Şevval Sam ve Rubato ile festival coşkusu
Şevval Sam ve Rubato ile festival coşkusu
Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
3 Mayıs 2012 Perşembe - 12:21

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin istifa etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa etti, Kılıçdaroğlu da kabul etti. Tekin, böylece Basın, Tanıtım ve Propaganda'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de bırakmış oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin istifa etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tekin'in istifa etmeden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 45 dakika baş başa görüştüğü de öğrenildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı - İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partideki görevlerinden istifa etti. Tekin bu sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 45 dakika baş başa görüştü. CHP İstanbul İl Başkanlığı seçim sürecine ilişkin rahatsızlıklarını aktaran Tekin'in "Görevlerimden affımı istiyorum" dediği iddia edildi.

İSTİFASI KABUL EDİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in istifasını kabul etti. Konuyla ilgili ilk değerlendirmeyi NTV'ye yapan Kılıçdaroğlu, "Tekin'in istifasını beklemiyordum" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İstifasını bana söylediğinde ilk etapta kabul etmediğimi söyledim. Ancak istifasını bana verdikten sonra kamuoyuyla paylaştı. Bu gelişmeden sonra yapacak bir şey yoktu ve ben de istifasını kabul ettim."

Kılıçdaroğlu, Tekin'in istifasının 'bazı MYK üyeleri ve il kongrelerinde yapılan seçimlerle ilgili sıkıntıları' olduğu yönündeki iddialara da açıklık getirdi.

'Tekin'in izne ayrılmak ve dinlenmek istediğini' söyleyerek istifasını verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Tekin'in biraz dinlenmek amacıyla istifasını verdiğini söyledi.

CHP yönetimini sarsan istifanın ardından boşalan Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna yarın yeni bir isimin atanması bekleniyor

Bilindiği üzere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, genel merkezin Ankara, İstanbul ve İzmir'de İl Başkanı adayı belirlemesi ve desteklemesine karşı çıkıyordu. Tekin, "Örgütlere karışmayalım. Seçimler doğal seyrinde devam etsin. Parti genel merkezi seçimlerde taraf olduğu sürece, partiyi ayrıştırıyoruz" tezini savunuyordu. 

Tekin'in temel itiraz noktalarından biri de İstanbul İl Başkanlığı seçim sürecine ilişkindi. Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı başarısz bulduğunu söylüyor,"dar grupçu" davranmakla eleştiriyordu. Salıcı'yı destekleyen Erdoğan Toprak ile arkadaşlarının partide "ayrışma yarattığı"nı söyleyen Tekin, Kılıçdaroğlu'nun sürece seyirci kalmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiriyordu. Kılıçdaroğlu'nun il başkanlığı seçimlerinde ''tarafsız ve herkese eşit mesafede'' kalmasını isteyen CHP'li Tekin, buna ilişkin görüşlerini partinin yetkili kurullarında da dile getiriyordu. 

Tekin, CHP'nin enerjisini ''iç meseleler''e ayırdığı için Türkiye siyasetine müdahale edememesinden de yakınıyordu.

Gürsel Tekin'e yakınlığı ile tanınan gazeteci Barış Yarkadaş, dünkü yazısında bu konuya işaret etmişti: 

İŞTE O YAZIDAN BİR BÖLÜM:

Kemal Kılıçdaroğlu özellikle Bosna gezisi sürecinde yapılan kulis faaliyetleri sonrası fikrini değiştirdi ve eğilimini Oğuz Kaan Salıcı'dan yana belirledi. Belki, biz bu yazıyı yazdıktan sonra Kılıçdaroğlu çıkar ve "Hayır ben kimseyi desteklemiyorum" der... Böylece, CHP delegesi de "Destekliyor, Desteklemiyor" falı açmaktan kurtulur...

Kuşkusuz delegenin daha ne kadar fal açıp açmayacağı biraz da Gürsel Tekin'in tavrına bağlı... CHP Genel Başkan YardımcısıGürsel Tekin, İstanbul'da yapılan ilçe başkanlığı seçimlerine müdahil olmadı. Kendisini sürecin dışında tuttu. Genel merkezin ilçe başkanlıkları seçimine yönelik tavrını doğru bulmadığını, seçimlerin doğal süreç içinde yapılması gerektiğini savundu. Ancak; mevcut İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile onu destekleyen genel merkezdeki kurmayların başarısız olduğunu düşündüğünü de saklamadı. Tekin, ilçe delegeliği ve ilçe başkanlığı seçimlerine müdahil olmaktan kaçınsa bile sürece kayıtsız da kalamadı. Eleştirilerini partinin yetkili kurullarında yüksek sesle dile getirdi.

Uzun bir süre İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Gürsel Tekin'in 13 Mayıs'a ilişkin hangi tavrı alacağı bilinmiyor. Bilinen tek şey; Tekin'in Oğuz Kaan Salıcı'nın birlikte hareket ettiği genel merkezdeki ekibe mesafeli durduğu... Tekin, CHP İl Başkanı Salıcı'yı değil, arkasındaki ekibi ''eleştiriyor." Ekibin "İstanbul'u CHP'ye kazandıracak çalışmalar yapmak yerine, küçük hesaplar peşinde olduğu"nu söylüyor. Salıcı'yı ise sokağa çıkmamak ve partiyi kucaklayamamakla itham ediyor.

Gürsel Tekin, 13 Mayıs yaklaşırken, İstanbul İl Başkanlığı seçimine ilişkin henüz kamuoyu önünde ''net bir tavır koymuş'' değil. Tekin'in, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra İstanbul'a ilişkin bir tasarrufta bulunması bekleniyor. Şu ana dek hiçbir adayı desteklemeyen Tekin'in, hem kendisinin hem de genel merkezin "bu sürece karışmaması gerektiğini düşündüğü" biliniyor. Ancak; olan - biten Tekin'in düşüncelerinin tam tersi yönde seyrediyor. Tekin, bu sürece müdahele eder mi, yoksa kenara çekilir bekler mi bilmiyoruz... ''Müdahale'' kuşkusuz; sadece aday çıkarmak olarak algılanmamalı... Farklı bir tavır da süreci tersine çevirir ve taşlar yerinden oynar...

Bunların hiç birini bilmiyoruz... Bildiğimiz tek şey ise şu:

Kılıçdaroğlu'nun çevresindeki yakın kurmayları, İstanbul'u Oğuz Kaan Salıcı'nın yönetmesi için Kemal Bey'i ikna etti! Kemal Bey de ''el altından'' Oğuz Kaan Salıcı'ya vize verdi... Şimdi bu ''vize''nin etkisi ve süresinin ne kadar geçerli olduğunu hep birlikte göreceğiz... 13 Mayıs, Kemal Bey için yeni bir sınav olacak...

 

 
Belek'te karnaval zamanı
 
Kılıçdaroğlu ile Akaydın baş başa
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GENEL BAŞKAN İSTİFA!!! 4 Mayıs 2012 Cuma 15:42

KEMAL KILIÇDAROĞLU BU GENEL BAŞKANLIĞI YAPAMIYOR.PARTİ SÜREKLİ KAOS İÇERİSİNDE..DEMEK Kİ LİDER KOLAY OLUNMUYOR.DENİZ BAYKAL GERÇEKTEN KENDİNİ ARATTI.SÜREKLİ MYK DEĞİŞİYOR,PARTİ MECLİSİ DEĞİŞİYOR,İL BAŞKANLARI DEĞİŞİYOR.GENELBAŞKAN YARDIMCILARI DEĞİŞİYOR..ŞİMDİ DE GÜRSEL TEKİN İSTİFA ETTİ. KILIÇDAROĞLU KILICINI ÖNCE KENDİNİ DESTEKLEYENLERE GEÇİRECEK KADAR DA VEFASIZ VE HİNLİĞİ SEVİYOR.ÖNDER SAVI YEDİ, ŞİMDİ GÜRSEL TEKİNİ YEDİ..BIKTIRDI ADAMI.GERÇİ O DA DENİZ BEYE HAİNLİK YAPMIŞTI YA O AYRI KONU..AMA KEMAL BEYDEN GENEL BAŞKAN OLMAZ..YANİ GENEL MERKEZ BASİRETSİZ.KAOS İÇERİSİNDE. KAVGALI EVE KIZ DA VERMEDİKLERİNE GÖRE ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ DE KATBEDECEĞİ AÇIK..O NEDENLE İSTİFA ET BE KARDEŞİM .YAZIK KAYBEDİLEN ZAMANA ,PARTİMİZE ,ÜLKEMİZE.BU KADAR ZAMAN HARCAMAYA ÜLKEMİZİN,PARTİMİZİN LÜKSÜ,TAKATI YOK.ANLASANA BE GENEL BAŞKANLIK YAPAMADIĞINI,YAPAMIYACAĞINI.NE ISRAR EDİYORSUN! ANTALYALI TABANDAN BİRİ

Yorumu oyla      5      3  
m.tepe 3 Mayıs 2012 Perşembe 19:24

İşte gidiyorum çeşm-i siyahım Önümüze dağlar sıralansa da Sermayem derdimdir servetim ahım Karardıkça bahtım karalansa da Haydi dolaşalım yüce dağlarda Dost beni bıraktı ah ile zarda Ötmek istiyorum viran bağlarda Ayağıma cennet kiralansa da Bağladım canımı zülfün teline Sen beni bıraktın elin diline Güldün Mahzuninin berbat haline Mervanın elinde parelense de

Yorumu oyla      5      3  
YORUMSUZ 3 Mayıs 2012 Perşembe 15:05

ŞİMDİ ANLAŞILIYOR.BAYKALCI OLMAYAN AMA KILIÇDAROĞLU İLE DE OMUYOR DİYENLERİN DERDİ.PEKİ STARTI ANTALYA' DAN VERELİM Mİ? GÜRSEL TEKİN VE BAYKALCILAR BERABER HAREKET EDİYORLARDI. AÇIKÇA SÖYLEMEKTE ERDEMLİLİKTİR.İL SEÇİMLERİ ÖNCESİ HADİ BAKALIM KİMLER DÜRÜST DAVRANIYORMUŞ YORUMSUZ.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanal mezarlıktan merhume 'online dua'
Konya'nın Kulu İlçesi'ne bağlı Tavşançalı Belde Belediyesi tarafından ...
Sigaraya 1.5 TL sağlık vergisi
Hükümet sigaraya bağlı hastalıkların devletin sağlık harcamalarında gittikçe ...
Öğrenciye maaş geliyor
Milli Eğitim Bakanlığı’nın taslak yönetmeliğinde meslek liselerini cazip ...
 
Ankara'da bürokrasiyi sarsan gelişmeler
Kamu Müsteşarı Murat Özçelik Beşir Atalay'la ters düşüp istifa etti. SGK'da ...
Behzat Ç için baskı sürüyor
Son günlerde yayından kalkıp kalkmayacağı konuşulan Star TV'nin fenomen ...
Yolun ortasında böyle sızıp kaldı
KONYA'da bir barda eğlendikten sonra evine gitmek için yola çıkan kimliği ...
 
Başkent karıştı
Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlandığı Sıhhiye Meydanı'na ...
Çırpına çırpına ölüme gitti
6 kişinin yargılandığı töre cinayetinde kan dondoran itiraflar...
Generaller 300'ün altına düştü
28 Şubat operasyonunda iki muvazzaf General daha tutuklandı, General sayısı ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bayram günleri
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva