Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
10 Mart 2011 Perşembe - 08:44

İki bin kişiye daha iş fırsatı

BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu, 2011 yılında 200 milyon TL yatırım yaparak 350'den fazla yeni mağaza açmayı ve 2 bin yeni net istihdam sağlamayı planladıklarını açıkladı.

İki bin kişiye daha iş fırsatı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 200 milyon TL'lik yatırım bütçesinin 10 milyon TL'sini Fas için ayırdıklarını ve Fas'ta 40 mağaza daha açarak, toplamda 85 mağazaya çıkmak istediklerini bildiren Dortluoğlu, ayrıca Suudi Arabistan'da Savala Group ile ön anlaşmasını yaptıkları yüzde 50- 50 ortaklık için fizibilite çalışmalarının sonucunu beklediklerini söyledi. Dortluoğlu, "Olumlu sonuçlanırsa, en geç üç ay içinde ortaklık anlaşması imzalama düşüncemiz var. Anlaşma sağlanırsa, önümüzdeki 6 yıl için Suudi Arabistan'da 400 mağaza açmayı planlıyoruz. Fas'ta ise önümüzdeki 4 yılda 300 mağaza açmayı hedefliyoruz" dedi.

-BİM, 2010 YILINDA NET 245.6 MİLYON TL KAR ELDE ETTİ-

Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM), 2010 yılı finansal sonuçları ve 2011 yılı hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan Dortluoğlu, günde 2 milyon kişinin alışveriş yaptığı BİM'in, 2010 yılında cirosunu yüzde 24 artışla 6.57 milyar TL düzeyine çıkartırken, net karını ise bir önceki yıla göre yüzde 15 artırarak 245,6 milyon TL'ye yükselttiğini bildirdi. BİM'in satışlarının yaklaşık yüzde 60'ını özel markalı ürünler, yüzde 36'sını markalı ürünlerin oluşturduğunu kaydeden Dortluoğlu, "BİM, yakaladığı ciro büyümesi ile tarihinde ilk defa pazar liderliğine ulaştı" dedi. İndirimli satış modelini Türkiye'ye getiren perakendeci durumunda olduklarını vurgulayan Dortuloğlu, BİM'in geçen yıl 142 milyon TL yatırım yaparak, 323 yeni mağaza açtığını,2010 yıl sonu itibariyle de mağaza sayısını 2 bin 951'e, çalışan sayısını ise 16 bin 508'e çıkardığını, 7 Mart 2011 itibariyle de mağaza sayısının 3 bin 9'a yükseltildiğini bildirdi.

-“İNDİRİMLİ SATIŞ İÇİN KAR MARJIMIZI YÜZDE 5.9'DAN, YÜZDE 5.4'E DÜŞÜRDÜK”-

İndirimli ürün satışı ile Türkiye'de enflasyonun düşmesine da katkı sağladıklarını savunan Dortluoğlu, işlenmiş gıdada enflasyonun yüzde 6 oranında gerçekleşirken, BİM'deki fiyat enflasyonunun yüzde 3 olduğunu belirterek, "Ürünlerimizde enflasyonun çok altında artış gerçekleştirdik" dedi. Ürünlerin daha ucuz tüketiciye ulaştırılması için 2009'da 5.9 olan kar marjını, 2010 yılında 5.4'e düşürdüklerini açıklayan Dortluoğlu, "Aradaki farkı ürün fiyatlarına indirim olarak yansıttık" dedi. Dortluoğlu, faiz, vergi, amortisman öncesi karın (EBITDA) ise 356.4 milyon TL olduğunu söyledi.

-“SUUDİ ARABİSTAN'DA ÖNÜMÜZDEKİ ALTI YILDA 400 MAĞAZA AÇILMASI PLANLANIYOR”-

2010 yılında iyi bir performans yakaladıklarını vurgulayan Dortluoğlu, 2011 yılında 200 milyon TL yatırım yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Mevcut 3 bin 9 olan mağaza sayısına, bu yıl 350'den fazla yeni mağaza daha ekleyerek, 2 bin kişiye net istihdam sağlamayı planladıklarını açıklayan Dortluoğlu, ayrıca 2011 yılı için planlanan 200 milyon TL'lik yatırım bütçesinin, 10 milyon TL'lik kısmının Fas için ayrıldığını belirterek, "Fas'ta bu yıl 40 mağaza daha açarak, 2011 yılı sonunda 85 mağazaya çıkmayı planlıyoruz" dedi.
Suudi Arabistan'da ise Savala Group ile ön anlaşmasını yaptıkların yüzde 50-50 ortaklık için fizibilite sonuçlarını beklediklerini açıklayan Dortluoğlu, "Fizibilite çalışmaları olumu sonuçlanırsa, en geç üç ay içinde nihai ortaklık anlaşması imzalamayı düşünüyoruz" dedi. Dortluoğlu, gitmeye karar verdikleri takdirde Suudi Arabistan'da mağaza sayısının, Fas'ta planlanan mağaza sayısını geçeceğini belirterek, "Fas'ta önümüzdeki 4 yıl için 300 mağaza açmayı planlıyoruz. Suudi Arabistan da ise önümüzdeki 6 yılda 400 mağaza açma hedefimiz var" dedi.

-“DOĞU'DA YATIRIM DEVAM EDECEK”-

BİM İcra Kurulu Üyesi ve COO'su Galip Aykaç ise, Türkiye'de gıda perakendesinin yüzde 2, gıda dışı perakendenin yüzde 8 büyüdüğünü ve perakende sektörünün daha uzmanlaştığını, artık her önüne gelenin, "ben bakkal dükkanı açarım" mantığı ile bu işi yapamayacağını savundu. Hükümetin, "seçim ekonomisi yapmayacağız" sözlerini de değerlendiren Aykaç, "Önümüzdeki genel seçimlerde mevcut konjonktürün değişeceğini düşünmüyorum. Hükümetin "seçim ekonomisi uygulamayacağım" demesini de çok olumlu buluyoruz" yorumunu yaptı.
Toplantıda bir gazetecinin, "BİM'in fazla mağazalaşması Doğu halkını rahatsız etmişti. Orada ortaklık anlamında bir yapılanma olabilir mi" şeklindeki sorusuna Aykaç, "Biz, orada yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bazı ufak tefek şeylerin dışında bir şey olmuyor. Halkın böyle bir derdi yok" yanıtını verdi.
Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki olayların hatırlatılması üzerine ise Dortluoğlu, Fas'ın nispeten daha istikrarlı ve yarı demokratik bir ülke olduğunu, dolayısıyla, önemli bir sorun beklemediklerini söyledi.

 
Erotik dansçıyı şov yaptığı yılanı ısırdı
 
SGK'dan 'hülle boşanma' tespiti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2010'da 34 bin 857 kitap yayınlandı
Türkiye’de, 2010 yılında yayımlanan materyal sayısı 2009 yılına göre yüzde ...
Sözleşmeli personele damga vergisi müjdesi
Memur-Sen, sözleşmeli kamu çalışanlarından alınan damga vergisi muafiyeti ...
Hüseyin Üzmez'e tahliye
Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde 2008 yılında, 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel ...
 
Balbay için dilekçe
Ergenekon soruşturmasının tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay’ın, ...
Isparta'da okullar tatil
Isparta'da ilk ve orta derececeli okullar ile Süleyman Demirel Üniversitesi'nde ...
Yağışlar etkili olacak
Yurt genelinde etkili olacak yağışlar, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ...
 
Kadınlar Günü saçları
Bursa Kuaförler Odası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ...
Karayolu 6 saat kapandı
Yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Afyonkarahisar-Antalya karayolu ...
Sabancı iki bin kişiyi istihdam edecek
Sabancı Holding, 2010 yılı değerlendirmelerini ve 2011 beklentilerini ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva