Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
9 Kasım 2014 Pazar - 11:02

Baykal'dan tarihi bir konuşma

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'da partisinin organize ettiği aşure gününe katıldı ve burada tarihi bir konuşma yaptı.

Baykal dan tarihi bir konuşma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


DOĞUP büyüdüğü mahalledeki aşure gününe katılan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bugün ne yazık ki 1334 yıl sonra bu olayların yaşandığı Irak'a tekrar bakın. Gene acı, kan, ölüm, zulüm. Bunun çaresi Türkiye'de. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu devlet düzeni bunun çaresidir. Birileri Türkiye'deki demokratik, çağdaş dünya hukukuna dayalı devlet düzeninden rahatsız. Türkiye'yi Ortadoğu'ya çekmeye çalışıyorlar" dedi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'da doğup büyüdüğü Deniz Mahallesi'nde parti teşkilatının her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure gününe katıldı. Çok sayıda partilinin yanı sıra CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve İl Başkanı Cavit Arı'nın da bulunduğu etkinlikte Deniz Baykal üzerinde nar taneleriyle CHP yazılmış aşureyi katılanlara kendisi dağıttı.

DENİZ MAHALLESİ'NİN BİR PARÇASI

Mahallenin sakinlerine seslenen Deniz Baykal, "Kendimi o kadar evimde hissediyorum ki, sadece bu mahallenin adı Deniz olduğu için değil. Yıllarca bu mahallede 122'nci Sokak'ta oturduğum için. Annem orada hayatının sonuna kadar yaşadığı ve benim siyasi hayatımda karargahım orası olduğu için kendimi bu mahallenin, bu esnaf kardeşlerimizin, burada oturan komşularımızın bir parçası hissediyorum. Deniz Mahallesi'nin bir parçası hissediyorum" dedi.

BERABERLİĞİN YAŞANDIĞI GÜN

Aşure gününün toplum olarak hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Deniz Baykal, büyük bir tarihsel süreklilik içinde Türkiye'de yaşayan insanların hiçbir mezhep ayrımı yapmadan, Alevi- Sünni demeden, din ayrımı olmaksızın Hıristiyanları, Ortodoksları, Katolikleri, Rumları, Ermenileri etnik ayrım yapmadan hep beraber aşure gününün kutlandığını söyledi.

Aşure gününün bizim toplumumuzun birlik ve beraberliğinin yaşandığı bir gün olduğunu belirten Baykal, "Böyle bir günü ayakta tutmak, sürdürmek ve bir araya gelmek çok güzel bir alışkanlıktır. Bu alışkanlığı ayakta tutmaya gayret gösteren, katılanları kutluyorum. İhmal etmeyin, çok değerli bir gündür" dedi.

'ŞİMDİ O ACIYI ARTIK AŞIYORUZ'

1334 yıl önce, Müslümanlığın daha 60'ıncı yılında tarihin kaydettiği en büyük acılardan birinin yaşandığını anlatan Baykal, "Müslümanlar birbirine girdi. Kim Müslümanlar? Hz. Peygamberin ashabı, efradı. Hepside Kureyş aşiretinden. Nasıl bir zulümdür, acıdır ki 1334 yıldır hala unutulmadı. Ama şimdi o acıyı artık aşıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada o acıyı acı yönüyle değil, düşmanlık nefret uyandıran yönüyle değil. Bunun ne kadar yanlış olduğunun bilinciyle buradan bir güzelliği, sevgiyi, dayanışmayı üretmeye çalışıyoruz. Bakın bizim Sünni Müslümanlar arasında Maviye adını görüyor musunuz? Yezid diye bir ad görür müsünüz? Bizde yoktur. Hanefilerde, Sünnilerde, Şafiler'de yoktur. Niye çünkü o tarihi acıyı biliyoruz. Ve onu çok iyi anlamışız. Bu Emevi olayı İslamiyet'in bir büyük acısıdır, o acıyı o zamanlar yaşadı herkes, şimdi biz bunları aşacağız" diye konuştu.

ORTAÇAĞI YAŞIYORUZ

Bugün 1334 yıl sonra bu olayların yaşandığı Irak'a tekrar bakılmasını söyleyen Baykal, şöyle devam etti:

"Kerbela Irak'ta. Gene acı, kan, ölüm, zulüm. Bin yıl geçtiği halde. Şimdi buna bir çare, çözüm bulmak lazım. Dünya ortaçağı yaşarken, yani hak adalet hukuk işlemezken dünyada Avrupa'da, ilkellik, zulüm, 'içine şeytan girdi' diye yüzlerce insanı katletmek günlük uygulama iken, İslamiyet altın, aydınlık çağını yaşıyordu. İslamiyet, diyordu ki 'ya nedir bu iş.' Kilise onları yönettiği, kilisenin hükmü Avrupa'ya yön verdiği zaman, Müslümanlar olarak biz Yunus Emreleri, Hacı Bektaşi Velileri, Mevlanaları yetiştiriyorduk. Onlar '72 millet birdir diyorlardı, kadın erkek eşittir, eğitim nerede olsa koşunuz, insana insan olduğu için saygı gösterin' diyorlardı. Yani o insaniyetin ortaçağdaki gerçek tablosu. Şimdi işler sanki tam tersine döndü. 21'inci yüzyılda biz sanki kendi ortaçağımızı yaşıyoruz. Avrupa ortaçağını yaşamadığımız, aydınlanmayı yaşadığımız, onlar ortaçağını yaşarken, şimdi dönmüşüz 21'inci yüzyılda ortaçağımızı yaşıyoruz."

ÇARE ATATÜRK'ÜN KURDUĞU DEVLET DÜZENİ

"IŞİD'ler, Kobanililer, Suriyeliler, Iraklılar birbirine giriyor, Müslüman Müslüman'ı öldürüyor, Allahu Ekber diyerek kafaları kesiyoruz. Buna bir çare bulmak lazım" diyen Baykal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Var mı çaresi var. Bizde Müslümanız. Bunun çaresini Türkiye buldu. Çaresini öğrenmek isteyenler Türkiye'ye baksınlar. Türkiye Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu devlet düzeni bunun çaresidir. Etrafımızda her yer yangın yerine dönmüş, her yerde kıyım katliam bizde yok. Niye yok. Çünkü bizde öyle bir devlet düzeni kurulmuş ki dinle devletin iyi ilişkisi, dinle siyasetin, hukukun, eğitimin ilişkisi öyle bir kurulmuş ki bundan güzellik çıkmış, bundan laiklik, kadın- erkek eşitliği, aydınlanma barış, huzur hukuk, demokrasi çıkmış. Oralarda bu düzen olmayınca Libya'dan başlayıp İran'a, Suudi Arabistan'a kadar onlarda bu olmadığından hala çırpınıyor. Birileri Türkiye'deki demokratik, çağdaş dünya hukukuna dayalı devlet düzeninden rahatsız. İstiyorlar ki Türkiye'de de devlet düzeni Ortadoğu'daki bazı ülkelerde olduğu gibi olsun. Oraya çekmeye çalışıyorlar. Ama ona rağmen bunu başaramadılar, Türkiye dimdik ayakta durmaya devam ediyor. Hepimize düşen görev bu sağlam temele sahip çıkmaktır."



Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

 

 
Viyadüklerde ilk etap bitti
 
Görevden alınacağını telefonla öğrendi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalya nın Gururu 10 Kasım 2014 Pazartesi 11:31

Sayın Deniz Baykal'ı, bu şekilde meydanlarda yeniden görmek gurur verici.Özlediğimiz bir an.Antalya sizinle gurur duyuyor.

Yorumu oyla      4      9  
denizz 9 Kasım 2014 Pazar 13:31

Baykal'ı dinlerken insan kendinden geçiyor,ne güzel konuşuyor dersiniz.Ama değişen bir şey yok, iş de 40 yıldır sadece konuşur.Hep göstermelik,yapmaçık işler.Farketmez onun için buldumu biraz kalabalık, kendisi hoca gelenlerde öğrenci gibi çoşdukça çoşar.Osmanlı sultanlarından çok nadirdir 40 yıl padişahlık yapanlar,bu padişahlığı da geçdi,2015 de yine vekil seçilir.Zaten onun için de sadece vekillik önemlidir.40 yıl ikdidar olmak için hiç bir çaba göstermeyen, parti içi ikdidarı elinde tutan, bir siyasi figür olmak dan öteye geçememiş,chp nin geniş halk kitlelerinden uzaklaşmasını sağlayarak ve en sonunda da bu ikdidarın başkanıyla başbaşa görüşerek, önünü açarak bu günkü tablonun baş sorumlusudur.Şimdi birde kalkmış aşure dağıtıyor.Yıllarca bu insanların oylarını alarak onlar için hiç bir şey yapmamışdır.Sadece kardeşlik söylemleriyle insanların inançları üzerinden oy avçılığı yapacağına,kardeşlik eşit haklar üzerinden olur,bir inanç grubu düşününkü, bu ülkede inanç merkezleri halen yasal duruma kavuşdurulamamış, gecekondu statüsünde,okullarda zorunlu tek taraflı din dersleri okutulmak da,inanç merkezi olan Hacıbektaş türbesi müze statüsünde, insanlar bu güne kadar ücret ödeyerek ziyaret edebilmek de, şimdi insan sormadan edemiyor Baykal'a, zaman zaman azda olsa iktidara geldiğinizde veya bakan olduğunuzda, bu sorunları gidermek için ne yaptınız hiç bir şey,hiç değilse bunları dile getir bari,nerde insan biraz utanır ama nerde o yüz.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arı'ya korkuteli'nden tebrik ziyareti
CHP Korkuteli İlçe yönetimi İl Başkanı seçilen Cavit Arı'yı makamında ziyaret etti.
Ak parti demre 'arıcı ile devam' dedi
AK PARTİ Antalya Teşkilatı, ilçe kongrelerine Demre'den başladı. Tek listeyle ...
Osman Kaptan; Antalya doğal afetlerin başkenti oldu
CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Manavgat'ta aşırı yağışların neden ...
 
Gece yarısı terzihane açtırdı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Ekim Cuma akşamı AK Parti Genel Merkezi’ndeki ...
Ak Saray Şimşek’i çarptı
Atatürk Orman Çiftliği’ne kaçak inşa edilen bin odalı Ak Saray’ın sır ...
Kılıçdaroğlu 'AK Saray'a giden Alevileri eleştirdi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Alevi temsilcilerinin Cumhurbaşkanlığı ...
 
Sapan, Dokuma'ya dokundu
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Özelleştirme İdaresi tarafından ...
"Ateşin üzerine benzin dökmek gibi"
CHP Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Süheyl Batum'u ihraç etme kararına sert tepki gösterdi.
MHP İl başkanı Çetin istifa etti
Genel Merkez Başkanlık Divanı kararıyla görevden alındığı ileri sürülen ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva