Yerel üretici ile tüketici Konyaaltı'nda buluştu
Yerel üretici ile tüketici Konyaaltı'nda buluştu
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
1 Haziran 2015 Pazartesi - 13:04

Budak'tan Türel'e 'şiddet dili' eleştirisi

CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in dilinin 'şiddet dili' olduğunu kaydetti.

Budak tan Türel e  şiddet dili  eleştirisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, Antalya Genç İşadamları Derneği'nin konuğu oldu. Hotel Su'da yapılan toplantıda genç işadamlarına seslenen Çetin Osman Budak, 7 Haziran seçimlerinde laik ve demokratik bir iktidar değişimiyle hem Türkiye hem de dünyanın bir 'oh' çekeceğini söyledi. Türkiye ekonomisi ve başta Antalya olmak üzere turizmde yaşanan büyük sıkıntılara dikkat çeken Çetin Osman Budak, Rusya'da ekonomik kriz nedeniyle düşüş yaşanırken, Avrupa pazarında ekonomik kriz olmamasına rağmen düşüş olduğunu söyledi. Hollanda'nın yüzde 11 eksi yazdığına dikkat çeken Budak, "İsveç, Danimarka niye eksi yazmış, kriz mi var? Hayır, ama tercih etmiyorlar. Sanayi, ihracatta, yabancı sermayenin Türkiye'yi tercihinde imaj problemi var. En çok etkilenenlerde biri biziz, turizm" dedi. 

MÜSİAD AÇIK AÇIK SİYASET YAPIYOR

Türkiye'de 'senden olan, bizden olan' diye bir ayrım yaratıldığını belirten Çetin Osman Budak, “Türk özel sektörü hiçbir zaman bu kadar ayrılmamıştı. Dün gazetelerde MÜSİAD'ın kocaman ilanları vardı, 'iş aleminin temsilcisi biziz' diye. İyi, tamam iş dünyasının temsilcisi sensin de sana üye olmayan diğerlerini kim temsil ediyor? Ortada açık açık siyaset yapan bir MÜSİAD var. Yerel anlamda da aynı siyaseti güden bir MÜSİAD var. İş adamlarının, Türk özel sektörünün böyle bir ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Eğer bir şey üretecekseniz özel sektör eliyle üreteceksiniz. İşsizliğiniz varsa bunu özel sektör ile çözeceksiniz. Benden olanlar iyi benden olmayanlar vatan haini olursa, işte böyle olur. Bu gün geldiğimiz noktaya ulaşırız" diye konuştu.

İKTİDARA ŞİDDET DİLİ SUÇLAMASI

Genç işadamlarının sorularını da yanıtlayan Budak'a, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in açıklamaları soruldu. Artık bu iktidarın tepeden aşağı yöneticilerinin şiddet dilini kendilerine şiar edindiklerini belirten Budak, Antalya'da hiç kimsenin beceremediği, diyalog kültürünün gelişmesi yönündeki çalışmalarına dikkat çekti. Kurumlar, STÖ'ler, meslek odaları, ticaret odaları ve borsalar, işadamları arasında yürütülen diyalog zirvelerinden bahseden Budak, “Bugün iyi mi, o güne göre çok daha iyi. İnsanlar birbiriyle konuşmaya başladı" dedi.

NE MAKAMINA NE ANTALYA'YA UYGUN

Sert tartışmaların toplumu olumsuz etkilediğini kaydeden Budak, “Bu tartışma dili benim dilim değil, toplumsal dil de değil. Şiddet dilidir ve o dili kullanmak istemiyorum. Eğer böyleyse eğitimleri, bu cahil halimle kalmak istiyorum. Birkaç düzeyli eleştirim herhalde canlarını sıkmış ki, düzeyli veya esprili eleştiriyle cevap verilir. Ben genellikle hem düzeyli hem esprili cevap veririm. Menderes Türel buna hakaretle cevap vermeyi tercih etti ve bu Antalya'yı da yaraladı. Ne makamına uygun ne Antalya'ya uygun bir dil. Bunu aslında cevap vermek olarak görmüyorum, verememek olarak görüyorum. Antalya'yla ilgili kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu da gördüm" diye konuştu. 

Türkiye'de demokratik tartışma kültürünün hızla yok olduğunun görüldüğünü aktaran Budak, "Eleştirilerde şiddet dilinin iktidar mensupları tarafından kullanılması, tabana yayıldığında toplumu cinnet haline dönüştürüyor. Cinayetlere sebep oluyor. Başta kadın cinayetleri, ahlaksızlık, yalan, hırsızlık, gasp. Dün Korkuteli'nde 15 yaşındaki çocuğa yıllarca tecavüzde bulunulmuş. Bu toplum niye bu hale geldi sorgulamıyoruz. Bunların temel nedeni gelir adaletsizliği ve bu şiddet dilidir. Bu kadar basit, sığ değil, milletvekili olduktan sonra yine aynı şeyleri yapmaya, diyaloğun gelişmesine katkıda bulunacağım. Antalya'nın Ankara'ya köprüsü olacağım. 14 milletvekili de kol kola girmek zorunda. Bu kentin çok sorunları var" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Poyraz bebeğe 2 günde 35 bağışçı
 
Demreli sanatçılar Meis'te sergi açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poyraz bebeğe 2 günde 35 bağışçı
ANTALYA'da 3 günlükken yakalandığı 'Mavi Işık Hastalığı'na karşı yaşam ...
Esrar elde etmek için evini seraya dönüştürdü
ANTALYA'da oturduğu evi seraya dönüştürüp esrar elde etmek için hint keneviri ...
Taş ocakları Antalya Semenderi'ni yok ediyor
ANTALYA Konyaaltı İlçesi Üzümcek Dağı'ndaki kum ve taş ocaklarının bölgede ...
 
Rusya'ya sebze ve meyve ihracatı arttı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nden Rusya'ya dikenli salatalık ihracatı geçen ...
Kütüphaneye Rusça köşesi kuruldu
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki Halk Kütüphanesi'nde VELES Uluslararası ...
Zeytinlik Avrupa'nın en büyük botanik parkı olacak
ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) doğal dokusu bozulmadan kent insanını ...
 
Alanya’da mülteci operasyonu: 169 Suriyeli ve 1 Fransız gazeteci gözaltında
ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde 20 metrelik tekneyle yurt dışına kaçmaya ...
Otomobille cip çarpıştı: 7 yaralı
BURDUR’da otomobille cipin çarpışmasıyla meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı
Personel servisi TIR’la çarpıştı: 17 yaralı
ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde bir otelin personelini taşıyan otobüsle TIR’ın ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva