Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Hande Yener’den playback tepkisi
Hande Yener’den playback tepkisi
5 Mayıs 2011 Perşembe - 18:16

Gazeteci Ali Ergin kimden niçin özür diledi ?

Antalya’nın sevilen gazetecilerinden Ali Ergin emekli olduktan sonra AKP’ye geçti ve Menderes Türel’i seçim gezilerini takip etmeye başladı. Ergin, gazetelere geçtiği bir haberde TRT Müşaviri Şenol Göka’dan ‘Strateji uzmanı’ deyince kıyamet koptu.

Gazeteci Ali Ergin kimden niçin özür diledi ?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Anadolu Ajansı’nda uzun süre çalışan ve bölge müdürlüğü de yapan Ali Ergin emekli olduktan sonra AKP’ye üye oldu ve Menderes Türel’in seçim gezilerinde gözü kulağı haline geldi. Türel’in adım adım takip edip haberlerini yapan ve fotoğraflarını çeken Ergin, bir gezide TRT Genel Müdürü Müşaviri Şekol Göka’nın da haberini yaptı ve kendisinden ‘Strateji uzmanı’ diye bahsetti, katılımcılara bilgi verdiğini yazdı.
 
Bu haberin medyada çıkması üzerine konu CHP’nin dikkatini çekti. CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, bir soru önergesi vererek, TRT Genel Müdürü Müşaviri Şenol Göka’nın Türel ile ilişkisini sorguladı.
 
Kaptan’ın açıklaması şöyleydi;
  
“12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa değişikliği ile ilgili referandum sürecinde yayınlarda tarafsızlığın ihlal edildiği gerekçesiyle 3 TRT yöneticisi yargılanmaktadır.
Buna rağmen TRT yönetiminin seçim sürecinde de tek taraflı yayınlarını sürdürdüğüne ilişkin kamuoyunda genel bir kanaat vardır.
Anayasada ve yasasında özerk ve tarafsız olduğu/olması gerektiği yazılan TRT’nin bu yayınları Kurumun güvenirliliğini, itibarını zedelemiştir bu nedenle TRT yayınları halkımız tarafından da izlenmemektedir.
Halkın parasıyla yayın yapan TRT’nin son 5 yılda hükümetin propaganda aracına dönüştüğü medya ve akademik çevrelerde tartışma götürmez bir gerçeğe dönüşmüştür.
TRT yönetiminin AKP’ye sadece yayınları ile değil personel desteği de sağladığına ilişkin bilgiler basında yer almaktadır.
Antalya’da yayın yapan, gazetelerde ve Antalya merkezli internet sitelerinde yer alan haberlere göre AKP’nin Antalya 3. sıra milletvekili adayı Menderes Türel’in seçim çalışmasına destek verecek olan gönüllüler arasında TRT personeli de bulunmaktadır.
Menderes Türel’in AKP il başkanlığında gönüllüler ile yaptığı toplantıya Menderes Türel’in yanında seçim stratejisi uzmanı olarak Şenol Göka’nın da katıldığı haberlerde yer almıştır.
Haberlerde “Ak Parti İl Binasında yapılan toplantıda, Türel, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve seçim strateji uzmanı Şenol Göka, katılımcılara seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi” denilmektedir.
 
Değerli basın mensupları;
 
Bu bilgiler ışığında kamuoyu adına TRT’ye şunları sormak istiyorum
1)     Genel Müdür Müşaviri unvanı ile TRT’de halen çalışmakta olan Şenol Göka, son üç yıl içinde TRT’de hangi görevlerde bulunmuştur?
2)     Şenol Göka, Radyo Dairesi Başkanlığı görevinden hangi tarihte ayrılmıştır?
3)     Şenol Göka, son 6 ay içinde kaç günlük sağlık raporu kullanmıştır ve TRT’ye kaç gün gelmiştir?
4)     Şenol Göka’nın mazeretsiz olarak gelmediği günlere ilişkin idari bir işlem yapılmış mıdır?
5)     Şenol Göka AKP’nin Antalya 3. sıra milletvekili adayı Menderes Türel’in seçim çalışmasına yardım etmesi için TRT yönetimi tarafından mı görevlendirilmiştir?
6)     Şenol Göka söz konusu toplantıda TRT adına mı bulunmuş ve katılımcılara bilgi vermiştir?
7)     Şenol Göka’nın seçim stratejisi konusunda bir uzmanlığı yaptığı bir çalışma var mıdır? Göka’nın böyle bir uzmanlığı varsa TRT yönetimi bu bilgi ve birikimi seçim yayınlarında kullanacak mıdır?”
 
ŞENOL GÖKA'NIN ALİ ERGİN'E GÖNDERDİĞİ  MAİL
 
“Değerli Meslektaşım;
Uzun yıllar öncesinde kaldığını düşündüğüm kırgınlığımızın, bugünlere taşındığını  görmek beni oldukça üzmüş bulunuyor. Bu üzüntüme  araştırmadan, yanlış bir bir temel  üzerine kurguladığınız gazete haberinin, benim üzerimden TRT Kurumuna  zarar vermek için kullanılıyor olmasını da ekleyebilirsiniz. Haberi değerlendirmeden önce bana  bir telefonla ulaşmış olsaydınız size yakın dostum Menderes TÜREL’in daveti üzerine bir  hafta sonu tatili için Antalya’da  bulunduğumu, herhangi bir oluşuma  ya da çalışmaya katılmadığımı, TRT ya da herhangi biri  tarafından görevlendirilmediğimi, sadece  hazırlamakta olduğum kitle  iletişimi, siyaset, medya ve toplum konularını içeren  kitabım için araştırma ve gözlemler yaptığımı,bunun tamamen bireysel bir çaba olduğunu  öğrenmiş olurdunuz. 
Böylece toplumda yanlış bir kanıya neden olmazdınız.
Kitle iletişimi siyasi eğilimler ve kitle duygusu üzerine yaptığım çalışmalarda aslen kendisi de bir gazeteci olan ve benim çalışmalarımı bilen yakın dostum Menderes TÜREL’in sözünü ettiği çok geniş katılımlı ‘gönüllüler hareketi dikkatimi çekmişti. Bu hareket benim çalışmam açısından kayda değer bir gözlem niteliğindedir. Bir  iletişimci olarak siyasi hareketlerde ve genel anlamda kamuoyu oluşturmada gönüllüler her zaman araştırmaya değer bulduğum bir konudur.Neden olduğunuz bu yanlış anlamaları araştırıp, gerçeği yansıtan biçimi ile düzeltmenizi rica ederim.”
 
ALİ ERGİN’DEN MESLEKİ ÖZÜR
 
TRT Genel Müdür Müşaviri Şenol Göka ile ilgili olarak basında çıkan haberler üzerine Anadolu Ajansı eski Bölge Müdürü Ali Ergin bir açıklama yaparak ilgili haberden  dolayı TRT ve Şenol Göka'dan özür diledi.
 
İşte Ali Ergin'in açıklaması
“25 Nisan 2011 tarihinde yaptığım bir haber üzerine değerli meslektaşım Şenol Göka’dan bir e-posta aldım. Yaptığım haberde Şenol Göka’nın ismini ‘’Strateji uzmanı ‘’ olarak kullandım. Meslektaşımın tesadüfen Menderes Türel’in yanında olduğunu, haberi gazete ve internet haber sitelerine gönderdikten sonra öğrendim. Herhangi bir kötü niyet gütmeden kullandığım haber, gazete ve internet haber sitelerinde yayınlandıktan sonra; Gelinen nokta: beni ziyadesi ile üzmüştür. Başta değerli meslektaşım Şenol GÖKA ve konu ile ilgili taraf gösterilen ülkemizin saygın kuruluşu TRT’den özür dilerim.”
 
 
 

 
ATSO'dan Gül'ü ziyaret
 
Vali; hedefte başbakan yoktu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayına dayak
CHP'nin Ağrı birinci sıra milletvekili adayı Seyfettin Çelik, Tutak İlçesi'ndeki ...
CHP bu kamyonu sordu, cevap gecikmedi
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Kepez'de bulunan AK Parti İl Başkanlığı'nın ...
Mehmet Atay MHP'den istifa etti
Kepez eski Belediye Başkanı Mehmet Atay, bazı isimleri eleştiri yağmuruna ...
 
'İnanmayacaksınız ama oyumuz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e göre AK Parti ile CHP arasında puan farkı bire indi.
Baykal'dan kaset yorumu
MHP'de yaşanan kaset skandalı hakkında ilk kez konuşan CHP Eski Genel ...
Türel-Sapan kapışması Kepez'de
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Kepez’i ...
 
Ülken'e talimat: İhraç edin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eski CHP genel Başkanı Deniz Baykal’a ...
Gönül: Umarım aynı ittifak PKK'ya da yapılır
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Usame Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili,"Tüm ...
MHP'de ikinci kaset şoku
MHP’de seçime kısa süre kala deprem etkisi yaratan ve MHP Genel Başkan ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva