Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
21 Şubat 2020 Cuma - 09:32

Elektrik Anahtarı ve Elektrik Prizi Hakkında Bilinecekler

İçinde bulunduğumuz dönemde yaşarken, hayatımızı en çok kolaylaştıran ve hayatımızın her yerinde olan unsur elektriktir.

Elektrik Anahtarı ve Elektrik Prizi Hakkında Bilinecekler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yaşam kalitemizi ve konforumuzu arttırabilmek için evlerimizde elektrik tesisatlarının ve aksamalarının sağlam, güvenilir ve de bütün ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek şekilde dizayn edilmiş olmasıdır. Mimari ile ilgilenirken elektrik kullanımı ile ilgili detayları atlarsak eğer elektrik konusunda aksamalara neden olabiliriz. Oysa ki bir evde oda dizaynı yaparken bile yatağı koyacağımız yerde baş kısmımızda telefonu şarjda takılıyken kullanabilmek amacıyla priz arıyoruz. Ya da ışığı kapatıp açabilmemiz adına hangimiz elektrik anahtarı ya da duyu başımızda istemeyiz ki? Aslında mimari olarak pek dikkat edilmeyen bu konunun günlük yaşantımızı konforlu geçirebilmek adına ne kadar da önemli olduğunu görebiliyoruz. Odalarımızda konfor oluşturmak için farklı yollara başvurabiliyoruz ancak farklı sorunlara yol açabilmektedir. Örneğin yatak odalarımızda telefon yakın olsun diye uzatma kabloları ile elektrik prizi konforu sağlayabiliyoruz ama görsel olarak bakıldığında ise hiç hoş durmayacaktır. Bu durumlar yanı sıra, prizler ile alakalı merak edilen tüm soruların yanıtları detayda…

Nasıl Seçim Yapılır?

Evinin tesisatını yeniletenlere ya da yeniden ev yapanlara özel olarak model seçimlerinden bahsedeceğim. Evlerimizde kullandığımız prizler, elektrik anahtarı gibi unsurlar en çok problem ettiğimiz konulardandır. Günümüzde prizler dekorasyon ürünü olarak da kullanılmaya başlamıştır ve renk renk priz modelleri piyasaya sürülmüştür. Faklı renk ve farklı modeller ile hem prizler hem de anahtarlar evimizin dekorasyonuna uygun olarak tasarlanabilmektedir. Ancak öncelikle kaliteli ürün olduğuna dikkat etmelisiniz. Kalite için ve can güvenliğiniz için paraya kıyarak satın alma işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Ayrıca kullanılacak olan evin modeline ve evde yaşayanlara göre de priz vs. seçimleri yapılabilmektedir.

Korumalı Prizler

Eğer bahsettiğimiz ev bir çocuklu evse, mutlaka onu elektrikli aletlerden koruyacak önlemler almalıyız. Elleri ile prizi kurcalamayı seven çocukların hayatını tehlikeye atmamak için korumalı önlemler alınmalıdır. Çocuk korumalı prizler, çocuklu olan aileler için satılmakta ve bunu da yine dekoratif olarak seçebiliyorsunuz. Bu tarz prizler genelde kapaklı olmaktadır, hem daha sağlıklıdır.

Elektrikli Priz Nasıl Takılır?

Elektrik prizi nasıl takılır sorusuna cevap kolayca verilemez. Çünkü bu durum riskli olan ve sadece uzmanları tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Aksi takdirde çok büyük problemler doğabilir. Bütün tesisata zarar verebilir ve hatta yangın, patama gibi olaylarla sadece kendinizi değil, binaya bağlı olan bütün insanları da tehlikeye sokarsınız. Profesyonel elektrikçilerden destek alarak bu uygulamayı yaptırabilirsiniz. Bağlantının doğru yerden kurulması gereklidir, yoksa yine farklı ve tehlikeli problemler doğabilir. Panasonic Viko Novella prizler ile güvenli elektrik kullanımı gerçekleşebilir ve sistemlere de herhangi bir zarar gelmez.

Evin Bölümleri ve Prizler

Evlerimizde yani yaşam alanlarımızda priz kullanımı önemli bir konudur ve bu sebeple de elektrik prizi konumu önemlidir. Farklı odalarda kullanımları farklı olduğundan her alana ve odaya uygun olarak farklı konforlarda, farklı kullanışlılıkta prizler bulunmaktadır.

Oturma Odaları

Ana oturma grubu burada olacağından en az üçlü priz gereklidir ki bütün teknolojik aletler için yer olabilsin. Ayrıca bu odada televizyon ünitesi vs. olmakta ve daha çok priz gerekebilmektedir. Aletlerin durumuna ve sayısına göre de çoklu açma kapama gibi prizleri kullanabilirsiniz. TV ünitesinin hemen arkasına koyularak ortalıkta oluşacak olan kablo kalabalığını ortadan kaldırabilirsiniz.

Yatak Odası

Yatakların çevresinde abajur olabilmektedir bu nedenle de iki priz şarttır. Ayrıca telefon şarjı için alan vs. derken ekstra prizler olmalıdır. Ne kadar yakın olmasını isteseniz de sağlık açısından hiç doğru bir durum değildir ancak işte yaşam şartları…

Mutfak

Priz kontrolünün en düzenli ve dikkatli yapılması gereken alan mutfaklardır. Bir sürü beyaz eşya, elektrikli aletler için boş prizler vs. gibi durumlardan dolayı da ana prizlerin yanı sıra ekstralar da olmalıdır. Önemli olan sadece sayı değil konumdur da ayrıca. Aletlerin kablolarının ulaşabilmesi önemli bir konudur. Ayrıca su sıçrama durumları da göz önünde bulundurulmalıdır.

Banyo

Bu alanda kullanılacak olan prizlerin konumlarına ayrıca özen gösterilmelidir. Dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var. Prizlerin tezgahlardan ve musluklardan yukarıda ama korumada olması gereklidir.

Panasonic Life Solutions ile iletişime geçerek daha detaylı bilgiler alabilir ve hatta ürünler ile ilgili danışabilir, destekler alabilirsiniz.

 
12 bin yıllık Hasankeyf'e son bakış
 
İzmirli fırıncıların 'ekmek' kavgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En İyi Deodorant Markaları ve Fiyatları - Seyhanlar Market
Yediğiniz gıdalar, içtiğiniz sıvılar ve tükettiğiniz her bir unsur vücudun ...
Akustik Ses İzolasyon Süngeri
Gelişen teknoloji ve sanayileşen ve bu sanayileşme teknoloji ile birleştiği ...
Lazer Epilasyon İzmir; Son Trend Buz Lazer Teknolojisi
Kadın ya da erkek fark etmeden her insan pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyebilir.
 
Domain Otoritesi (Domain Authority) Nedir?
Her internet sitesinin en temel hedefi arama motorlarında ön plana çıkmak ...
Erkek korse atlet ne işe yarar?
Sağlıklı bir şekilde incelme sağlamak için korse kullanımı oldukça etkilidir.
Birikimevim İle Peşinatsız Ev Sahibi Olma
Türkiye'de peşin olarak ev almaya imkanı olmayan ve peşinatsız bir şekilde ...
 
Tek Taş Yüzük
Tek taş yüzük son yıllarda kadınlar tarafından her ortamda rahatlıkla ...
Çay Makinesi
Türk toplumu olarak çay bizim için çok önemli bir içecektir. Yazın sıcakta ...
Prima Premium Care 4
Bebekler, bebekliklerinin bazı dönemlerinde daha az hareket ederlerken ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva