Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
'Bir Cumhuriyet Şarkısı'ndan yeni kareler yayınlandı
"Bir Cumhuriyet Şarkısı"ndan yeni kareler yayınlandı
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
23 Kasım 2017 Perşembe - 14:51

Cinayet sanığı: Silah yanlışlıkla ayeş aldı, suçsuzum

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde iki yeğenini kaçırdıkları için aralarında husumet bulunan Veli Kalburcu'yu otomobilinde tüfekle öldürmek suçundan tutuklu yargılanan İlkan Sır, kardeşi Mesut Sır ve çocuk yaştaki H.C.E. hakim karşısına çıktı.

Cinayet sanığı: Silah yanlışlıkla ayeş aldı, suçsuzum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yayla Mahallesi Barbaros Caddesi'nde geçen mart ayında bir marketin önünde otomobili içinde bulunan Veli Kalburcu'yu pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan İlkan Sır, kardeşi Mesut Sır ve suça sürüklenen çocuk; H.C.E.'nin yargılanmasına Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Mesut Sır, İlkan Sır ve H.C.E., ölen Veli Kalburcu'nun yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

EVDE UYURKEN SİLAH SESİ

Sanık İlkan Sır, Veli Kalburcu'nun yeğeni N.D.'yi kaçırdığını ve sonra aralarında husumet başladığını belirterek, olay tarihine akşam evde uyurken 2-3 el silah sesi duyduğunu ve camdan baktığında ateş eden Veli Kalburcu'yu gördüğünü söyledi. Kendisinin de evde bulunan pompalı tüfeği alarak dışarı çıktığını anlatan İlkan Sır, o sırada kardeşini kendi otomobilinin içinde otururken gördüğünü ve 'Biraz dolaşalım' dediğini aktardı. Otomobile binerken evin yanında bulunan H.C.E.'yi de çağırdığını söyleyen İlkan Sır, yolda karşılaştıkları Veli Kalburcu'nun otomobilini takip etmeye başladıklarını söyledi.

"CAMA VURDUM, TÜFEK ATEŞ ALDI"

Veli Kalburcu'nun otomobilini bir marketin önünde durdurduklarını kaydeden İlkan Sır, şöyle dedi:

"Arabadan önce ben indim, sonra Mesut, ardından H.C.E. indi. Veli Kalburcu'nun bulunduğu aracın ön camına vurdum. Veli Kalburcu, elindeki tüfeği bize doğrultmuştu. Ön camdan elindeki tüfeği çekip aldım. Sonra kardeşim Mesut, Veli Kalburcu ile konuşmaya başladı, küfürleştiler. Bu sırada Veli Kalburcu, aracı hareket ettirmek isteyince, ben de elimdeki tüfekle aracın şoför koltuğunun bulunduğu yandaki cama vurdum. O sırada tüfek ateş aldı. Veli Kalburcu'nun içinde bulunduğu araç hızla refüjde bulunan ağaca çarparak durdu. Veli Kalburcu'nun başından vurulduğunu gören kardeşim Mesut, 'Ambulans çağırın' diye bağırdı. Olay yerini terk ettik. Serik'e giderken yolda Veli Kalburcu'nun tüfeğini attım daha sonra güvenlik güçlerinin denetiminde yakalandık. Kardeşim Mesut ve H.C.E.'nin bu olayla ilgili herhangi bir suçu yoktur. Silah yanlışlıkla ateş aldı. Suçsuzum, beraatımı talep ederim" dedi.

"NE YAPTIN? ADAMI VURDUN"

Sanık Mesut Sır, "Veli Kalburcu aracı çalıştırırken, İlkan aracın yan tarafına gelerek elindeki tüfekle cama vurmaya başladı. Bu sırada tüfek ateş aldı, 1 el ateş etti. Araç hızla hareket ederek refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Veli Kalburcu'nun başından vurulduğunu gördüm, çevredekilere bağırarak 'Ambulans çağırın' dedim. Sonra otomobile bindik, korkmuştuk. İlkan'a, 'Ne yaptın? Adamı vurdun' dedim. Evin yanına geldik, H.C.E. otomobilden indi. Biz, N.D. ve N.K. ile beraber Serik'teki amcamızın yanına gitmek için yola çıktık" diye konuştu. Mesut Sır ayrıca Veli Kalburcu'nun yeğeni G.K.'yi kaçırdığını, bu nedenle aralarında husumet olduğunu iddia etti. Duruşmada ifade veren suça sürüklenen çocuk H.C.E., olaya karışmadığını anlattı. 

"AĞACA ÇARPIP DURDU"

Tanık M.S. ise Veli Kalburcu'nun kayınpederi olduğunu belirterek, bir marketin önünde durdukları ve kendisinin indiği sırada olay yerine başka bir otomobille sanıkların geldiğini anlattı. M.S., şöyle dedi:

"Mesut ve İlkan aracın şoför kapısını iterek Veli'nin inmesine engel oldu. Veli, olay yerinden kaçmak için aracı hareket ettirdi. İlkan ve Mesut bağırmaktaydı ancak ne söylediklerini hatırlamıyorum. O sırada İlkan'ın aracın ön camından ateş ettiğini gördüm. Bundan önce de İlkan aracın ön camına tüfekle birkaç kez vurmuştu. Ateş ettikten sonra araç biraz hareket etti ağaca çarpıp durdu."

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti sanık H.C.E.'nin adli kontrol şartıyla tahliyesine, sanıklar Mesut Sır ve İlkan Sır'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), (DHA)

 
Afgan kız kazada öldü
 
Başkan Türel akıllı şehir projesini tanıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afgan kız kazada öldü
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yerleşik yaşayan Afgan uyruklu lise öğrencisi ...
Taksici hırsızı yakalandı
ANTALYA'da müşteri olarak bindiği taksicilerin cep telefonlarını çalan ...
Sahte bilet uyarısı
ANTALYA Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın ...
 
Festivalde müzik ziyafeti
BU yıl 18'incisi düzenlenen ve ülkemizin en önemli sanat etkinliklerinden ...
Kılıçdaroğlu toplu açılış töreni için Antalya'da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi'nin toplu açılış ...
Çevreci Komşu Kart'la Türkiye kazanıyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 18'inci ayında 3 milyon 751 bin ...
 
O kuşu satmak isteyenlere: 11 bin TL ceza
DOĞA Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü (DKMP) Antalya Şube ...
Antalya'da FETÖ operasyonu: 76 gözaltı
ANTALYA'da, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 'silahlı ...
Birkaç saat ile 200 bin lira kurtardı
ANTALYA'nın Demre ilçesini vuran hortum felaketinde üreticilerden Ümit ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva