Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
21 Haziran 2023 Çarşamba - 15:52

Evinizi Korumanızı Sağlayacak Mantolama Filesi Modelleri Sıva Filesi’nde

Gerek enerji tasarrufu sağlamak gerek gelişen çevre bilincinin gerekliliklerini yerine getirmek için her tür yapının enerji verimliliğini artırmak daha önemli bir hale gelmiştir.

Evinizi Korumanızı Sağlayacak Mantolama Filesi Modelleri Sıva Filesi’nde
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Her tür yaşam alanında soğukla ve sıcakla mücadele etmek için tercih edilebilecek etkili ve ekonomik yöntemlerin başında mantolama gelir. Mantolama filesi ve beyaz file gibi işlevsel ürünleriyle sektörünün önde gelen isimlerinden olan Sıva Filesi ile iletişime geçebilir, siz de yapılarınızın daha korunaklı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Yapılara yönelik izolasyon çalışmalarında farklı yöntemler kullanılmakta olup bunlar arasında en çok tercih edilenlerden biri mantolamadır. Mantolama ısı köprüleri oluşmasını önlemeye ve yalıtım sürekliliğini sağlamaya yardımcı olur. Diğer yandan mantolama uygulamalarının başarılı olması konusunda en önemli faktörlerden biri, kullanılan izolasyon filesi modellerinin kalitesi ve sahip olduğu özelliklerdir. Yalıtım uygulamalarından fayda sağlanması durumunda harcanan paranın ve zamanın boşa gitmesi önlenebilir. Tüm bu faydaları sağlamak için yapılması gereken kalite odaklı bir yaklaşım benimsenmesidir.

Mantolama Filesi Nedir? Neden Kullanılır?

2.5 x 2.5 gözenek ağırlığı bulunan sıva fileleri, izolasyon filesi olarak adlandırılmakta olup yüksek alkali dayanımıyla dikkat çeken fiber cam elyafı iplik haline getirme, ardından dokuma ve tutkal reçineyle kaplayıp renklendirme yoluyla elde edilen bir taşıyıcı donatı malzemesi olarak tanımlanabilir. Zemin ve tavan yalıtımı uygulamalarında kullanılan sıva filesi, sıcak ve soğuk iklim şartlarına karşı koruma sağlar. Bu kapsamda izolasyon uygulamalarında donatı taşıyıcı malzemesi olarak kullanıma uygundur.

Sıva filesi modelleri sahip oldukları avantajlı özellikler sayesinde yapılarda ısı yalıtımı uygulamaları sırasında sıvı taşıyıcı donatısı olarak kullanılmaktadır. Alkali içeren sıvı harçlarının yer aldığı yüzeylerde izolasyon amacıyla kullanılacak olan sıva fileleri, sıvanın içindeki alkaliye dayanıklı olma özelliğine sahiptir. Bu aşamada, izolasyon filelerinin yüksek mukavemetli saf camdan üretilmiş olmasına özen gösterilmelidir.

İzolasyon filesi sürme tip yalıtım uygulamalarında, mermer, sıva, cam mozaik, epoksi ve benzer kaplama uygulamalarında kullanıma uygun malzemeler olarak öne çıkar. İzolasyon fileleri yüksek alkali dayanımlı olarak üretilmekte olup esnek yapılarıyla kullanım kolaylığı sağlar. Buna bağlı olarak zaman içinde formlarını kaybetmeme konusundaki avantajlarıyla öne çıkarlar. Bunun yanı sıra mantolama filesi doğru tekniklerle uygulandığında uygulama yüzeyinde çatlak ya da gerilme gibi deformasyonları önlemektedir.

Isı yalıtımı diğer bir deyişle mantolama uygulamalarında kullanılacak olan sıva filesi yani mantolama filesi yüksek alkali içeren çimento esaslı sıvalara, buna bağlı olarak alkaliye dayanıklılık göstermesi için yüksek mukavemete sahip saf cam elyaftan üretilmiş olmalıdır. Diğer yandan yalıtım filesinin yeterli miktarda aprelenmiş olması önemlidir. Bu standartları sağlamayan yalıtım filesi modelleri kullanıldığında yalıtım fileleri sıvasın içindeki alkalinin etkisiyle bina ömrüne oranla çok kısa sayılabilecek bir süre içinde eriyip yok olma riskine neden olurlar.

Derz Bandı Neden Kullanılır?

Yapılarda kullanımı sıklıkla karşımıza çıkan malzemelerden bir diğeri alçıpan derz bandıdır. Alçıpan derz bandı, derzlerin arasında oluşan boşlukları mükemmel bir şekilde kapatır. Diğer yandan alçıpan derz bandının sadece çatlama sonrası meydana gelen deformasyonu kapatmak için kullanılması söz konusu değildir. Bunun yanı sıra diğer yüzey bozulmalarını önlemek için de alçıpan derz bandı kullanımı gündeme gelebilir.

Bu doğrultuda alçıpan derz bandı modellerini, iç dekorasyon sistemlerinin uygulandığı her alanda kullanmak mümkündür. Dekorasyon oluşturulurken kullanılmakta olan sıva, alçı ve diğer benzer kimyasallara karşı yüksek direnç gösteren alçıpan derz bandı kendiliğinden yapışkanlıdır. Bu nedenle uygulama sırasında ekstra yapışkan kullanımına ihtiyaç duyulmaz. Bu aynı zamanda uygulama sırasında kullanıcıların zamandan tasarruf etmesini de sağlar.

Su geçirmez derz bandı modelleri alçı levha derzlerinde, duvar ve asma tavan sistemlerinde kullanılabilir. Alçı levhaların ek yerlerinde çatlakları önler ve yüzeyin yekpare çalışmasına katkıda bulunur. Su geçirmez özelliğe sahip derz bantları, derzlerin arasındaki boşluklar konusunda işlevsel çözümler olarak öne çıkar. Bunun doğal bir sonucu olarak, alçıpan veya alçı levha uygulamalarında levhaların birleşim yerlerinde zaman içerisinde ortaya çıkması olası çatlakların ve yüzeysel bozulmaların önlenmesi için su geçirmez derz bantları kullanılması mümkündür.

Yapışkanlı derz bandı modelleri kullanılmadan önce ilk yapılması gereken; uygulama alanını yağ, kir, toz ve benzer kalıntılardan arındırmaktır. Yeterli ölçüde temizlik yapıldığında derz bandı kullanımından optimum fayda sağlanabilir. Uygulama sırasında alçı levhanın derz bölgesini ortalamasına ve derz dolgu öncesinde yapışkanlı tarafı yapıştırmaya dikkat etmek gerekir. Alçı levhanın derz bölgesine ortalanarak yerleştirilmesi ve baskı yapılarak iyice yapıştırılması durumunda daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

Ayrıca derz bandını yapıştırırken yapışma noktaları üst üste getirilmediğinde daha pürüzsüz bir yüzeye ve doğru kullanım imkanına sahip olmak mümkündür. Derz bandı kullanıldıktan sonra artan kısmı, ısı kaynağından uzak ve korunaklı aynı zamanda ıslanmayacağı bir alanda bulundurmak gerekir. Bu sayede derz bandı kullanımına yeniden ihtiyaç duyulduğunda derz bandı yüksek performans sergileyecek bir çözüm olarak kullanılabilir.

 
Abdullah Gül, amcasının eşinin cenazesine katıldı
 
81 ilde narkotik operasyonu: 952 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köklü Demir-Çelik Markası: Metal Art San
Türkiye'nin önde gelen demir-çelik markalarından biri olan Metal Art San, ...
Uygun Fiyatlarla PUBG Mobile Hesap Al
PUBG Mobile, dünya genelinde milyonlarca oyuncuya sahip popüler bir mobil ...
Delta Plus İş Güvenliği Malzemeleri ve Ansell Eldiven Ürünleri
İş güvenliği herhangi bir iş yerinde çalışanların güvenliğini ve sağlığını ...
 
Dijital Fiyat Etiketi: Hızlı Değişen Fiyatlar İçin En İşlevsel Çözüm
Son dönemlerde fiyatlarda yaşanan hızlı değişimler işletmelerde fiyat ...
İstanbul Dijital Pazarlama Ajansları ve Firmaları
Dijital pazarlama ajansları işini büyütmek her firmaya hizmet sağlamaktadır.
En Uygun Fiyatlı İstanbul Ofis Taşımacılığı
İstanbul'un hızla büyüyen iş dünyasında ofis taşımacılığı, şirketler için ...
 
Gizli Görüşmelerde Bahri İnceler, Savunma Sanayi İçin Önemli Bir Sözleşme İmzaladı
Ankara'da gerçekleşen bir dizi gizli görüşme sırasında siber güvenlik ...
Atelier İlda Dövme Stüdyosu: Dövmenizin İçindeki Öykü
İstanbul'un gözde semtlerinden Nişantaşı'nda yer alan Atelier İlda Dövme ...
Tesettür Sweatshirt Trendleri: Hangi Renkler Popüler?
Her sezonun trendleri farklılık gösteriyor olsa da tesettür sweatshirt ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva