Kemer'de lavanta turizmi başlıyor
Kemer'de lavanta turizmi başlıyor
Vertigo hastalığını yoga yaparak dengeledi
Vertigo hastalığını yoga yaparak dengeledi
Antalya Göksu Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi
Antalya Göksu Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi
Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda tam donanımlı klinik hizmeti
Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda tam donanımlı klinik hizmeti

Turgut Güngör

Ne olacak bu CHP'nin hali?
6 Temmuz 2026 Pazartesi

Türkiye'de bir soru çok sorulur. "Ne olacak bu Fenerin hali?" Fenerbahçe futbol takımı maçlarda kötü sonuçlar aldığında, şampiyonluklar kaçırdığında, sakatlıklar yaşanan dönemlerde bu soru herkesin dilinde olur. Süper Lig tatilde. Sporcular yeni sezona hazırlanıyorlar.

Bugünlerde en çok sorulan soru değişti. Herkes merak ediyor ve soruyor: "Ne olacak bu CHP'nin hali?" Soruyu sorana hemen karşı soru geliyor. "Hangi CHP'yi soruyorsun, seçilmiş başkanlı CHP mi, butlanlı atanmış CHP mi?"

Vatandaş haklı. Baba Ocağı bildiği, Atatürk'ün Partisi olarak gördüğü CHP'nin bugünkü iki başlı durumuna üzülüyor. Bir yanda copla, yumrukla, tekmeyle kabadayılarla gerilen genel merkezde oturan Kemal Kılıçdaroğlu. Diğer yanda sokakta, halkın arasında, şehirden köye dolaşan Özgür Özel.

SON ANA KADAR

Türkiye siyasetinde yaşanan trajikomik bu durumda seçmen haklı olarak soruyor. "Ne olacak bu CHP'nin hali?"

Özgür Özel'i yeni bir parti kurmaya birileri adeta zorluyor. Özel çok temkinli davranıyor. Kurultay için son ana kadar yasal haklarını ve hukuk yollarını deneyecek. Bir yandan da yoğun hazırlık yapıyor. 

Yeni bir parti mi kurulur, baskın erken seçim ihtimaline karşı bir başka partinin listesine mi girilir, ekibinin bir kısmını butlanlı CHP'ye mi gönderir, her yol her olasılık üzerinde çalışılıyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaşla her gün temas kuran Özgür Özel görevden alınan belediye başkanları ile Parti Meclisi üyeleri, il ve ilçe başkanları ile görüşüyor. Özel çok yoğun bir kişisel gezi programı uyguluyor ve halkın nabzını ölçmeye çabalıyor.

ÖZEL'İN ENDİŞESİ

Halkın arasına karışan, esnafla temaç kuran, kadınlarla gençlerle fotoğraf çektiren, gerekirse selfie yapan Özgür Özel salı günleri grup toplantısı yapmayı ihmal etmiyor. Haftalık milletvekili grup toplantıları bile Özgür Özel'in Yüksek Seçim Kurulu'ndan mazbatalı CHP Genel Başkanı olduğunu kanıtlıyor. 

Özel'in tek endişesi tutuklanma. Seçmen desteği ve moral motivasyonunun zirve olduğu bir dönemde dokunulmazlığının kaldırılması ve hapis endişesi yaşıyor. Böyle bir durum Özgür Özel için gerçek "darbe" olur. Bunun bilincinde olan Özel halkın desteğini aldığı zirve noktadan geriye düşmek istemiyor. Özel, her şeye karşın bu günlerin geçici olduğunu ve demokratik seçimlerin yapılacağı inancını koruduğunu anlatıyor. 

İYİ GÖRÜNMÜYOR

"Ne olacak CHP'nin hali" diye soran olduğunda, Özgür Özel halka umut mesajı ve moral veriyor,  "Korkmayın, benimle olan takip etsin, yürüyelim arkadaşlar" diye yol gösteriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ise yıllar sonra "butlan" sıfatıyla genel başkanlık koltuğunda oturmanın çaresizliğini çevresine de hissettiriyor.

Bir cenaze töreninde, bir mahkeme salonunda gördüğü sert tepkiyle halkın arasına giremiyor, butlancı olarak icraat yapsa da "tabansız ve desteksiz" bir konumda bulunuyor. 

"Ne olacak bu CHP'nin hali" diye soran olursa bir yanıt veremiyor. 

CHP'nin hali pürmelali iyi görünmüyor. Kimse kişisel hırsı, arzusu, düşüncesiyle 100 yıllık CHP'yi babasının çiftliği gibi uzun süre yönetemez.

Kurultay olmadan CHP'de sular durulmayacak. 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
ATSO seçimlerinde, "Bijî Serok Berkay" sloganları
YAZARLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ne olacak bu CHP'nin hali?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
50'nin yüzde 50'si kaç?
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Fransa'nın sihirli futbolu
İsa Altun
İsa Altun
Bilişim güvenlik farkındalığı
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz'da Neptün'ün burcunuzda geri harekete başlamasıyla birlikte, aynadaki yansımanızla dürüstçe yüzleşme vakti geliyor. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva