Konyaaltı'nda 'Okula Merhaba Şenliği'
Konyaaltı'nda 'Okula Merhaba Şenliği'
Bucaklı milli sporcuları kaymakam uğurladı
Bucaklı milli sporcuları kaymakam uğurladı
Hürmüz Boğazı'nda bir İran gemisi vuruldu; 1 ölü, 3 yaralı
Hürmüz Boğazı'nda bir İran gemisi vuruldu; 1 ölü, 3 yaralı
Kocagöz’den Dokuma 2. Etap’ta Ortak Akıl Hamlesi
Kocagöz’den Dokuma 2. Etap’ta Ortak Akıl Hamlesi
21 Temmuz 2016 Perşembe - 17:28

Davut Çetin: Bu şerden hep birlikte güçlenerek çıkmalıyız

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye'nin darbe girişimiyle büyük badire atlattığını belirterek, "Bu şerden hep birlikte güçlenerek çıkmalıyız" dedi.

Davut Çetin: Bu şerden hep birlikte güçlenerek çıkmalıyız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Başkanı Davut Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı MGK kararı ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çetin, 15 Temmuz'da uygulamaya konan hain darbe girişiminin, milletin, kurumların kararlı duruşu ve demokrasiye inancı ile bertaraf edildiğini belirtti. Bir terörist çetenin başını çektiği büyük bir badire atlatıldığını aktaran Çetin, "Bu şerden hep birlikte güçlenerek çıkmalıyız" dedi. 

Bunun için ülke birliğine, kardeşliğe ve demokrasiye çok daha sıkı sarılmak ve kararlı duruşla ileriye bakmak gerektiğini aktaran Davut Çetin, şunları söyledi:

"Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Bu günleri ancak kararlı duruş ve net kararlar ile aşabiliriz. Bu vizyon doğrultusunda, toplanan MGK ve akabinde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız tarafından 3 ay süre ile ülke genelinde OHAL ilan edildiği açıklandı. Bu koşullarda OHAL ilanı normal karşılanabilir. OHAL, özellikle güvenlik önlemleri ve devlet içindeki çetelerin etkisiz hale getirilmesi bakımından katkı sağlayabilir. Umarım ki, kısa sürede kamu düzenine dönük tehditler kontrol altına alınır ve tekrar normal döneme dönülür. Ancak bu süreçte de TBMM çatısı altında uzlaşmaya özel önem verilmesini diliyorum. OHAL ilanı demokrasiye gölge düşürmemelidir, böyle bir dönemde darbelere, iç ve dış tehditlere karşı en büyük güvencemiz demokrasi ve hukuk devleti ilkeleridir." 

Açıklamasında OHAL ilanının ekonomiye dair olası etkilerine de değinen Başkan Davut Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“OHAL'in ulusal ve yerel ekonomiye doğrudan ciddi bir etkisi olmasını beklemiyorum. Nitekim gelişmeleri Antalya özelinde ele aldığımızda; Valimiz Münir Karaloğlu, kendisi ile yaptığım görüşmede ekonominin ve hayatın olağan seyrinin OHAL süresince herhangi bir kesintiye uğramayacağını, iş dünyası için endişeye mahal bir durum olmadığını kaydetmiştir. Bu durum içeride değil ancak uluslararası alanda imaj ve güven bakımından istenmeyen bir etki yaratabilir. Bu nedenle bu süreçte dünya kamuoyu algısına dikkat edilmesi gerekir. Yabancı sermaye, küresel imaj ve güvenden çabuk etkileniyor. Bu nedenle özellikle de uluslararası piyasalara güven verecek bir yaklaşıma dikkat edilmesi gerekiyor." 

Antalya olarak turizmin de küresel imajdan etkilendiğine dikkati çeken Çetin, "15 Temmuz'un olumsuz imajını ancak Türkiye'nin çağdaş demokrasi imajını güçlendirerek değiştirebiliriz. Bunun dışında ekonomide büyüme, enflasyon, kur riski, kredi riski konusunda önümüzde uzun vadeli net bir tablo bulunmuyor. Mali sistem ve bütçe sağlam, fakat son haftalardaki görünüm bazı önlemlerin alınması gerektiğini de gösteriyor. Tasarrufları artıracak, yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını dikey teşviklerle destekleyecek net bir stratejiye ihtiyacımız var. Bunlara dikkat edildiği takdirde OHAL ekonomiyi olumsuz etkilemeyecektir" diye konuştu. (DHA) 

Etiketler:
 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Karaloğlu: Antalya'da 803 kamu görevlisi açığa alındı
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında ...
Avukat Ali Çelik baro başkan adayı
AVUKAT Ali Çelik, Antalya Barosu başkanlığına adaylığını açıkladı.
Minikler su savaşı yaparak serinledi
KONYAALTI Belediyesi Uncalı Çocuk Kreşi ve Gündüzbakımevi'nin sıcaktan ...
 
Kepez'e modern hayvan pazarı
KEPEZ Belediyesi tarafından yapına başlanılan hayvan pazarının Kurban ...
Köse: Teröristlerin kökü kazınacak
AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 'Olağanüstü Hal' uygulamasıyla ...
Antalya'da 'Cumhurbaşkanına hakaret' tutuklattı
EĞİTİM- Sen Demre Temsilcisi emekli öğretmen 58 yaşındaki Aytaç Özgen, ...
 
Gençlik merkezleri yaz kursları başladı
ANTALYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün gençlik merkezlerinde ...
Rehabilitasyon merkezinde 'ilk adım' mutluluğu
ANTALYA'da yürüme engelli çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Engelli Rehabilitasyon ...
Kumluca'ya saat kuleli park yapılıyor
KUMLUCA Belediyesi tarafından 'Her Mahalleye Bir Park Projesi' kapsamında ...
 
Dursun Gündoğdu
Danışman çıktı meydane...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İki seçim, bir soru: Almanya nereye gidiyor?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir bayrak, bir sanatçı, yanan Antalya ve bitmeyen sorular…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya yanıyor, geleceğimiz kül oluyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye dünyanın parlayan yıldızı
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Pazar sabahıydı… Kızı babasına şunu sordu…
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı çalışma ortamınız, günlük rutinleriniz ve sağlığınızla ilgili konuları ön plana çıkarıyor. İş hayatınızda ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva