolü ...
Saray müdahelesi ters tepebilir
AKP kulislerinde özellikle Erdoğan’ın müdahale etmemesi durumunda parti ...
Kaş'ta ipi Zorlu göğüsledi
CHP Kaş İlçe Örgütü'nün olağanüstü kongresinde 2 aday yarıştı. Mehmet ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva