Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti
Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti
Antalya'da aranan hükümlüyü jandarma yakaladı
Antalya'da aranan hükümlüyü jandarma yakaladı
Gümüş Eller Sergisi, Antalya'da ziyaretçilerini ağırlıyor
Gümüş Eller Sergisi, Antalya'da ziyaretçilerini ağırlıyor
Aspendos'a muhteşem final
Aspendos'a muhteşem final
1 Nisan 2011 Cuma - 16:20

ETLİ KABAK DOLMASI

Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez yemeklerinden biri:Etli Kabak Dolması

ETLİ KABAK DOLMASI
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MALZEMELER:
Yarım bardak su
Çeyrek bardak Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı mısır yağı
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı tuz
6 orta boy kabak
1 çay kaşığı tuz
3 orta boy domates
Yarım çay kaşığı biber
1 bardak domates suyu
2 çorba kaşığı tereyağı

 

HAZIRLANIŞI:
Küçük bir tavada pirinci ve suyu karıştırın, kaynamış suda su çekinceye kadar 20 dakika pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Orta boy bir tavada yağı kızdırın. Eti ve soteyi karıştırarak kahverengileşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bütün kabakları oyun, içlerini temizleyin. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Büyük bir kapta, pirinç, et ve domatesleri karıştırın. Biber ve kalan 1 çay kaşığı tuzu koyun. Küçük bir kaşık kullanarak, her kabağa dört çorba kaşığı karışım doldurun. Kabakları bir kaba dizin, domates suyunu dökün. Üzerine tereyağı sürün ve 30 dakika kadar bıçak kolay batıncaya ve sos kalınlaşıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!
 

 
İşte Antalya'da yapılan 1 Nisan şakaları
 
Akdeniz'de 6.3 şiddetinde deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAVUTPAŞA KÖFTESİ
Fırında domates sosuyla pişirilmiş lezzetli bir köfte tarifi.
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI
İçi sebzelerle doldurulmuş vitaminli ve lezzetli bir yemek.
KAFESLİ PİLAV
Anayemeklere eşlik edecek tarçın ve kuruyemişli, Kafesli Pilav tarifi.
 
KREMALI MANTARLI TAVUK
İster yemek, ister makarnanıza sos olarak kullanabileceğiniz, lezzetli bir tarif.
ORMAN KEBABI
Bahçenin en renkli sebzeleriyle harika bir et yemeği.
ŞEHRİYELİ TAVUK
Eti sebzeli ve soslu sevenler için, lezzetli bir Şehriyeli Tavuk tarifi.
 
FIRINDA SEBZELİ KARİDES GÜVEÇ
Ana yemeklere eşlik edecek lezzetli bir güveçte karides tarifi.
İÇLİ KÖFTE
Türk Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri, İçli Köfte
FIRINDA KUZU PİRZOLA
Baharatlarla tatlandırılmış lezzetli bir pirzola tarifi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da vurgun yiyen iş insanlarının tam listesi
YAZARLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer’in üzerine çöken gölgeler
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye bir ulus devlettir
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim ayı sizin için spot ışıklarının tamamen üzerinize döndüğü, kişisel bir zirveyle başlıyor ve ayın ikinci yarısında ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva