Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
'Bir Cumhuriyet Şarkısı'ndan yeni kareler yayınlandı
"Bir Cumhuriyet Şarkısı"ndan yeni kareler yayınlandı
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
1 Haziran 2015 Pazartesi - 11:18

Can Dündar'dan Erdoğan'a cevap

TRT'de canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, gazeteci Can Dündar'ı tehdit etti. Dündar'dan yanıt gecikmedi.

Can Dündar dan Erdoğan a cevap
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki cihatçılara gittiği iddia edilen MİT TIR’larındaki mühimmatların görüntülerinin yayınlanmasıyla ilgili sert mesajlar verdi.

“TALİMATI VERDİM”

Erdoğan “İnsani yardımı, lojistik destek noktasında şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız, Bayır Bucak Türkmenleri’ne bu desteği vermektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı’na atılan bu iftiralar, yapılan gayrimeşru operasyon, bir yer de bu ajanlık ve casusluk faaliyetidir. Bu casusluk faaliyetinin içine bu gazete de girmiştir. Orada rakamlar falan veriliyor. Bu rakamların kaynağı nedir? Kimden aldın sen bu rakamları? Paralel Yapı’dan. Bunlarla ilgili avukatıma talimatı verdim, davayı anında açtım. Bu, birileri adına algı operasyonudur.” dedi.

“ÖYLE BIRAKMAM ONU”

Erdoğan olayı haberleştiren Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’la ilgili olarak ise “Şimdi bu olay tabi malum bayır bucak Türkmenleriyle alakalı bir konu. Biz bunu yaptık, yarın da yapacağız. Biz kalkıp da zalim Esed’in eline bunları bırakamayız ki. Terör örgütüyle bunları karşı karşıya düşmeleri halinde yalnız bırakamayız ki. Elimizden gelen desteği verdik, vermeye devam edeceğiz. Şu anda zaten desteğimiz devam ediyor. Ben davamı da açtım. Bunların bütün derdi Türkiye’nin imajına gölge düşürmek. Gayretleri bununla ilgili. Bu haberi özel haber olarak yapan kişi de öyle zannediyorum ki bunun bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmam onu.”diye konuştu.

CAN DÜNDAR’DAN YANIT GELDİ

Can Dündar Erdoğan’ın sözlerine bugünkü köşesinden yanıt verdi.

“BİZ MEMUR DEĞİL GAZETECİYİZ”

Dündar “Biz memur değil gazeteciyiz” diye başladığı yazısında şunları kaydetti “Bu vesileyle, çok temel bir mesleki ilkeyi hatırlatıp kendi pozisyonumuzu yeniden netleştirelim: Biz sır saklamakla görevli devlet memurları değiliz; gazeteciyiz. Gazetecilik bir kamu hizmetidir; ancak “kamu”dan anlaşılması gereken “devlet” değildir. Gazeteci, bazen -hatta çoğu zaman- devlete rağmen kamunun çıkarını savunmakla mükelleftir. Gazete, korkmadan, yılmadan, devletin hatalarını sergileyecek, kamu adına denetim görevi üstlenecektir. Böyle olması hem devletin, hem halkın, hem medyanın çıkarınadır. Bununla birlikte, tarihte birçok örnekte, suçüstü yakalanan devletlerin ilk refleksinin, medyayı “casuslukla, hainlikle, milli sırları ele vermekle” suçlamak olduğunu görürüz. New York Times, Vietnam’da Amerikan yönetiminin halkına yalan söylediğini ortaya koyan “Pentagon belgeleri”ni yayımladığında da böyle olmuştu… Washington Post, Başkan Nixon’ın ajanlarının, muhalefet partisinin Watergate binasındaki telefonlarını gizlice dinlediğini belgelediğinde de… Washington’un, gizlice İran’a silah satıp geliriyle Nikaragua’da antikomünist örgütlere destek olduğunu kanıtlayan “İran-Kontra skandalı” ortaya çıkarıldığında da… Birçok örnekte de gazeteci, kamu adına devletten hesap sormuş, kamuoyu, başına örülen çoraplardan haberdar olmuş, o sayede iktidarlar hatadan dönmüştür. O yüzdendir ki uygar dünyada, bunları sergileyen gazetecilere prestijli basın ödülleri verilirken, onları eleştirenlere en fazlasından bakanlıkların basın bürosunda iş veya havuz medyasında maaş verirler. Desteğe teşekkürler Biz, devlet kapısında iş arayan hizmetliler değiliz. Halk adına devletten hesap soran gazetecileriz. Devletin kirli sırlarını saklamak, iktidarın açığını kapatmak, görevlerimiz içinde değil. Bu vesileyle farkımızı yeniden ortaya koyabildiğimiz için mutluyuz.”

 

 
Düğüne silahlı baskın; 3 ölü, 6 yaralı
 
Hasan Subaşı, Kafi Baba Şenlikleri'ne katıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cumhur 2 Haziran 2015 Salı 11:23

gazetecilik ahlakı devletin sırrını ifşa etmeyi gerektirmez.

Yorumu oyla      4      3  
Bendenz 1 Haziran 2015 Pazartesi 19:37

Sn.C.Dündar" Mustafa belgeseli'ni" yaptığında bendenizin de tepkisini çekmiş,ikinci cumhuriyetçilerle görülmüştür.Ne var ki" 17 Aralık belgeseli'ni" yaptığın da tekrar değerlendirme için de bulundum,Kutluyorum.Not:ilgilenenler için 17 Aralık En Uzun Gün internet te izlenebilir.

Yorumu oyla      3      4  
... 1 Haziran 2015 Pazartesi 14:53

öncelikle can dündar..cumhuriyet gazetesinin başına kimlerin desteğiyle ve ne şekilde getirildin onu açıkla...cumhuriyetin atatürkçü yazarları senden sonra nasıl kovulmaya başlandı onu açıkla..sen cemaatin bir projesisin...yani bakın yılların sol gazetesi dahi bizimle aynı görüşte demeleri için oluşturulmuş bir ekibin başısın..açıkça casusluk faaliyetindesin..gazetecilik yaptım diyorsun ama..önce ülkenin asker,rektör,aydın atatürkçü cumhuriyetçi aydınlarına operasyon yapan savcıyı cilalayıp parlatıp gazetende manşetlere çıkaracaksın...şimdi de gazetecilik diyerek devlet sırlarıyla ilgili saçma sapan seni oraya getirenlerin talimatıyla yayın yapacaksın ...sen özgür bir gazeteci değilsin...sen belli talimatları yerine getirmekle görevli biririsin..emri nerden aldığın da açık..haa.ayrıca gazetecilik yaptığını söyleyen ve pentagon sırlarını açıklayan wikileaks belgeleri olarak bilinen belgeleri sızdıran Julian Assange neden ABD ye giremiyor...günlerce hava alanlarında yattı...neden hala bir büyükelçilikte kaçak yaşıyor...herşey basın özgürlüğü değil yani...demekki ülke sırlarını yayınlayanlar özgürlükler ülkesi ABD de dahi nasıl cezalandırılıyor değil mi..vatana ihanet ettin...bunun için de aldığın talimatları yerine getiriyorsun..yazıklar olsun..

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düğüne silahlı baskın; 3 ölü, 6 yaralı
BURSA’da Romanlar'ın sokak düğününe kimliği belirsiz kişilerce silahlı ...
30 polis gözaltına alındı!
Mersin'de 'yasadışı dinleme' operasyonunda 2'nci dalga operasyonu düzenlendi. ...
Behiye Aksoy öldü
2001 yılında yakalandığı alzheimer hastalığı nedeniyle bir süre tedavi ...
 
Dündar'dan Davutoğlu'na: Yarını bekleyin
Can Dündar, Davutoğlu'na cevap verdi.
Memura Candy Crush soruşturması
Bursa'da bir hastanede görevli memurun işbaşında Candy Crush adlı oyun ...
Mutlu Kaya gözlerini açtı
DİYARBAKIR’da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve Gazi Yaşargil ...
 
Cumhuriyet'ten soruşturmaya tepki
MİT TIR'larında taşınan silahların görüntülerini yayınladığı için hakkında ...
Ahmet Hakan’dan Hükümet’e bomba Demirtaş cevabı
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında AKP’lilerin itirazı üzerine ...
MİT TIR’ları manşetine soruşturma
Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR’larda ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva