Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
17 tropik meyve türü Kumluca MYO’da araştırılıyor
17 tropik meyve türü Kumluca MYO’da araştırılıyor
21 Aralık 2018 Cuma - 13:32

Büyükşehir Kampüste devam ediyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) işbirliği ile düzenlenen 'Büyükşehir Kampüste' şehir söyleşilerinin dördüncü gününde Kariyer- Staj İmkanları ve Erasmus, Teknoloji Kenti Antalya ve Tarım Kenti Antalya başlıkları ele alındı.

Büyükşehir Kampüste devam ediyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşilerin dördüncü günün ilk oturumunda öğrencilerin eğitim hayatları süresince ve mezun olduktan sonra en büyük kaygıları arasında yer alan Kariyer- Staj İmkanları ve Erasmus konusu ele alındı. Söyleşilere, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Ergin, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Osman Öz, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Alperen Erkazancı ve Kariyer- Gelişim ve Mezunlarla İletişim Koordinatörü Prof. Dr. Burcu Demirel konuşmacı olarak katıldı.

HER BİREYE İŞ İMKANI

Basın Yayın ve Halka İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Ergin, Büyükşehir Belediyesi İş Danışma Ofisi'nde 'Her bireye bir iş teklifimiz var' sloganıyla özel sektör temsilcileriyle iş başvurusu yapan vatandaşlar arasında köprü vazifesi gördüklerini belirtti. Ergin, iş başvurusu yapan 18 bin 616 kişiden 8 bin 400'ünü ihtiyaçları olan işe yerleştirdiklerini ifade etti.

Staj imkanları ile ilgili öğrencileri bilgilendiren İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Osman Öz de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla öğrencilerin 3 aylık yaz stajı döneminde asgari ücret alarak stajlarını yapmaları için çalışmaların başladığını belirtti. 

Yurtdışı eğitim ve staj olanakları ile ilgili bilgi veren Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Alperen Erkazancı, Avrupa Gönüllü Hizmeti projesiyle 17-30 yaş aralığındaki gençlere Avrupa'da gönüllü hizmet imkanı sunduklarını belirtti. Erkazancı, yurt dışında partner olarak belirlenen engelliler, çocuklarla ilgili STK'larda görev yapmak üzere 25 günlük bir program düzenlediklerini anlattı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTALYA'YA BÜYÜK KATKI

Günün ikinci söyleşisinde Teknoloji Kenti Antalya konuşuldu. Söyleşiye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Başkan Danışmanı Mehmet Yiğit konuşmacı olarak katıldı. Antalya'nın dünyaya ev sahipliği yapan bir kent olduğunu ifade eden Bedrullah Erçin, Boğaçayı, kruvaziyer liman, Tünektepe, Konyaaltı Sahili projeleri anlattı. Erçin; şunları söyledi:

"Kızıllı Entegre Atık Tesisi 25 megavat enerji ile 60 bin konutun elektriğini karşılıyor. Güneş Enerji Santrali ile çiftçilere sulama suyunda elektrik bedava sağlayarak çiftçiye ve toprağımıza sahip çıkıyoruz. Organik ve Yöresel Ürünler Pazarı ile tüketicilerin sağlıklı güvenilir besin ögelerine ulaşabileceği ve çiftçilerin de ürünlerini satabilecekleri bir pazar alanı kazandırıyoruz. Kemer Atıksu Arıtma Tesisi ile Kemer'in 2070 yılına kadar arıtma sorununu çözüyoruz. Ayrıca Antalya'ya kazandırılan diğer arıtma tesisleri ile Antalya'da 1 metreküp atıksu arıtılmadan denize karışmıyor."

TARIM ŞEHRİ ANTALYA

Tarım Şehri Antalya konulu söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan Bedrullah Erçin, Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma yönelik yürüttüğü hal, mezbaha, sulama tesisleri, çiftçiye enerji desteği gibi projeleri anlattı. Erçin, Antalya'da büyük ilgi gören Hobi Bahçeleri projesinin detaylarını da öğrencilerle paylaştı.

AKILLI ŞEHİR ÖDÜLÜ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Yiğit de Antalya'da uygulanan Akıllı Şehir Bileşenlerini öğrencilerle paylaştı. Mehmet Yiğit, coğrafi Bilgi Sistemlerimin şehircilik çalışmalarının vazgeçilmezi olduğunu ifade etti.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI VE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ISBIRLIGI ILE DUZENLENEN 'BUYUKSEHIR KAMPUSTE' SEHIR SOYLESILERININ DORDUNCU GUNUNDE KARIYER- STAJ IMKANLARI VE ERASMUS, TEKNOLOJI KENTI ANTALYA VE TARIM KENTI ANTALYA BASLIKLARI ELE ALINDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI VE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ISBIRLIGI ILE DUZENLENEN 'BUYUKSEHIR KAMPUSTE' SEHIR SOYLESILERININ DORDUNCU GUNUNDE KARIYER- STAJ IMKANLARI VE ERASMUS, TEKNOLOJI KENTI ANTALYA VE TARIM KENTI ANTALYA BASLIKLARI ELE ALINDI.(ALI ERGIN)(FOTO:ANTALYA-DHA)ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI VE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ISBIRLIGI ILE DUZENLENEN 'BUYUKSEHIR KAMPUSTE' SEHIR SOYLESILERININ DORDUNCU GUNUNDE KARIYER- STAJ IMKANLARI VE ERASMUS, TEKNOLOJI KENTI ANTALYA VE TARIM KENTI ANTALYA BASLIKLARI ELE ALINDI.(OSMAN OZ)(FOTO:ANTALYA-DHA)ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI VE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ISBIRLIGI ILE DUZENLENEN 'BUYUKSEHIR KAMPUSTE' SEHIR SOYLESILERININ DORDUNCU GUNUNDE KARIYER- STAJ IMKANLARI VE ERASMUS, TEKNOLOJI KENTI ANTALYA VE TARIM KENTI ANTALYA BASLIKLARI ELE ALINDI.(ALPEREN ERKAZANCI)(FOTO:ANTALYA-DHA)ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI VE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ISBIRLIGI ILE DUZENLENEN 'BUYUKSEHIR KAMPUSTE' SEHIR SOYLESILERININ DORDUNCU GUNUNDE KARIYER- STAJ IMKANLARI VE ERASMUS, TEKNOLOJI KENTI ANTALYA VE TARIM KENTI ANTALYA BASLIKLARI ELE ALINDI.(BEDRULLAH ERCIN)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Antalya OSB'nin gurur gecesi
 
Engelli bireylere Anadolu Ateşi morali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÜ Hastanesi'nde yangın tatbikatı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı.
Akdeniz Üniversitesi'ne üst geçit ocakta
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Abdurrahman Çelik, Akdeniz ...
Bisiklet tutkunları Akdeniz'de buluştu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Bisiklet Topluluğu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası ...
 
Yılmaz Sevgül iki oğluyla dağda kutlama yaptı
AKDENİZ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim ...
Antik çağın sıvı altını öğrencilere anlatıldı
AKDENİZ Üniversitesi ile Zeytinpark arasında imzalanan işbirliği protokolü ...
Öğrencilerden 'İnsan Hakları' açıklaması
AKDENİZ Üniversitesi Akil Öğrenciler Topluluğu'nca (ÜNİAK) 'Dünya İnsan ...
 
Rektör Ünal engelli öğrencilerle bir araya geldi
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Rektör Prof. ...
'Üniversitelerde Güvenlik Tedbirleri' toplantısı
'ÜNİVERSİTELERDE Güvenlik Tedbirleri' toplantısı Antalya Valisi Münir ...
Akdeniz Üniversitesi'nde korkutan yangın
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Merkezi Derslikler A Blok’ta çıkan yangında, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva