Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
20 Haziran 2023 Salı - 15:12

Dijital Fiyat Etiketi: Hızlı Değişen Fiyatlar İçin En İşlevsel Çözüm

Son dönemlerde fiyatlarda yaşanan hızlı değişimler işletmelerde fiyat etiketlerinin sıklıkla değiştirilmesi ihtiyacına neden oluyor.

Dijital Fiyat Etiketi: Hızlı Değişen Fiyatlar İçin En İşlevsel Çözüm
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sık yapılan değişiklikler operasyonel maliyetleri artırdığı gibi olası bir hata durumunda raflarla kasa arasında fiyat farklılığı oluşması müşteri memnuniyetsizliğine neden olabiliyor. Bu süreçte müşteri memnuniyetini sağlarken maliyetlerini azaltmak isteyen işletmeler dijital fiyat etiketi uygulamasını tercih ediyor. Doğru ürün, doğru fiyat ve doğru bilgi eşleşmesi için ideal bir çözüm olan dijital fiyat etiketi kullanımı sayesinde tek bir seferde binlerce etiketin bilgisi güncellenebiliyor ve raporlanabiliyor. Böylece işletmelerin operasyonel süreçleri de hızlandırılmış oluyor. Siz de fiziksel ve online mağazalarınızdaki ürünlerin fiyatlarını aynı anda kolayca güncellemek, fiyat farklılıkları ve müşteri memnuniyetsizlikleri oluşmasını önlemek isterseniz Ayatech web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayatech dijital fiyat etiketi ve dijital yönlendirme ekranları gibi çözümleriyle işletmenizin verimliliğini artırmanıza ve maliyetlerini azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Dijital fiyat etiketi kullanmak perakende sektöründe faaliyet gösteren işletmeler açısından sayısız avantajı beraberinde getirir. Dijital fiyat etiketi kullanılan işletmelerde etiketlerin tek merkezden hızlı fiyat güncellemesi yapılması mümkündür. Fiyatlardaki değişikliklerin yanı sıra kampanyaları yoğun olan marketler ve kozmetik zincirleri gibi işletmelerde dijital fiyat etiketi kullanılması karlılık ve rekabet konusunda önemli avantajlar sağlar. İnsan hatasının ortadan kalkmasıyla birlikte personel verimliliği ve özellikle müşteri sadakati önemli oranda artmaktadır.

Dijital fiyat etiketi kullanımı sayesinde etiketleme yönetmelikleri uyarınca etiketlerde bulunması gereken üretim yeri, üretim izin tarihi, seri numarası veya parti numarası gibi zorunlu bilgiler de kolayca paylaşılır. İşletmelerin yanlış fiyat etiketlemesi nedeniyle herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalması riski ortadan kaldırılır. 

Ayrıca ürünlerin sergilenmesi sırasında dijital fiyat etiketi kullanımı daha şık bir görünüm sağlar. Kağıt etiket kullanımını ortadan kaldıran dijital fiyat etiketinin tercih edilmesi aynı zamanda çevre dostu bir adımdır. İşletme maliyetlerinde büyük ölçüde azalma sağlayan dijital fiyat etiketi kullanılması yoluyla kağıt etiketlerin yazıcısı, toneri ve rafların düzenlenmesinin doğurduğu maliyet gibi çeşitli işletme giderleri de ortadan kaldırılmış olur.

Dijital Fiyat Etiketi Nedir?

Dijital fiyat etiketi, perakende mağazalarda satışa sunulan ürünlerin fiyatını anında ve uzaktan değiştirme imkanı veren bir teknoloji olarak tanımlanabilir. Genellikle LCD ekranlardan oluşan dijital fiyat etiketlerinde Radyo Frekansı Tanımlama yani RFID teknolojisi kullanılır. Dijital fiyat etiketleri ürünlerin fiyatının elle değiştirilmesine gerek duyulmaksızın, bir merkezi sistem üzerinden güncelleme yapma imkanı verir. Böylece bu işleri manuel olarak yapması gereken işletme çalışanlarının zamanından ve emeğinden tasarruf edilmiş olur. Dijital fiyat etiketi kullanımı aynı zamanda işletmelere ürün fiyatlarını kolayca yönetme ve fiyatları hızlı bir şekilde değiştirme imkanı sağlar. Bu nedenle gerek küçük gerek büyük ölçekli işletmelerde dijital fiyat etiketlerinin kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. 

Dijital fiyat etiketleri özellikle perakende sektöründe kullanıldığında pek çok fayda sağlar. Bunların başında dijital fiyat etiketi kullanılan işletmelerde ürün fiyatlarının elle değiştirilmesi gerekliliğinin ortadan kalkması ve uzaktan güncellenebilmesi gelir. Böylece çalışanlar işletmedeki farklı iş süreçlerinin kusursuz bir şekilde yürümesi için etkili bir zaman planlaması yapabilirler.

Elle fiyatlandırma yapılması sırasında hata yapılması olasılığı fazladır. Dijital fiyat etiketi kullanmak, müşteri memnuniyetsizliğine neden olma riski bulunan bu tür hataları ortadan kaldırır. Dijital fiyat etiketi kullanıldığında ürün fiyatlarının manuel değiştirilmesine ihtiyaç duyulmaz. Buna bağlı olarak yazıcı, kağıt ve mürekkep gibi masraf kalemlerinin ortadan kaldırılmasıyla işletme maliyetlerinin düşürülmesi avantajı sağlanır.

Ürün fiyatlarındaki güncellemelerin hızlı bir şekilde yapılması, dijital fiyat etiketi kullanımı sayesinde mümkündür. İşletmeler daha hızlı fiyat değişikliği yaparak sektörel rakipleri karşısında avantajlı bir hale gelebilirler.

Dijital fiyat etiketleri sayesinde ürün fiyatlarını net bir şekilde göstermek mümkündür. Böylece müşterilerin yanlış fiyatlar dolayısıyla yaşaması olası memnuniyetsizlikler önlenebilir. Ürün fiyatlarındaki değişikliklerin hızlı bir şekilde yapılması sayesinde müşterilerin işletme ile ilgili alışveriş deneyimi iyileştirilebilir. Dijital fiyat etiketi kullanılan perakende işletmelerde fiyatlandırma sürecinin otomatikleştirilmesi verimliliğin artmasını sağlar. 

Sağladığı avantajlar nedeniyle dijital fiyat etiketleri perakende sektörü başta olmak üzere pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Dijital fiyat etiketlerinin kullanım avantajı sağladığı işletmeler arasında; büyük market zincirleri, mağazalar, benzin istasyonları, hırdavatçılar, giyim mağazaları, süpermarketler, eczaneler, elektronik mağazaları, mobilya mağazaları, züccaciye mağazaları, oyuncak mağazaları, kozmetik mağazaları, kitap ve hobi malzemeleri satan mağazalar başta olmak üzere perakende sektöründe faaliyet gösteren pek çok farklı işletme sayılabilir.

Diğer yandan dijital fiyat etiketleri, işletmenin büyüklüğü ya da ürün çeşitliliği fark etmeksizin tüm perakende işletmelerinde kullanıma uygundur. Çünkü ölçeği ne olursa olsun  tüm işletmeler, dijital fiyat etiketlerinin sağladığı avantajlardan yararlanabilir, işletme verimliliğini artırabilir ve müşteri deneyiminin daha iyi bir noktaya taşınması sürecini destekleyebilir. Bunun yanı sıra otomobil satış noktalarında, sinemalarda, spor salonlarında ve çeşitli işletmelerde dijital fiyat etiketlerinin kullanılması söz konusu olabilir.

 
Antalya'da sıkı denetim!
 
İnşaat mühendisleri, 'Boyası Harika'yı Antalya'da sahneledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul Dijital Pazarlama Ajansları ve Firmaları
Dijital pazarlama ajansları işini büyütmek her firmaya hizmet sağlamaktadır.
En Uygun Fiyatlı İstanbul Ofis Taşımacılığı
İstanbul'un hızla büyüyen iş dünyasında ofis taşımacılığı, şirketler için ...
Gizli Görüşmelerde Bahri İnceler, Savunma Sanayi İçin Önemli Bir Sözleşme İmzaladı
Ankara'da gerçekleşen bir dizi gizli görüşme sırasında siber güvenlik ...
 
Atelier İlda Dövme Stüdyosu: Dövmenizin İçindeki Öykü
İstanbul'un gözde semtlerinden Nişantaşı'nda yer alan Atelier İlda Dövme ...
Tesettür Sweatshirt Trendleri: Hangi Renkler Popüler?
Her sezonun trendleri farklılık gösteriyor olsa da tesettür sweatshirt ...
En Uygun SEO Fiyatları İle Web Sitenizi İlk Sayfaya Taşıyın!
SEO hizmeti fiyatları web sitenizin arama sonuçlarında üst sıralara çıkmasını ...
 
Samsung M10 Cihaza Format Nasıl Atılır?
Dünya genelinde en çok tercih edilen cihaz markaları arasında 1. sırada ...
Toptan Havlu Nasıl Alınır?
Kişilerin kullanmak istedikleri ve de ihtiyaçlarına hitap etmekte olan ...
QUA Granite, Bu Yılki Tali Bayi Toplantısını Düzenledi
QUA Granite, Kutluser iş birliğiyle 130 tali bayi sahibini Türkiye’nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva