Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
15 Haziran 2012 Cuma - 12:54

CHP Antalya İl Kongresi iptal edilebilir

CHP Antalya İl Kongresi ile ilgili ilginç gelişme... (GÜN HABER ÖZEL)

CHP Antalya İl Kongresi iptal edilebilir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 
 
Bülent ECEVİT yazıyor
 
Devrim Kök’ün il başkanı olarak çıktığı CHP İl Kongresi iptal edilebilir. Çünkü parti tüzüğüne uygun davranılmalı. Parti tüzüğünde son yapılan değişiklikle il kongrelerinde de kadın ve gençlik kotaları belirlenmişti. Buna göre yüzde 33 kadın yüzde 10 da genç kotası uygulanması gerekiyordu.
Adana il kongresi bu nedenle İl Seçim Kurulu kararıyla iptal edildi. Aydın’da yarışan adaylardan kotaya uymayan seçimi kazandı. Orada da tartışmalar sürüyor. Antalya kongresinin de iptal edilmesi için seçim kuruluna başvurulduğunu öğrendim. Hatta bu başvuru nedeniyle verilen ilk kararla iki kişinin kurultay delegeliği düştü. Bu iki kişiden birisinin Ümit Uysal olduğu duyumunu aldım.
Seçimin galibi olan Devrim Kök listesinin bu kotalara uymadığı iddia ediliyor. Dolayısıyla yine tüzük gereği bu kotaya uymayan yönetimler parti disiplin kuruluna verilmesi gerekiyor.
Seçime katılan adaylar tüzüğün bu kuralını işletmesi halinde 8-10 kadar ilçe başkanını kurultay delegesi listesinde göstermeleri olanaksız hale geliyor. Eğer kotaya uymayan liste seçimde yarışırsa büyük avantaj sağlamış oluyor.
Devrim Kök listesinin bu kotaya uymadığı iddiasıyla seçim kuruluna yapılan itiraz önümüzdeki günlerde açıklanır. Eğer kongre iptal edilirse CHP’de yeniden kılıçlar çekilecek demektir.
Son kararın Yüksek Seçim Kurulu’nca verileceğini de buradan hatırlatmak isterim. Ancak genel merkezin tutumu dikkatle takip edilmeli.

 
Polisin serçe parmağını ısıran eylemciye 32 yıl hapis istendi
 
Bodrum’da yapı market alev alev yanıyor
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sade Üye 15 Temmuz 2012 Pazar 15:19

Antalya eski il başkanı Ümit Uysal ve şimdiki il Başkanı Devrim Kökün geçmişte Sarıgülün partisini desteklediklerini,iştişare içinde olduklarını herkes Antalyada bilir.Bunu Antalyada bir partiliye açıp telefonla sorarsanız öğrenirsiniz.Genel Merkez lütfen siz de araştırınız.Kime sorsanız bu durumu bilirler.Şimdi Ümit Uysalın adı parti meclisi için geçiyormuş da filan."Ümit Uysal nasıl parti meclisini hakeden birisi oluyor,efsane oluyor ben anlamıyorum.Anlayan varsa açıklasın.Ümit Uysalın parti meclisine gönderilmesi Sarıgülün desteklenmesi demektir" görüşünü bildiren arkadaşa ben de katılıyorum. Genel Merkez bu zikzagları gerçekten görmezden mi gelecek,yoksa gereğini yapacak mı izleyip göreceğiz Partili rumüzlü arkadaşım.Bence de "Kemal Bey bunları görür ,bilir,gereğini de yapar" diye düşünüyoruz,gönül rahatlığı içerisindeyiz.Ümit Uysal Deniz Baykala saygısızlık derecesinde uygulatma yaptırdı Devrim Köke.Yok İl binasından Deniz Baykalın resimini indirtmeler yok havalanında karşılatmamalar.Bu arkadaşlar koca Genel Başkanı madara etmeye çalışıyorlar ama güçleri yetmezler,kamuyoyunda da partimizi rezil rüsva ettiklerinin farkında değiller.Kendilerini aşamayandan ülkeye ,partiye mi hayır gelecek.Bu Deniz Beye karşı fikirler sadece İl Başkanı Devrim Kök ün fikri değil.Deniz Baykalı incitenler, Ona saygısızlık yapanlar bütünleştirici olamazlar,Antalya CHP yi temsil edemezler,partimizi toparlayamazlar.Biz bunu böyle biliriz.Genel merkezin de gereğini yapacağına inanıyoruz.CHP Antalya Üyesi

Yorumu oyla      10      3  
o bilir 18 Haziran 2012 Pazartesi 23:47

Demekki sizede guven olmaz..yaziklar olsun. Antalyada gazeteci sifati altinda gazetecilik yapmayanlara bile kol kanat geriyor oldugunuzun farkindamisiniz!? Yoksa siteyi onlarami sattiniz?nasil olsa onlarda para cokkkkk...

Yorumu oyla      4      3  
o bilir 18 Haziran 2012 Pazartesi 22:12

Sayin editor sifa cicekten korkuyormusunuz? Neden yayinlamiyorsunuz? Yaziklar olsun..!

Yorumu oyla      5      3  
o bilir 17 Haziran 2012 Pazar 13:48

Sayin editor sifa ciceke yazdigim yorumu lutfen yayinlarmisiniz

Yorumu oyla      7      4  
17 Haziran 2012 Pazar 11:27

Adana İl Kongresi benzer gerekçelerle iptal edilmiştir.Bu nedenle Antalya kongresinin iptal edileceğini düşünüyorum.

Yorumu oyla      7      5  
TARİHE NOT 16 Haziran 2012 Cumartesi 21:56

İL KONGRESİ İPTAL EDİLMESSE DEVRİM KÖK CHP ANTALYA TARİHİNE CHP TÜZÜĞÜNÜ İHLAL EDEREK SEÇİM KAZANAN İL BAŞKANI OLARAK GEÇECEKTİR.HER ZAMAN HİLE İLŞE SEÇİM KAZANAN BAŞKAN OLARAK ANILACAKTIR..9 KADI 3 GENÇ YERİNE HADA FAZLA İLÇE BAŞKANI DAHA FAZLA YANDAŞ YAZARAK ASLINDA KAYBEDECEĞİ SEÇİMİ ALMİIŞTIR.

Yorumu oyla      9      7  
UMUT 16 Haziran 2012 Cumartesi 21:09

BÜLENT BEY,MURATPAŞA VE KEPEZ İLÇE KONGERESİNDE AYNI DURUM VARDI.O DÖNEMİN İL BAŞKANI ÖZER ÜLKEN İŞİNE GELDİĞİ GİBİ YORUMLADI.SÖZDE KENDİ DELEGELERİ İLÇE KONGERESİNİ ALMIŞTI YA HEDEFE VARMAK İÇİN HERŞEY MÜBAHTI.HUKUK ŞİMDİ KENDİSİNE LAZIM OLDU.ERKTEYKEN HUKUK DEĞİL GUGUK,GÜÇTEN DÜŞÜNCE HUKUK NE GÜZEL ANTALYA.MURATPAŞA VE KEPEZ İLÇE KONGERELERİ İLE BİRLİKTE İL KONGERESİ İPTAL EDİLMELİ.TÜZÜĞE UYGUN YENİ KONGRE YAPILMALIDIR.DEĞİLSE TÜZÜK İHLALLİ VE TARTIŞMALI OLARAK İL BAŞKANI OLARAK KALIR.HUKUK İŞLERİNDEN SORUMLU ANTALYALI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SAYIN ATİLA EMEK E DUYRULUR.

Yorumu oyla      5      4  
SAYIN GENEL BAŞKAN BİZ Hukuk İstiyoruz 16 Haziran 2012 Cumartesi 14:39

Sayın Genel Başkan, Antalya İl Kongresi İptal edilmelidir.Çünkü,Devrim Kök, Tüzük İhlali yapmış, gençlik ve kadın kotasına BLOK LİSTELİ BİR SEÇİMDE,KURULTAY DELEGELERİNİN TESBİTİNDE uymamıştır.Genel Merkez bu durumu yok farzedemez. "Sen Hile yapacaksın,kotaya uymayacaksın,bilmeden oldu diyeceksin;( hem de hukukçu danışmanların olacak,yanında işi bilen eski ilbaşkanın olacak bir de üstelik hukukçu,güya partiyi,tüzüğü iyi bilir )parti tüzüğü diyeceksin, kotaya uymayacak avantaj sağlayacaksın sonra da ben bileğimin hakkı ile geldim diyeceksin..Yok böyle hukuk sistemi yok böyle solculuk.Bunun adı DİSİPLİNSİZLİK.;HİLEKARLIK;HUKUKUN ;TÜZÜĞÜN ARKASINDAN DOLANMAK..Genel Merkez seçimi yenilemelidir.Hileyle seçim kolay kazanılır.Esas bileğinin hakkıyla KAZANMAK İÇİN YARIŞIN KURALLARINA UYACAKSIN Kİ REKABET ADİL OLSUN...TÜZÜK PARTİNİN KANUNUDUR,HUKUKUDUR,SÜS OLSUN DİYE KADIN- GENÇLİK KOTALARI KOYULMADI. BU HİLENİN TARAFINIZCA BERTAERAFE DİLECEĞİNE İNANIYORUZ. GENEL MERKEZ BUNU KABUL EDERSE TÜZÜK İHLALLERİNİN ÖNÜ AÇILIR KONGRELERDE VE BU DA PARTİDE SIKINTI-GERGİNLİK-HUKUKUSUZLUK YARATIR. TÜZÜKÜ, HUKUKU BİR KENERA İTENLERE GENEL MERKEZ GEREKEN CEVABI VERMELİDİR.SAYGILARIMIZLA. HUKUK İSTEYEN ANTALYALILAR- PARTİLİLER..

Yorumu oyla      12      6  
HİLELİ SEÇİMLE GELEN İTİBAR GÖRMEZ! 16 Haziran 2012 Cumartesi 13:58

Sen Hile yapacaksın,kotaya uymayacaksın,parti tüzüğü diyeceksin, kotaya uymayacak avantaj sağlayacaksın sonra ben bileğimin hakkı ile geldim diyeceksin.Yok böyle hukuk sistemi yok böyle solculuk.Bunun adı DİSİPLİNSİZLİK.;HİLEKARLIK;HUKUIKUN ;TÜZÜĞÜN ARKASINDAN DAVRANMAK..Devrim , kendi derhal gereğini yapmalıdır aslında ve kendi istifa etmelidir başkanlıktan.Gereğini devrim yapmıyorsa, danışmanlardan akıl alıyorsa;Genel Merkez seçimi yenilemelidir.Hileyle seçim kolay kazanılır.Esas bileğinin hakkıyla KAZANMAK İÇİN YARIŞIN KURALLARINA UYACAKSIN Kİ REKABET ADİL OLSUN.TAMAM MI SAHTE ASLAN ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR..TÜZÜK PARTİNİN KANUNUDUR,HUKUKUDUR,SÜS OLSUN DİYE KADIN GENÇLİK KOTALARI KOYULMADI SAYIN DEVRİM KÖK SAYIN AVUKAT ÜMİT UYSAL! SİZİN BU HİLENİZİ YEMEZLER..GENEL MERKEZ BUNU YERSE YAZIKLAR OLSUN HUKUKU BİR KENERA İTENLERE..NOT: BU ARADA BİZ KEMALİSTİZ,SOSYAL DEMOKRAT DEĞİL.

Yorumu oyla      13      6  
Hasan GÜL 15 Haziran 2012 Cuma 19:42

Dedim ya size diyecek bir şey yok ... İntikam yazınızdan sonra bu yazı helal olsun size ... Seçim iptal edilsin sizde KINA YAKIN....Ayıp be kardeşim... adamın agzını bozuyorsunuz...Sizin arkadaşınız yada bilmiyorum neyiniz ama siz gibilere rağmen kazandık yine kazanacaz yine kazanacaz....Bu parti artık vesayete izin vermeyecek....

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP, Hoca'yı kendi silahıyla vurdu
AKP Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ...
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse: “Teşekkürler Antalya...”
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla ...
Cumhuriyet Halk Partisi "gölge kabinesi"ni açıkladı
CHP Grup Başkanvekilliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
Baykal'ın resmi konmayacak, havalimanında karşılanmayacak
Deniz Baykal'ın il başkanlığı makamındaki fotoğrafının kaldırılması ve ...
Erdoğan Antalya'da Akaydın'a yüklendi
Başbakan Erdoğan, partisinin Antalya il kongresine katıldı. Başkan Akaydın'a ...
Bahçeli Antalya'da Erdoğan ve Kılıçdaroğluna vurdu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP ...
 
Bahçeli Antalya'daydı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, karayoluyla, öğle saatlerinde geldiği Antalya'da, ...
Mustafa Köse: Salonlara sığmıyoruz
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
CHP'li vekilin oğlu AKP'li eski bakana kafa attı
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın oğlunun eski Bakan Kürşad Tüzmen'e ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva