Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
30 Ocak 2012 Pazartesi - 14:24

Budak, ipleri kopardı, resti çekti

Elektrik kesintilerinin dünyanın en çok ziyaretçi alan destinasyonlarından birisi olan Antalya’ya yakışmadığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Budak, “Üstelik bu konuda muhatabımızın kim olduğu da belli değil.

Budak, ipleri kopardı, resti çekti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hiçbir kurum bu sorumluluğu üzerine almayınca ortada tek bir sorumlu kalıyor; ‘186 no lu telefon’. Merak ediyorum, bu numarayı arayıp sorununa çözüm bulan var mı? Biz elektrik kesintisi sorunun çözümü için özelleştirme ile elektrik dağıtımını alacak hayırsever ve iyiliksever bir firma mı bekleyeceğiz? Antalyalılar elektrik dağıtım ihalesini alan firmanın yatırım yapmasını mı bekleyecek? Bu kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısında Meclis Üyesi Raşit Tabaklar’ın kent merkezinde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerini gündeme getirmesi üzerine söz alan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak şöyle konuştu:
“Antalya’da yazın sıcak olur, klimalara yüklenilir, elektrikler kesilir. Kışın, fırtınadan hatta rüzgardan elektrik kesintileri yaşarız. Bu durum dünyanın en çok ziyaretçi alan destinasyonlarından birisi olan Antalya için anlaşılabilecek bir şey değil. Üstelik bu konuda muhatabımızın kim olduğu da belli değil. Hiçbir kurum bu sorumluluğu üzerine almayınca ortada tek bir sorumlu kalıyor; “186 no lu telefon.” Merak ediyorum, bu numarayı arayıp sorununa çözüm bulan var mı? Biz elektrik kesintisi sorunun çözümü için özelleştirme ile elektrik dağıtımını alacak hayırsever ve iyiliksever bir firma mı bekleyeceğiz? Antalyalılar elektrik dağıtım ihalesini alan firmanın yatırım yapmasını mı bekleyecek? Bu kabul edilebilir bir durum değildir.
Bu temel bir enerji sorunudur. Antalya, Türkiye’nin vitrinidir ve bu ilin enerji sorunu elektrik dağıtım ihalesini alan bir firmanın insafına bırakılmayacak derecede önemlidir. Bu konuya günübirlik değil, uzun vadeli çözümler hızlıca üretilmelidir.”
İhale sürecinde başlayan sorunlar devam ediyor
Başkan Budak’tan sonra söz alan ATSO Meclis Üyesi ve EMO 5. Dönem Antalya Şube Başkanı İbrahim Koru ise Bölgede elektrik dağıtım ihalesi sürecinde yaşanan belirsizliklerden ötürü ihaleyi 1., 2. ve 3. sırada almaya hak kazanan firmaların yaklaşık 10 milyon dolar tutarındaki teminatlarını yakarak sözleşme imzalamadan ihaleden çekilmeleri ile başlayan sürecin sıkıntılarının sürdüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“İhale sürecinde yaşanan bu belirsizlikten en büyük zararı Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) ve kurumun enerji dağıtımını üstlendiği Antalya, Burdur ve Isparta İlleri gördü. İhale süreci tamamlanmış, ancak satış-devir işlemleri yapılmadığı için ilk yıl kurumun yapması gereken tüm yatırımlar durdu. Çünkü devri yapılacak bir şirketin yatırım yapması düşünülemez. AKEDAŞ Antalya İl Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgilere göre; son üç dört yılda ortalama her yıl elli bin yeni abone kaydı yapılmaktadır. Böyle hızlı büyüyen bir şehrin elektrik şebekesine yatırım yapılmamasının sonuçlarını hep birlikte yaşamaktayız.
Ekiplerin arıza-bakım tecrübesi yetersiz
İlave olarak, özelleşme olacak diye AKEDAŞ’ın arıza ve bakım işletmeleri, düzenlenen ihalelerle her üç ilimizde de taşeron firmalara devredilmiştir. Bu durum çözümden çok yeni sorunlar yaratmıştır. Şebekeyi ve işletmeyi tanımayan, arıza-bakım tecrübesi yetersiz ekipler en küçük bir arızaya bile iki-üç saatte müdahale edememektedirler. Çalışma yetkisi olmayan kişilerin istenilen personel sayısını tamamlamak için işe alınması sonucu, ekiplerin müdahale ettiği birçok arızada yeni iş kazaları yaşanmaktadır. İhale öncesi 830 personelin olduğu kurumda bugün 400 personel bulunmaktadır.
Uzun yıllar ortalaması göstermektedir ki Antalya’da kışın elektrik tüketimi artmaktadır. Ocak ayı puantı 1400 seviyelerine çıkmaktadır. Özelleştirme sürecinde Akedaş’ta özellikle dağıtım merkezlerindeki trafoların revizyonlarının yapılmaması nedeniyle mevcut şebekenin bunu kaldırması mümkün görünmemektedir.”
 

 
Vali, hamal İbrahim’e yeni eşek aldı
 
27 yılda 1000 erkekle yattı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tunç Tarımcı 31 Ocak 2012 Salı 10:13

Elektriğin önemli bir sorun olduğunu anlamanız sevindirdi.Çözüm için de gayret göstermeniz gerekir.Bazı STK lar HES leri engellemeye çalışırken onları uyarmanız gerekir.HES ler enerji sorununun çözümünde %2 civarında etkilidir ve önemsizdir.Antalya civarında yılda yaklaşık 4 milyar kW enerji üretecek barajların yapımı yıllardır önlenmektedir. Sicil No 58214 no.lu üye

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinli Aliye tutuklandı
Antalya'da polisin 'Fırtına- 2' adını verdiği suç örgütü operasyonunda ...
Turizme bir yıldız daha katacak buluş
Antalya Manavgat’ta kurulu Sorti Kimya, yıllar süren araştırmadan sonra ...
Türk sürat yatına Ferrari tasarımı
Ferrari otomobillerinin tasarımcısı Giuseppe Pininfarina, Antalya'da Vicem ...
 
İpin ucundan döndüler
Antalya’da 4 yıl önce, 47 yaşındaki Fuat Gözel'i çırılçıplak soyup dövdükten ...
Görme engellilere beyaz baston eğitimi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, görme engellilere yönelik beyaz baston eğitimi başlattı.
Elektrik çarpması
 
Dolandırıcının kucağına düştüler
Antalya’nın Alanya İlçesi'nde 2 yıl önce kaybolan zihinsel engelli kızları ...
Ellerine nar verip tanıtıma katkı sağladı!
Antalya’nın Finike İlçesi'nde düzenlen 1'inci Uluslararası Dağ Bisikleti ...
Kar toplarken uçuruma yuvarlandı
Antalya'da içme suyu elde etmek için dağdan kar toplamak isteyen 26 yaşındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva