Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Teknoloji ile moda birleşti
Teknoloji ile moda birleşti
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı
9 Şubat 2012 Perşembe - 14:25

Çukurca’da çatışma: 1 şehit, 6 asker yaralı ve 4 PKK’lı ölü ele geçti

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesine sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 onbaşı şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 1'i kadın 4 PKK'lı ölü ele geçti.

Çukurca’da çatışma: 1 şehit, 6 asker yaralı ve 4 PKK’lı ölü ele geçti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Irak topraklarından sınıra gelip Çukurca ilçesindeki 49'uncu hudut taşından ilçe merkezine sızmaya çalışan kalabalık PKK'lı grubunun termal kameralarla tespit edilmesinin ardından sınır bölgesi güvenlik güçleri tarafından ateş altına alındı. Askeri üs bölgesine ve ilçe merkezindeki güvenlik birimlerine ağır silah ve roketatarlarla saldıran PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında saat 02.30'da çatışma başladı. Yaklaşık 1 saat süren çatışma sırasında kurşunlar ilçe merkezindeki bazı binalara da isabet etti. İlçede silah sesleri yankılanırken halk korku içinde evlerine kapandı. Çukurca ilçe merkezine girip katliam yapmayı planlayan teröristler takviye birliklerin de gelmesiyle püskürtüldü.
Askeri üs bölgesinde yoğunlaşan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle henüz kimliği öğrenilemeyen 1 onbaşı şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 1'i kadın 4 PKK'lı da ölü ele geçerken PKK'lı teröristler Irak topraklarına kaçtı. Güvenlik güçleri sınır kesiminde geniş kapsamlı operasyon başlattı.
Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesine sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Rizeli çavuş 22 yaşındaki Metin Çetin şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 1'i kadın 4 PKK'lı ölü ele geçti.
Irak topraklarından sınıra gelip Çukurca ilçesindeki 49'uncu hudut taşından ilçe merkezine sızmaya çalışan kalabalık PKK'lı grubunun termal kameralarla tespit edilmesinin ardından sınır bölgesi güvenlik güçleri tarafından ateş altına alındı. Askeri üs bölgesine ve ilçe merkezindeki güvenlik birimlerine ağır silah ve roketatarlarla saldıran PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında saat 02.30'da çatışma başladı. Aralıklarla sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmada silah seslerinin yankılandığı ilçede halk korku içinde evlerine kapandı, bazı binaların duvarlarına da kurşunlar isabet etti.
Çukurca ilçe merkezine girip katliam yapmayı planlayan teröristler takviye birliklerin de gelmesiyle püskürtülürken, askeri üs bölgesinde yoğunlaşan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle askerliğinin bitmesine 70 gün kalan Rizeli jandarma çavuş Metin Çetin şehit oldu, 6 asker yaralandı.
 
Çatışmada 1'i kadın 4 PKK'lı terörist ölü ele geçerken, Irak topraklarına kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sınır bölgesinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
Hakkari Valisi Muamer Türker bölgedeki operasyonların sürdüğünü, yapılan arazi arama tarama sıralarında teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçtiğini söyledi. PKK'lı teröristler tarafından daha önce de saldırıya uğrayan ve 3 askerin şehit olduğu Asayiş Tepe'yi yine hedef aldıklarını belirten Vali Türker, teröristlerin attığı roketatar mermilerinin Asayiş Komando Bölüğü'ne ait tel örgülere isabet ettiğini kaydetti.
 
ÇUKURCALILAR ÇATIŞMA ANINI ANLATTI
Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, çevredeki evlerde oturanlar da büyük korku yaşadı. Sabaha kadar süren çatışmada sınıra yakın bulunan Emir Şaban Mahallesi'ndeki 20 eve silah ve roketatar mermilerinin isabet ettiği belirtildi.
Çukurca'da İnsan Hakları Derneği üyesi Naif Kara, evinin duvarına iki roketatar mermisinin isabet ettiğini söyledi. Kara, "Dün gece çıkan ve sabaha kadar devam eden çatışmada benim evime 2 roketatar mermisi isabet etti. Mermilerin isabet ettiği misafir odasında kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Bir mermi de evin duvarında kalmış. Artık bu kanın durmasını ve çatışmaların son bulmasını istiyoruz" dedi.
Çatışma anını anlatan Çukurcalılar, sabaha kadar korku içinde kaldıklarını, kendilerini mermilerden korumak için de evlerin bir odasına sığındıklarını söyledi.
VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Hakkari Valiliği, Çukurca İlçesi'nde dün gece başlayıp, sabaha kadar süren ve 1 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaraladığı, 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği çatışma ile ilgili açıklama yaptı. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:
"Bölücü terör örgütü mensuplarınca Hakkari'nin Çukarca İlçesi'ne yakın mesafedeki sınır karakollarına 9 Şubat 2012 günü saat 02.15'te taciz ateşine başlanılmış ve sızma teşebbüsünde bulunulmuştur. Çıkan çatışma sonucunda bir asker şehit olmuş, 6 asker hafif şekilde yaralanmıştır. Çatışmada 2'si kadın olmak üzere 4 PKK'lı ölü olarak ele geçirilmiştir. Arazide yapılan arama faaliyetlerinde bu teröristlere ait 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 roketatar, 13 roketatar mühimmatı, 16 el bombası, 13 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 Kanas şarjörü, 2 el telsizi, 313 Kalaşnikof fişeği ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."
Serdar KARA/ÇUKURCA (Hakkari), (DHA)

 
Tacizciyi sarı yağmurluğu yakalattı
 
Ukrayna, Türkiye’den sebze ve meyve ithalatı yasağını kaldırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolcu otobüsü devrildi
Konya'da buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otobüsünün devrilmesi ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da başlayan kar yağışının özellikle ...
Bingöl’de çatışma: 9 PKK’lı öldürüldü
Bingöl'ün merkeze bağlı Ilıcalar Beldesi kırsal kesiminde kış üstlenmesi ...
 
Şehit babası:Vatana bir kurban da benden olsun
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen ...
'Cicişler'den hava durumu
Hilal Cebeci ile Esra Ceyda kardeşler arasındaki rekabet gün geçtikçe kızışmaya devam ediyor.
Uçakta alo yıl sonunda
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, uçakta haberleşme ...
 
Başbakan ifadeye çağrılabilir
MİT-KCK şokunda artçı dalgalar da sarsıyor. Kanal D ana haber bülteni ...
MİT, PKK'nın saldıracağını biliyor ve adım atmıyorsa...
MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve emekli MİT görevlileri Emre Taner ve Afet ...
"Beni bu hale eşim getirdi"
Adapazarı'nda tartıştığı bedensel engelli eşi 30 yaşındaki Şenay O.'yu ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva