Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
27 Ağustos 2022 Cumartesi - 17:49

CHP il başkanı pahalı suyu savundu

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasındaki ‘Pahalı su’ tartışmasında topa girdi. Cengiz, Böcek’ten taraf olacağım derken, pahalı suyu savunmak zorunda kaldı.

CHP il başkanı pahalı suyu savundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP İl Başkanı Cengiz’in yazılı açıklaması şöyle:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e, ‘bütün belediyeler aynı elektriği kullanıyor ama siz Antalyalılara suyu ortalama %80 daha pahalı satıyorsunuz’ demiş. İlk açıklamasında ise % 20 pahalı satıyorsunuz demişti. Dün başka söylemiş bugün başka. Evet bütün belediyeler aynı elektriği kullanıyor ama coğrafi koşullar sebebi ile kimi şehirlerde su cazibe ile kaynaktan gelirken Antalya'mızda pompalarla yükseltilmesi gerekir ve kullandığımız pompa sayısını göre enerji maliyetimiz değişiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT 2021 Ağustos’ta 38 Milyon TL ödüyorken bugün elektriğe gelen % 140 zamlarla birlikte 2022 Ağustos’ta 140 Milyon TL ödemiştir.

Şunu da belirtmeliyim ki Antalya en uzun şebekeye sahip bir Büyükşehir’dir.

Tekrar ediyoruz ki su fiyatlarındaki artış fahiş elektrik zamlarıdır.

Genel Başkanımızın da dediği gibi Antalya Büyükşehir Belediyemiz çiftçiye en çok (yaklaşık %70 e varan) enerji desteği veren Büyükşehir Belediyesidir.

Sayın bakan yeni sistemde anlaşılan bakan olarak karar verme yetkiniz olmadığı için her konuda tek adam olduğu için Twitter'da boş algı peşindesiniz.

Sayın Bakan sonra da Sayın,Genel Başkanımızın Şanlıurfa konuşmasına atıf yaparak “ Yerel yönetimi verin bize, çiftçiye elektriği bedava vereceğiz” dediği için söyleyin size de versin diyerek; konuyu anlamadığını göstermiştir.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa konuşmasında;

“2,5 milyon taşlı toprak var sulanmayan. Taşlar ayıklanmadıkça ekilmiyor. Çiftçinin en büyük sorunlarından birisi elektrik. Ödeyemiyor elektrik faturalarını. Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsun, Şanlıurfalılar bir yere yazsınlar, yerel yönetimler geldiğinde bize Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Sadece bedava vermeyeceğiz aynı zamanda elektrikten de kazanacak. Az önce saydığım 2,5 milyonluk taşlı araziyi, kullanılmayan araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız. Oradan elde edilen elektriği ve bu 2,5 milyonluk dönüm üzerindeki güneş tarlalarını çiftçilerle beraber yapacağız, onlarda ortak olacaklar. Elektriği bedava olacak. Enterkonnekte sisteme verecekler ayrıca oradan kar elde edecekler. Düşünebiliyor musunuz ne imkanlarımız var.  Bu imkanı hayata geçirmek için önce bu toprakları sevmek lazım, önce ülkeyi sevmek lazım. Önce aklı, bilimi, uygarlığı öne koymak lazım. Böyle bir imkan var niye bu imkanı şimdiye kadar kullanmıyoruz.” demiştir.

Şimdi gelelim Taş’laşan kalplere ve kuruyan vicdanlara;

21 yıllık iktidarın İl Başkanı Su'yu sorgulamadan önce Elektriğe gelen %140, Akaryakıta gelen %300, ve enflasyonun %160'a dayanmış olmasını sorguluyor mu acaba?

Dışişleri ve Turizm bakanlarının itiraf bile ettiği Serik’teki 500 Bin TL'lik rüşvet iddialarını sorguluyor mu?

Mafyadan Ayda 10 Bin Dolar rüşvet alan siyasetçiyi sorguluyor mu?

Bizler bu ucuz siyasetinize cevabımızı vermekten geri durmayacağız sizlerde Ciddiyetiniz, samimiyetiniz, bilhassa YÜREĞİNİZ VARSA; bu sorulara yanıt verin!

Yeniden üreten ve kendi kendine yeten, çağdaş demokratik Türkiye’yi kuracağız. 

Sayın bakan hükümetin bir parçası olduğunu unuttu sanırım.

Hoş, tek adam rejiminde bakan da bakmayanda talimatı bir kişiden aldığı için en tepeden en alta kaybettiklerini görüyorlar.”

 

 
Yolcu otobüsünde 150 bin boş makaron ele geçirildi
 
3 yaşındaki çocuk kazara babasını öldürdü
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Büyükşehir belediye başkanı başarısız 29 Ağustos 2022 Pazartesi 08:27

CHP''li belediyeler içinde büyükşehir belediyeso sınıfta kaldı. Nasıl ki yüksek elektriğe isyan ediyoruz, yüksek su faturasina da isyan edeceğiz. Kimse bize elektrik pahalı olduğu için şu faturası pahalı hikayesini anlatmasin ... Eğer öyle olsaydı daha ucuza veren yerler nasıl verebiliyor ? Bak İzmir''e,Eskişehir''e, Ankara''ya M3 fiyatkari bizden daha ucuz!!! Orada da elektrik aynı.bitik fiyat !!!! Sayın Böcek yonetemediniz...Basarisiz oldunuz ..Bu başarısız tablo size oy veren bizleri üzdü ancak yaklaşık bin kişilik akraba cevremiz dahil olmak.uzere eğer yeniden aday yapılırsaniz size OY vermeyeceğiz. CHP yönetimi büyükşehir adayını ön seçimle belirlemelidir.!!! Bunun ilanını şimdiden yapmalıdır. Saygılar,

Yorumu oyla      0      0  
MURATPAŞALI 28 Ağustos 2022 Pazar 22:24

EVDE İKİ YAŞLI EMEKLİ YAŞIYORUZ SANKİ BAHÇE SULAMIŞ VEYA DEĞİRMEN ÇALIŞTIRIYORUZ GİB TAM 800 TL SU PARASI GELDİ BIRAKIN TÜRKİYEYİ DÜNAYADA BÖYLE PAHALI SU YOKTUR SANIRIM.

Yorumu oyla      0      0  
Kardesim 28 Ağustos 2022 Pazar 18:20

3 lira ulaşım olur. Su metreküp 5 lira olur, yollar bozuk, deniz pis, sivrisinek çok olur, ha deriz ki halkçı başkan, dünyanın en pahalı şehri yinede hersey heryer berbat

Yorumu oyla      0      0  
Kemal Sunal 28 Ağustos 2022 Pazar 13:46

Adi halk partisi. Koyunlar da Atatürk''ün partisi diye oy versin. Parti Atatürk''un yolundan ayrilali çok oldu. Atatürk yaşasaydı, Muhittin''i fırçalar ve suyu makul düzeye getirirdi. Kimse kusura bakmasin Atatürkçü olan kimse buna oy vermez.

Yorumu oyla      0      0  
Hasan 28 Ağustos 2022 Pazar 09:38

Hala anlayamadınız mı başkan iktidara çalışıyor Antalya Antalya olalı böyle bir yönetimle karşılaşmadım. Toplu ulaşım tam bir rezalet

Yorumu oyla      0      0  
AYHAN 28 Ağustos 2022 Pazar 09:30

Sizce bu açıklamayı nurimi yapmış Muhittin yazmış vermiş eline oku bunu diye çaresiz nuride almış okumuş

Yorumu oyla      0      0  
Gundogmuslu 28 Ağustos 2022 Pazar 09:10

İşinin iz gücünüz palavra sayın CHP nin il baskani artik Muhittin böcek in savunulacak tarafı kalmadı Antalya da şu pahalı bir yıl öncesi 140 TL gelen faturalar bu yıl 300 den aşağı gelmiyor ..

Yorumu oyla      0      0  
Antalya 27 Ağustos 2022 Cumartesi 23:52

Bakın rakamlar istatistik ile Asat kurumunu yonetemiyorsunuz, ha başkan seçilmiş, sözüm atanmislara, müdürlere daire bask, genel müdür yardımcılarına. Allah aşkına Asat kurumunda sahada iş yapan emekçi ,müdürünü sevmiyor tamam sevmesin saygıda duymuyor, sorun iscidemi, muhtar olamaz dedikleri adam Cumhurbaşkanı saygı duyacaksın ama yönetimini örnek almayacaktiniz. Aldınız ya, nasıl saçma bir kurum aritmanin başındaki adam aritmadan bir haber, kanalizasyon fiyasko, içme suyu derhal toplu görevden almalar olmalı, bahtili depoda mangal yapmaya benzemez teknik işler. Onun için secilmislere lafım yok atanmislar tam bir fiyasko, bir iskinin organizasyon şemasına bakın, birde asatin, adam hem daire başkanı hemde 3 müdürlüğe bakıyor, hani tek adama karşıydik. Sözleşmelinin , işçinin müdürlük yaptığı yerde, yapılan işin ne oldugunu bilmeyen daire başkanının olduğu yerde, asatla Konyaaltı belediye başkanlığının yaptığı işi karşılaştıran genel müdür yardımcısının olduğu yerde olmaz, güzel kardeşlerim Asat elektriği geçen yıl 40 ödemiş bu yıl 140kac katı hadi 4 katı olsun, geçen yıl 40 öderken suyun metreküpü kaç lira 5 lira, elektriğe nekadar zam geldi %140 yani senin faturan 96 milyon gelmeli, 54 milyon fark nerde senin suyuna Tüfe yansiyor. asatin faturası 5 aydır aynı geliyor, ama su parası yüzde 25 daha arttı. Ayrıca gelen elektrik parası Su üretiminde kullanılan elektrik parası değil, boş personelleri doldurduğunuz binaların parası, arkadaş demiş ya ofis çalışanı saha calisanindan fazla diye, stk lara Asat binasını gezmelerini tavsiye ediyorum, iş yükünün değişmediği bölümler var ama gidin yüzlerce kişi koridoru bile oda olan yerlerde oturuyor, lara arıtma binası çalıştıracak adam bulamıyorlar gidin lambasını kapatın, Asat gibi kurumda çalışılan birim kendi personelinin kiralanan aracın ve elektriğinin parasını çıkaracak is yapmalı, sadece içmesuyu birimi ile olmaz , merkezden ilçelere ekip gitmez, ilçelerin ihbarları merkeze gelmez, ilce müdürleri merkezden hergun gidip gelmez. Kanalizasyon da kaç tane teknik araç var var, kaç tane binek araç var, içme suyunda kactane personele tahsisli araç var kactane tamir bakim aracı var, demem oki israfın olduğu yerde halkın suyunun pahalı olduğu bir gerçek, yollar berbat, kaldırım derhal mühendisliği açılmalı, asfalt yok zaten , içmesuyu batlak , sivrisinek şahane, elektrik bahane, kastan Gazipaşa otobüse bin git sağda muhteşem bir deniz, solda yapılaşma berbat , altyapısı olmayan yerlerde 5 katlı binalar, çalışmayan aritmalar, ,. Eeeee bu işin basindakilerde mangalda, defada iyi yolda olduklarını düşünüyorlar ise, kendilerini kandırmaya devam

Yorumu oyla      0      0  
Ümit 27 Ağustos 2022 Cumartesi 21:17

Daha beter olun inşallah, hani her şey çok güzel olacaktı asgari ücretli chpkk lılar

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 27 Ağustos 2022 Cumartesi 20:59

İşiniz gücünüz boş laf icraat 0 değer 0 ilgi 0 bütün 0 lari topla koca bir 000000 yani.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolcu otobüsünde 150 bin boş makaron ele geçirildi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde jandarma şehirlerarası yolcu otobüsün bagajında ...
Antalya'da deniz, havadan sıcak
ANTALYA'da sıcak ve nemli havadan bunalanlar, serinlemek için Konyaaltı ...
Kepez'in en renkli festivali
KEPEZ Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl 6'ncısını ...
 
Köy okulu, yaşam merkezi oldu
MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmayan köy okullarının yaşam ...
Toplu sözleşmede 'üniversite öğrencilerine destek' çıktı
KONYAALTI Belediyesi'nde işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinde, çalışanların ...
İnşaatta mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı
ANTALYA'da inşaat alanda mahsur kalan kediyi, itfaiye ekipleri kurtardı. ...
 
Bakan Varank; Antalya'da su yüzde 80 pahalı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Antalya Büyükşehir Belediye ...
Tartıştığı kişilerin numarasını vermeyen arkadaşını vurdu
ANTALYA'da H.T. (37), husumetli olduğu kişilerin telefon numarasını istediği ...
Keçiboynuzu çalan 3 şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde 7 çuval keçiboynuzu çalan 3 şüpheli jandarma ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva